Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Gryvla og Fyljomsnuten

Date:
29.10.2023
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
10.2km

Tur fra hytta i Åmotsdal med Endre, Øyvind og Bjørn-Even. Gikk opp til Gryvla og videre til Fyljomsnuten før vi gikk tilbake via Kasleroi. Ble en bratt variant opp til Fyljomsnuten, men det gikk på håret. Dessverre lavt skydekke i dag også, men koselig landskap med gode venner.

Map    

Båltur i Åmotsdal

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
6:21h
Distance:
10.3km

Tur fra hytta i Åmotsdal med Morten, Anne, Bjørn-Even, Endre og Øyvind. Gikk rundt Snofonnskarnuten og videre til Brattestaulnuten før vi fortsatte bratt ned til Finnebutjønni. Grillet bål ved Tjovesundtjønni en god stund. Morten og Anne valgte å gå direkte tilbake til hytta mens vi andre tok en litt lenger runde om Berstaulnuten og Fugleskornuten før vi vendte tilbake i duskmørket.

Map    

Furufjellet

Date:
27.10.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
1:16h
Distance:
3.7km

Oppvarmingstur før hyttetur i Åmotsdal med Bjørn-Even, Endre og Øyvind. Dessverre lavt skydekke som hindret sikten. Fin sti fra Langlim og opp mot toppen. Kan være vanskelig å finne enkelte plasser, så lurt med GPS-track. Fullt av store rimkrystaller på toppen.

Map    

Veobreahesten

Date:
05.10.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:46h
Distance:
22.0km

Føringstur for Daniel til Veobreahesten. Pga sesongstengt vei helt inn til Spiterstulen måtte vi gå fra vinterparkeringen på Reinstråe. Stort sett fin sti, men litt utydelig over tregrensa. Tror ikke det å gå fra her er vesentlig lenger enn fra t-stien lenger sør, men noe mer høydemeter. Var morgenfrost på steinene, og nysnø fra og med 1700 moh. Så det gjaldt å trå varsomt. Bandt oss inn i taulag ved innsteget til breen og rundet over i sørsida på Veobreahesten. Hadde glemt vandrestaven, så holdt på å gå gjennom flere tynne snøbruer på veien. I sørsida klyvde vi oss opp i flanken mellom østtoppen og stortoppen, noe som faktisk var ganske kurant. Spesielt dersom man ønsker å bestige begge toppene. Nokså løst i nedre del, så man bør ikke være mange i turfølget. >>>

Map