Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

NVE observatørkurs Hemsedal

Date:
14.12.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:52h
Distance:
6.4km
Map    

Rustehaugnøse

Date:
06.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:08h
Distance:
5.8km

Føringstur med Lars Martin i Hemsedal. Pga rufsete vær og begrenset skiføre ble det en rundtur ved Rustehaugnøse fra Rusto. Utfordrende føre også i skogen, men alle var enige om at det var en fin tur.

Map    

Bjøbergnuten

Date:
05.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:47h
Distance:
11.4km

Føringstur med Lars Martin til Bjøbergnuten i Hemsedal. Fant noe styresnø på vei ned igjen via botnen i nord. Sklei videre helt ned til bilen.

Map    

Videregående skredkurs Hemsedal

Date:
12.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Videregående skredkurs gjennom Breogfjell for seks deltakere i tillegg til aspirant Johannes i Hemsedal. Fine og lærerike dager med mange gode diskusjoner. Dag 1 - Teori inne på Fyri resort før vi kjørte til Kyrkjebøen og gikk en tur oppover mot Kyrkjebønøse. Kameratredning på Kyrkjebøstølen. Dag 2 - Tur til Kvitingatn fra Hulbak. Fint terreng med mange vurderingspunkter selv om skikjøringen var så som så. Dag 3 - Tur mot Slettenøse fra Solheisen. Fulgte langrennsløyper til Bjørnebergstølen før vi gikk oppover skogen. Nokså tett og keitete skog. Det enkleste er å holde tett opp mot sørveggen på Slettenøse. Dette er brattere, men åpnere. Gravde en snøprofil i botnen sør for toppen før vi returnerte samme vei.

Map    

Skredkurs i Hemsedal

Date:
09.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:54h
Distance:
3.3km

Todagers skredkurs i Hemsedal for Breogfjell med tre deltakere, i tillegg til Lars Petter som aspirant. Første dagen hadde vi teori på Fyri resort et par timer før vi reiste opp til Løkjestølane for å trene på kameratredning og gå et stykke oppover i retning Nibbi før vi kjørte ned igjen. Dag 2 reiste vi opp til Bjøberg etter litt turplanlegging på Fyri. Fra Bjøberg gikk vi i retning Hyttebøttfjellet. Fokus for dagen var terrenghåndtering og sporvalg. Gravde litt i snøen på toppen før vi vendte nesene hjemover igjen. Stikkord for dag 1: Presentasjonsrunde og forventningerAlpin skiferdsel og holdningerGrunnleggende skredlære (bratthet, skredtyper, skredpyramiden, terrengfeller)3x3 filter (turplanlegging, områdevurdering, enkelthengvurdering)Dobbel gruppesjekk og utstyrssjekkKameratredning >>>

Map    

Fetenskogen

Date:
11.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:54h
Distance:
6.3km

Føringstur for Fjellsentralen sammen med Lukas. Møtte gjengen med ledere fra Telenor på MOH i Hemsedal. Her hadde vi ferdråd før vi reiste opp i Grøndalen. Parkerte ved Feten (30 kr). Delte oss i to grupper og reiste opp i Fetenskogen. Jeg hadde to runder i skogen med mine gjester. Fin dag og flott puddersnø under tregrensa. Dette ble min siste jobbdag før Koronakrisa kom, og all aktivitet ble avlyst på dagen...

Map    

Todagers skredkurs i Hemsedal

Date:
15.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Holdt et todagers skredkurs i Hemsedal for Breogfjell for en kjekk gruppe på tre. Dag 1 - Hestebottfjellet Første dagen ble opp til Hestebottfjellet fra Mørkedalen. Hadde egentlig tenkt å ha denne turen på dag 2, men på grunn av værmeldingen byttet vi om på dagene. Fin tur med en del elementer for terrengforståelse. Litt flatt lys under nedkjøringen etter at vi hadde slitt en stund med å få satt sammen et splitboard. Noe tett skog i nedre del, men stort sett en grei nedkjøring. Overnattet i bilen utenfor Hemsedal lodge. 5,5 timer 7,5 km 650 hm Dag 2 - Rustobekken Etter en teoriøkt på MOH i Hemsedal (faktisk søndagsåpen!) dro vi opp til Rusto og gikk opp til Hulbakstølen der vi hadde kameratredningsøvelse for skred. Vekslende vær mellom sol og snøbyger. Fortsatte deretter opp til >>>

Map    

Hydnefossen venstrelinja

Date:
13.02.2020
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
8:25h
Distance:
4.9km

Gjensyn med Hydnefossen sammen med Gjermund Nordskar. Denne gangen klatret vi venstrelinja (WI6). Hadde vært mange klatrelag i Hydnefossen den siste tida, og det var tråkket gode spor på anmarsjen. Brukte kun én time opp til fossen fra start! Rundet rundt iskjegla og kom fram til innsteget til venstrelinja. Vi klatret til topps i fire taulengder. Gjermund ledet første og tredje taulengde. Vedvarende WI5-klatring i de fleste taulengdene, men andre taulengde bød på formasjonsrik klatring og mer gjennomtenkte veivalg. Den hadde et par punkter med hardere klatring enn de andre lengdene, kanskje en snill WI6 under dagens forhold. Rappellerte ned fossen i tre taulengder på abalakov. Kjapp og fin utmarsj, og snøen satt godt i forhold til skredfaren. Takk for turen, Gjermund!

Map    

Offpiste guiding i Hemsedal skisenter

Date:
13.01.2020
Characteristic:
Alpine skiing
Duration:
6:00h

Hadde en dag med offpiste guiding i Hemsedal skisenter for Fjellsentralen. Gjestene var tre dansker som var dyktige på ski/snowboard. Fikk til en god del av linjevalgene som skissert på kartene under. Nokså forblåst på snaufjellet, men noe myk fokksnø i leområder/forsenkninger. I skogen var det 10-20 cm løssnø over skarelag, men de fleste stedene hadde folk vært før oss. Ble en fantastisk dag i trekket. Avsluttet med tur ned Gummiskogen. Lurt å bestille taxi i toppen av Roniheisen.

Map    

Klatrekurs Gol

Date:
04.05.2019
Characteristic:
Sport climbing

Todagers klatrekurs (inne til ute kurs) med Øydis, Arnhild og Ann-Karin ved Gol. Klatret den ene dagen på Natten og den andre dagen på Basilika i Ura. Nokså hustrig vær, men med god bekledning var humøret på topp!

Map