Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Gjegnen via nordryggen

Date:
31.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:30h
Distance:
18.2km

Befaringstur med Rune i forbindelse med innspilling av 71 grader nord team. Fikk låne nøkkel av Statkraft til å kjøre opp til stistart ved Storevatnet. Det sparte oss for en del høydemeter. Fulgte god sti opp til 900 moh. Her skar vi av mot nordryggen til Gjegnen. Nordryggen på Gjegnen er en flott rangletur med en del klyving og klatring opp mot grad 3-4, men for det meste grad 2-3. Klatringen er oppstykket og delt i omtrent tre deler med to-tre taulengder i hver del. Det er den siste delen som er mest utfordrende med en bratt hammer med noen riss i. Rundt 1430 moh blir det slakere terreng og det er greit å ferdes uten tau opp til toppen. Tok en tur ut på Galleriet vest for toppen som er et spektakulært utsiktspunkt. Forserte Gjegnalundsbreen som gikk akkurat greit å gjøre uten brodder >>>

Map    

Maritind i Ålfotfjella

Date:
30.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:48h
Distance:
24.6km

Befaringstur med Rune i forbindelse med innspilling av 71 grader nord. Befarte Maritind og forbindelser mellom Einarvatnet til Niarvatnet. Fint å gå innover sjuerhylla. Her var det greit merket i begynnelsen inn til Sjuarvatnet. Flott og vilt terreng, men best å gå her når det er tørt vær og god sikt. Mange blanke svaberg. Fra 828-vatnet tok vi høyde oppover mot Maritind. Gikk ut på breen og studerte nordveggen på Maritind. Planen med etappen var at deltakerne skulle bli heist ned på toppartiet fra et CHC-helikopter. Deretter skulle vi fire dem ned fra toppen via nordveggen. En bratt vegg på ca. 70 meter. For å komme opp til selve Maritind er det klatring grad 3, omtrent tre-fire taulengder. Ned igjen rundt tre rappeller hvis man har ett 50-meterstau. Vi satt på selve toppen rundt >>>

Map    

Lodalskåpa via sørøstryggen

Date:
29.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:49h
Distance:
27.5km

Tur til Lodalskåpa via sørøstryggen. Fikk båtskyss med Icetroll inn til enden av Austdalsvatnet der turen startet. Fikk deretter sjåføren til å kjøre bilen vår ned til Øy der turen vår skulle avslutte. Gikk i taulag over breen over til Tverrfjellet. Enkel til moderat klyving opp til Tverrfjellet og en interessant og visuelt flott rygg over denne toppen. Litt løs ur ned på vestsida av Tverrfjellet. Opp Hanken måtte vi gjennom et lite brefall, så måtte sikre to-tre taulengder med isskruer før vi gikk over i vandrelaget igjen. Kom oss inn på sørøstryggen på Lodalskåpa som vi klatret videre til toppen. Seks sammenhengende taulengder (grad 4) i nedre del. I øvre del var det for det meste grei klyving og ett kort punkt vi sikret med tau. Fulgte normalruta ned til sadelen mot >>>

Map    

Nørdre Midtmaradalstinder og Dyrhaugsryggen

Date:
25.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:01h
Distance:
18.0km

Føringstur for Kaare_70 over Midtmaradals- og Dyrhaugsryggen fra Lovskard til Nørdre Dyrhaugstinden. Kåre har skrevet en mer omfattende rapport på sin Peakbookside . Turen gikk startet ved Tindeklubhytta og forløp i tørt vær, men skodde fra Lovskard. Regnet kom i siste del av Dyrhaugsryggen, og da kom det kraftig! Takk til Kåre for turen og god bildedekning :)

Map    

Store Midtmaradalstinden

Date:
24.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
13:27h
Distance:
18.0km

Føringstur for Terje til Store og Vetle Midtmaradalstinden i tett tåke og fuktige steiner. Det tok lenger tid enn forventet, men kom oss opp og ned på en trygg måte.

Map    

Store Austanbotntinden

Date:
23.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:43h
Distance:
10.0km

Føringstur for Tore og Espen til Store Austanbotntinden. Noen snøflekker her og der, men for det meste gode forhold.

Map    

Veobreahesten

Date:
22.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:03h
Distance:
22.5km

Føringstur for Terje. Denne gangen var hovedmålet østtoppen på Veobreahesten i og med at vi måtte snu på hovedtoppen ved forrige forsøk. Lå igjen litt snø på fjellet, men mye var avsmeltet. Opp brebakken vest for hovedtoppen var det is i øvre del slik at vi måtte isklatre og sikre med isskruer. Hadde vært kjekt med to økser.. Ut til østtoppen var det mye artig klyveklatring. Utfiring og rappell med abalakov ned igjen isbakken.

Map    

Uranostraversen

Date:
18.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
16.1km

Føringstur for Øydis og Margaret over Uranostindtraversen. En del åpne sprekker og dårlig sikt over breen på returen førte til litt sikksakkgåing.

Map    

Stølsnostinden

Date:
17.08.2022
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:35h
Distance:
15.1km

Føringstur for Øydis og Margaret til Stølsnostinden. Tett tåke og nedbør gjorde turen nokså eventyrlig for oss, men vi greide det. Mangel på snø gjennom søkket vest for Snøggeknosi gjorde det nokså kronglete (mye morenemasser og steiner). Opp til breen nord for Stølsnostinden fulgte vi ei snørenne. Nedre del av breen hadde blåis, så her sikret vi oppover med taulengder og isskruer. På returen omgikk vi lenger mot vest der det var slakere terreng. Fra skaret og til toppen gikk det greit uten tausikring, men vi måtte bevege oss forsiktig hele tiden.

Map    

Skogadalsbøen-Koldedalen

Date:
16.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:37h
Distance:
15.4km

Føringstur for Terje. Kom til Skogadalsbøen kvelden før etter tur over Sagitraversen. Denne dagen skulle vi tilbake til bilen i Koldedalen og hadde planer om å få med oss Stølsnostindene. Uheldigvis var det mye vind og nedbør denne dagen som gjorde at vi valgte å stå over toppstøt og heller gå mer eller mindre direkte til Koldedalen, men via Skarbotnen og Smoget.

Map