Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Årets siste føringstur til Storen

Date:
27.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:30h

Årets siste føringstur til Storen med Maritha og Tuva. Joel ble med som andrefører for Margareta og Stine Marie. Vi var de eneste på toppen, i nydelig vær. Stor kontrast til gårsdagen. Bar ned en god del søppel og to fastkilte halvtau blant annet. Sporløs ferdsel folkens! Takk for en kanonfin tur! :)

Map    

Føringstur til Storen

Date:
26.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:30h

Årets fineste og mest folksomme dag så langt (minst 70 på toppen!). Av hensyn til folkemengdene valgte vi å klatre Andrews renne. Litt snø og is i renna, men med flinke gjester var det uproblematisk. Frieri og sang på toppen! For en dag :)

Map    

Føringstur til Storen

Date:
25.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:00h

Storen med Ada og Pål i nydelig vær! Klatret Vigdals sva for første gang i år.

Map    

Jubileumsveggen – eventyr i Hurrunganes store skygge

Date:
24.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
17:30h

Helt siden jeg tok mitt første klatrekurs i 2009 har jeg hørt gjetord om klatreruta Jubileumsveggen som går opp en av Hurrunganes høyeste fjellvegger, nemlig nordøstveggen på Store Midtmaradalstinden. Dette er et magnetisk blikkfang som har møtt mang en klatrer som kommer opp på Bandet etter å ha vandret opp Skagadalen. Når man tar en titt i klatreføreren for Jotunheimen forstår man at dette er en seriøst tur med sine drøyt 30 taulengder med til dels vått, skyggefullt og løst fjell. Vi hadde hørt rykter om at dersom en klatrer ruta via innstegsvarianten (variant A) ville man unngå en del av det mest mosegrodde og løse fjellet, i tillegg ville det da bli kun drøyt 20 taulengder ifølge føreren. Etter noen dager med oppholdsvær og sol i Hurrungane var jeg optimistisk på >>>

Map     6 comments

Falketind via pionérruta

Date:
21.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
14.2km

Med brukbar værmelding var det vanskelig å ikke bruke selv hviledagen til en fjelltur. Gunnar med familie (Karoline, Hilde og Joachim) var samlet på hytta på Filefjell i anledning den tragiske hendelsen som skjedde tidligere i sommer . Gunnar spurte om dersom jeg hadde tid og lyst måtte jeg gjerne komme på besøk og gå en tur. Jeg tenkte at en tur på opp pionérruta på Falketind kunne være en aktuell tur i og med at jeg selv aldri har gått opp der. I tillegg visste jeg at spesielt Karoline har hatt en liten drøm om å komme opp dit en gang. Det ble en symbolsk tur for alle sammen, i likhet med da Solbjørg, Sigrid og Sander besteg Falketind til minne om fjellføreren Arne Moe: -> https://tv.nrk.no/serie/fjellfolk/DKSF46000413/sesong-2/episode-3#t=35m20s Kl. 09.00 møtte jeg gjengen i sørenden av Tyin. Klatreutstyr ble fordelt før vi duret innover mot Koldedalen der selve >>>

Map     1 comment

Storen

Date:
20.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:45h

Med André og Geir for Jotunheimen Arr. En del snø fra Svaene og opp, men det hadde smeltet så mye at det gikk greit uten stegjern. Rune stod klar med heimebrygga IPA da vi var tilbake. :)

Map    

Føringstur til Veobreatinden

Date:
19.08.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:00h
Distance:
22.9km

Tur med åtte spreke damer som ønsket en 2000-meterstopp og tur over isbre. Eva var primus motor. Jeg foreslo Veobreatinden fra Glitterheim, noe som ble en svært vellykket tur. Fin innmarsj inn til Veobreatinden med masse interessant landskap å snakke om. Videre akkurat passe spennende tur over Veobrean i både blåis og snø. Toppryggen til Veobreatinden fikset hele gjengen uten problemer. Det tyngste på turen var for min egen del, å sykle ut og inn til Glitterheim fra parkeringen med åtte par stegjern og seler i tillegg til eget utstyr :-) Takk for turen, damer! :)

Map    

Nordvestryggen på Skåla i Stryn

Date:
18.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:00h
Distance:
16.9km

I forbindelse med en klatretur til Beachen i Stryn med Andreas og Caroline ville vil utnytte finværet som var meldt denne fredagen. Caroline har lenge hatt lyst på en tur til Skålatårnet. Jeg kunne tenke meg en ny tur dit, men da via nordvestryggen på Stryneskåla som jeg har hørt rykter om at skal være en fin klatretur på 4er tallet. Førstebestigningen skjedde for intet mer enn under ti år siden av de lokale heltene Frank-Jakob Sandbakk og Per Helge Bø. Breogfjell og Norgesguidene tilbyr også denne turen i føringssammenheng, så det kunne uansett være fint med en rekognoseringstur. Med hundepass i Nordfjordeid var Andreas og Caroline klare for klatretur. Startet turen fra Tjugen utpå formiddagen uten å stresse. Det var folksomt langs stiene og forberedelsene til motbakkeløpet >>>

Map    

Føringstur mot Storen

Date:
16.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:30h

Storen med Aina og Henrikke. Vinterlige forhold med stegjern helt fra Bandet. Snudde på fortoppen, 20 meter under hovedtoppen av hensyn til forholdene. Det var gjestenes eget ønske, en beslutning jeg virkelig beundrer. Det er veien som er målet, ikke alltid toppen.

Map    

Vetle Skagastølstinden

Date:
15.08.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:00h

Med Idar. Forsøk på Skagastølsryggen via Slingsbybreen.

Map