Archive - Date

Archive - Activity

Archiv - Geography

Facebook

Nørdre Dyrhaugstinden på High Camp Turtagrø

Date:
06.05.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:00h

Føringstur til Nørdre Dyrhaugstinden med en gruppe på High Camp Turtagrø. Gikk rolig oppover da en gjest hadde vondt i lysken fra gårsdagen. I tillegg hadde hun gått store deler av turen med skoen i kjøremodus, noe vi oppdaget litt seint... Nydelig dag på toppen, selv om det var tjåka fullt med folk. Nedkjøringen ble heller ikke så verst i nordflanken takket være høye temperaturer, sol og lite vind. Kjørte ned nordøstsida ved Dyrhaugsslanen for første gang. Raskere føre enn gårsdagen takket være nattefrost. Takk for turen! :)

Map    

Dyrhaugs- og Midtmaradalsryggen vinterstid

Date:
31.01.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:00h
Distance:
19.0km

Med lovende værmelding og inspirasjon fra Sigbjørn og Endre var ikke Kjetil vond å be når jeg spurte om vi skulle slå på stortromma med en tirsdagstur til Hurrungane. Tanken var en fin tinderangelertur over Midtmaradals- og Dyrhaugsryggen fra Lovskar og ut til Nørdre Dyrhaugstinden. Det måtte bare bli steike moro! Med halvtidlig avreise fra Sogndal var vi i gang fra bilen på Turtagrø litt over kl. 08.00. Jeg stilte med superlett Dynafit PDG setup mens Kjetil på mer gjennomsnittlig toppturutstyr. Godt at Kjetil er seig som en einebærkvist og sterk som en bjønn, så jeg var ikke bekymret for at dette ikke kom til å bli en effektiv tur. Vi håpet jo å rekke tilbake igjen innen mørkets frembrudd. Været var som forventet svært fint, og temperaturen var heller ikke så ille til å >>>

Map     5 comments

Vinterbål på Storen

Date:
16.01.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
17:30h
Distance:
18.0km

De siste årene har jeg gått rundt og ruget på en halvsprø guttedrøm om å reise opp til toppen av Store Skagastølstinden midtvinters for å fyre bål og overnatte i telt i mange minusgrader under stjernehimmelen. Denne vinteren måtte idéen realiseres! Jeg luftet prosjektet for fotograf Øyvind Næss som var enormt giret på å bidra til å dokumentere turen gjennom sitt fotoapparat. Min sogndalskompis Gustav ble også med som en uvurderlig moralsk støtte og sherpa. Dermed var det bare å vente i spenning med tanke på når yr.no spådde neste klarværsdøgn. Mandag 16. januar ble dagen det hele skulle skje. Midt på natta, kl. 02.00 reiste vi i bil fra Sogndal og opp til Turtagrø hotell. Veiene var glatte, men Jeepen til Øyvind leverte varene, og kl. 04.00 stevnet vi skituppene i >>>

Map     11 comments

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
29.08.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:30h

Føringstur for Trude m/venner. Tåkete vær, men heldigvis ikke noe særlig nedbør. Det lå nysnø fra 1950 moh på vei opp, men dette smeltet til returen heldigvis.

Map    

Føringstur til Storen

Date:
21.08.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:30h

Føringstur til Storen for Per og Sigrid. Jørgen førte den andre delen av familien med to andre. Jørgen tok med gruppa opp til Tindeklubhytta der jeg møtte dem. Gikk samlet opp til Svaene, og delte oss derfra. Været var ok, men skiftende. Rakk en liten pause på toppen til og med. Returen gikk fint tross litt nervøsitet på rappellen. Det løste seg veldig greit! Ventet på de to andre etter klatringa og gikk samlet ned igjen. På Skagastølsbreen har det løsnet en diger steinblokk som har seilt langt nedover den vanlige veien opp. Riktignok skjedde dette for et par uker siden, men fy søren for et syn det må ha vært! Blir spennende å følge med på hvordan denne beveger seg i tida framover og mot neste år.

Map    

Føringstur over Skagastølstraversen

Date:
20.08.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
15:30h

Føringstur for Andreas Helle og Øyvind Brekke. Startet fra Tindeklubhytta kl. 05.30 og gikk oppover mot Nørdre i jevnt rolig tempo. Klarværet som var meldt så vi ingenting til, det var overskyet og sur vind fra nordvest. I tillegg var en del av fjellet småfuktig og glatt. Dette fikk spesielt Øyvind slite med siden han hadde så stive fjellsåler. Ved v-skar hadde vi allerede tatt igjen noen klatrelag, men her var det fullstendig kork. Aldri opplevd lignende. Sikkert minst 25-30 personer som klatret Skagastølsryggen denne dagen. Sneik oss etter hvert opp en litt vanskeligere linje mot venstre. Andreas har trent mye klatring siden fjorårets tur på Storen og fikset biffen utmerket. Øyvind slet litt mer med en travers mot venstre, men karret seg opp etter hvert. Tror det har en del med >>>

Map    

Føringstur til Storen

Date:
19.08.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:30h

Føringstur til Storen med Anders og Ådne. Stort sett tåkete, men fikk litt sikt innimellom og fikk følelsen av å være over skyene. Avsluttet turen på Tindeklubhytta. Jørgen hadde også med to stk på toppen denne dagen.

Map    

Vestveggen og vesteggen på Storen

Date:
17.08.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:45h

Etter en lang sommer med mye elendig vær i fjellet kom det endelig et lite høytrykk. På slike dager er det skamfullt å sitte inne, så jeg og Jørgen valgte å reise til fjells selv på hviledagene mellom føringsturene. Målet ble å klatre vestveggen på Storen med uttopping via vesteggen. Dette er min fjerde tur i den veggen, men fjellkvaliteten er ekstremt lekker og veier opp for den noe kjipe og utsatte anmarsjen. Nå skulle jeg også få ta revansje på de taulengdene jeg ikke klarte å gå i fri i fjor! Det ble mellomalpin start fra Tindeklubhytta kl 09.00, litt fordi sola ikke treffer veggen før etter kl 13, og så høyt til fjells får man neglsprett i skyggen. Vi la ut i friskt anmarsjtempo med så lite oppakning vi kunne tillate oss. Jørgen stilte med stivsko, mens jeg hadde >>>

Map    

Føringstur til Storen

Date:
16.08.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:30h

Føringstur for Stian og Stian. Gikk også sammen med Jørgen som førte to andre gjester. Nydelig vær, men folksomt på toppen, så ble litt venting her og der. God pause på toppen. Ligger fortsatt en del nysnø fra oppunder Svaene. Klatret Tandbergs renne. Sa farvel til gjestene ved Tindeklubhytta.

Map     3 comments

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
15.08.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:00h

Føringstur til Store Austanbotntinden for Jon Børre og Hedda. Tok oss god tid i dag og nøt den deilige dagen til fjells. Jon Børre slet med press på ankelkulene, men etter å ha lagt en sokk under skosålen løste det problemet heldigvis. Kom over skyene oppe på toppblokka, stilig! Takk for turen! :)

Map     1 comment