Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Over Hardangervidda på ski

Date:
28.04.2007
Characteristic:
Ski trip

Stortur over Hardangervidda med Halvor og pappa, 1. maihelga, fire dager på tur i strålende SOL! Dag 1 (Ustaoset-Rauhelleren) Nattog til Ustaoset. Gikk på ski til Store Grønenuten der vi tok en 2t lang blund på en bar lyngflekk. Var også oppom Geitsjøhovda før Rauhelleren. Tok en kveldstur til Langesjønuten der jeg sovnet i solsteiken, så pappa måtte ta en ufrivillig tur opp for å se etter meg. 8t 1055 hm Dag 2 (Rauhelleren-Stordalsbu) Forserte Langesjøen før vi stakk opp til Store Skrekken. Vært der en gang tidligere, men ikke i godvær. Videre til Lågaros der vi tok en hyggelig rast i hytteveggen. På veien til Stordalsbu var vi oppom topper som Vierhytthovdun, Vesle Gjuvsjåhovda og Storfjell. Deilig med joikakaker til middag (ble mett ja!). 8t 40,7 km 1055 hm Dag 3 (Stordalsbu-Helberghytta)

Map    

Ustetind

Date:
21.04.2007
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
4:00h

Etter å ha gått Skarverennet (mosjonsklasse fra Haugastøl) og "festet" ved Ustaoset dro jeg og Halvor videre, skøytet over Ustevatn og opp mange bakker til Ustetind. Fin utsikt. Så ned til Tuva der det var flatt, fin skøyteskare! Spiste kake der og drakk masse (2-3 liter i dag). Så raskeste vei til Haugastøl og bilen via Berhellernuten og Sløddfjorden.

Map    

Hogden

Date:
03.04.2007
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:00h
Distance:
17.0km

Jeg, Halvor, pappa og Frigg gikk klassisk i bra fart. Skytterbanen-Tverrfjellet-Hogden-Veten-Svingeset-Skytterbanen. 17 km. Er i bra form nå. Gode løyper men litt trått og dårlig feste. Fin tur, noen byger.

Map    

Natakupa

Date:
01.04.2007
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:15h

Tok heisen opp Steindalen, Frigg løp ved siden. Måtte skøyte med gamleskia oppover. Fint vær og jeg gikk i forveien. Gikk opp på Natakupa. Slitsomt men greit tross lite trening og syk. Rant ned til Knottebu, der mamma var.

Map