Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
31.07.2015
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
7:45h

Føringstur til Store Austanbotntinden med Alf-Tore og Atle. Startet dagen med en god frokost på Sognefjellshytta. Skiftende vær, men litt sikt innimellom skyene. Stort sett oppholdsvær. Letnet mer utover dagen. Ruslet opp til Tindeklubhytta senere på kvelden.

Map    

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
25.07.2015
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:30h

Føringstur til Store Austanbotntinden med evigunge Gunnar. Nysnø over 2000 moh, så vi fikk litt utfordrende forhold. Myk snø opp siste snøflanken, så greit å gå uten stegjern. Nydelig vær fram til vesttoppen. Overskyet og tåke akkurat idet vi nådde hovedtoppen, men det letnet på returen. En del snø smeltet også utover dagen. Gunnar var ute med selfiestangen. Ta en titt:

Map     1 comment

Videregående klatrekurs i Hurrungane

Date:
25.07.2015
Characteristic:
Alpine climbing

Sammen med Eirik Andersen var jeg med som instruktør på videregående klatrekurs som fant sted i Hurrungane og Jostedalen. På kurset var det seks deltakere som alle hadde noe klatreerfaring på naturlige sikringer fra tidligere og som her ville bygge på kunnskapen sin for å bli en sikrere klatrer til fjells. Kurset ble stort sett avholdt i workshop-stil der vi i fellesskap skulle diskutere og komme fram til gode løsninger. Ble en del temaer i forhold til pakking, turplanlegging, utstyr osv på kvelden i lavo og på dagtid ble det tur der enten deltakerne fikk lede selv eller følge som andremann bak instruktørene. Vi lå stort sett i telt på Turtagrø. Lørdag 25. Juli – Store Austanbotntinden Den første dagen var målet Store Austanbotntinden. Været var litt skiftende, men stort >>>

Map    

Klatretur til Bohuslän

Date:
22.07.2015
Characteristic:
Climbing

Hadde tre deilige dager i Bohuslän med Bjørn-Even. Behagelige dager med klatring på dagen og grilling ved Klubstugan på kvelden. Fikk gått en del fine klassikerruter som Bergkirstis Polska (6-), Villskudd (6-), Jungfrun (4+), Järnkaminen (5+), Ingenmansland (6), Tröttmössans tystnad (6-), Jum Jum (7-), Skitrännan (5+), DNA (6-) og Palimpstest (5+). Fint vær alle dagene!

Map    

Bukollen

Date:
21.07.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:31h
Distance:
8.5km

Jeg var lei av det elendige fjellværet i Jotunheimen, så jeg bestemte meg for å vende nesa sørover mot varme klipper i Bohuslän i stedet. Som en pit-stop på veien tok jeg av fra Gulsvik og kjørte inn til Bukollplassen for å bestige kremtoppen Bukollen jeg har hørt så mye fint om. Tåka hang lavt da jeg snørte på meg joggeskoa, så dette fikk nå bare bli en treningstur. Kunne ikke forvente så mye utsikt i dag dessverre. Fulgte fin sti oppover mot toppen og var vel oppe på rundt 40 minutter tror jeg etter å ha jogget hele veien. Kun en kort stopp her oppe i tåka før jeg trasket nedover igjen. Lysnet noe på turen ned. Får komme tilbake en skikkelig godværsdag en gang!

Map    

Bailefunk i vestveggen på Storen

Date:
20.07.2015
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:00h

Litt vel optimistiske og i overkant støtelystne dro jeg og Andreas på en noe ”bob-bob” værmelding til Hurrungane for å gi vestveggen på Storen et realt forsøk. Ankom Turtagrø i morgentimene, kanskje noe sent ute, og labbet den sedvanlige veien oppover mot Bandet. Ved Skagastølsbreen trakk vi opp mot venstre oppover bratte snøfonner som førte oss helt opp til innsteget på Skagastølsrisset og Vestveggen. Anbefaler virkelig å ta med isøks, selv om det er ekstra vekt på klatringa. Ved innsteget var det yr i lufta og det vi ikke helt hadde forutsett var at det hadde snødd masse for kun et par dager siden. Dette hadde ikke smeltet og mye snø lå igjen oppe i veggen. Likevel begynte vi så smått på klatringa. Jeg brukte en evighet på å klatre oppover den i grunn lette klatringa >>>

Map    

Føringstur til Stølsnostinden

Date:
17.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:13h
Distance:
18.3km

Under den fineste dagen på årets Vinjerock var jeg så heldig å føre ti spreke ungdommer til Stølsnostinden. I utgangpunktet var planen Falketind, men på grunn av mye snø ved fonna i Morka-Koldedalen endret vi på planene. Startet i sørenden av Koldedalsvatnet og gikk nesten sammenhengende på snøfonner hele veien til topps. Gikk via Snøggeken og opp breen på nordsida av Stølsnostinden. Moro for mange å gå i taulag over breen. Opp sørøstryggen ble det i overkant luftig for enkelte, så noen valgte å vente i skaret tross tilbud om å binde seg inn i tau. Alle var happy med å komme seg opp på toppen, og ikke minst en lettelse å komme seg trygt ned igjen til skaret. Returen gikk kjapt, så vi rakk å spise middag før konsertene begynte på kvelden. Takk for turen! :)

Map    

Føringstur til Storen

Date:
14.07.2015
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:46h
Distance:
18.0km

Føringstur til Storen med Calle og Nicolay, to spreke bergensere! :) Vi startet fra Turtagrø kl. 06.00 og klatret opp via Heftyes renne. Trolskt vær med mange siktlag mellom skyene. Mye snø i fjellet, så kunne skli på snøfonner nesten helt ned i Skagastølsbotnen nedenfor Tindeklubhytta!

Map     2 comments

Treningstur på Lomseggen

Date:
11.07.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:45h
Distance:
8.0km

Etter klatrekurset for Breoppleving i Lom hadde jeg greit med tid til overs før jeg satte kursen hjem mot Sogndal. Bestemte meg for å ta en treningstur som jeg har tenkt på i mange år, men aldri har fått gjort, nemlig Lomseggen/Eggjapiken fra sentrum. Kjørte til Kroken ved sykehuset. Stod noen skilter mot Eggjapiken tror jeg. Parkerte og kledde på meg treningskostyme. Jogget oppover den bratte stien så langt jeg orket. Etter rundt 600 høydemeter gikk jeg over til å gå. Flott sti, men bratt! Møtte en del folk som kom nedover etter å ha gått Via Ferrataen som kommer opp et stykke oppi her. Etter å ha kommet opp til første utsiktspunkt på 1289-varden valgte jeg å ta siste kneika og jogget opp til 1524-toppen Eggjapiken. Fin utsikt videre inn mot Storivilen, over mot Galdhøpiggen, >>>

Map    

Fjellklatrekurs for Breoppleving

Date:
06.07.2015
Characteristic:
Alpine climbing

Som i fjor holdt jeg også i år et ukeskurs i klatring for Breoppleving. Kurset holder til i Lom/Jotunheimen og varer over seks dager på lavlandsklippe og i høyfjellet. Holdt kurset med Henning Wang og syv flinke og gira deltakere. Ble en hyggelig og sosial uke der vi hadde basecamp i en leilighet på Lom Camping hvor vi laget felles middag på kvelden og var ute på tur på dagtid. Veldig kjekt kurs! Kort oppsummert: Mandag: Møttes på kvelden etter at Henning måtte fikse eksospotta på bilen sin som rett og slett falt av oppe i Bøverdalen i et forferdelig regnvær. Kvelden ble brukt til å bli kjent, presentasjonsrunde og deltakerforutsetninger før vi gikk gjennom basale knuter, litt om utstyret og info om uka. De fleste på kurset hadde klatret en del på forhånd, så mye lå til rette >>>

Map