Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Stølsnostinden

Date:
17.08.2022
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:35h
Distance:
15.1km

Føringstur for Øydis og Margaret til Stølsnostinden. Tett tåke og nedbør gjorde turen nokså eventyrlig for oss, men vi greide det. Mangel på snø gjennom søkket vest for Snøggeknosi gjorde det nokså kronglete (mye morenemasser og steiner). Opp til breen nord for Stølsnostinden fulgte vi ei snørenne. Nedre del av breen hadde blåis, så her sikret vi oppover med taulengder og isskruer. På returen omgikk vi lenger mot vest der det var slakere terreng. Fra skaret og til toppen gikk det greit uten tausikring, men vi måtte bevege oss forsiktig hele tiden.

Map    

Trollsteineggje

Date:
08.08.2022
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:55h
Distance:
24.9km

Føringstur for Terje over Grotbrehesten, Trollsteineggje og Austre Glittertindoksle. Brukte sykler et stykke innover Veodalen før begynte å vandre innover Trollsteinkvelven. Litt rotete moreneterreng det siste stykket inn mot breen. Fant ei østvendt renne som vi fulgte opp til Grotbreahesten. Litt løst, men ikke for gærent med liten gruppe. Etter Trollsteineggje gikk vi brefallet opp til sadelen sør for Austre Glittertindoksle. Halvbratt opp her, så greit å sikre med isskruer. Grei vandring ut Gråsubrean og ned i Veodalen. Fin tur!

Map    

Kalvehøgde via breen

Date:
04.11.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:11h
Distance:
20.1km

Føringstur med en gjest til Kalvehøgde Ø2 via breen opp fra Leirungsdalen. Fin og spennende tur opp. En del sprekker var dekket med mer snø enn sist jeg var her for tre uker siden. Startet ovenfor Heimdalsmunnen og endte på Valdresflye like øst for Rjupetjernet. God såle i snøen opp til 1450 moh (smelteomvandlet), deretter noe gjennomslag før mer bærende fokksnø høyere oppe. Såpass bra med snø i høyden at ski ikke hadde vært dumt. Nydelig dag!

Map    

Bøverbrean

Date:
12.10.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
5:28h
Distance:
9.0km

Føringstur i blåisen på Bøverbrean med en familie på fire (mor, far og døtre på 10 og 13). Kloppa over Leira var tatt ned, så vi ble nødt til å følge stien om Bøvervatnet på vei fram. Var nysnø i terrenget og på breen denne dagen. Gikk gjennom noen istunneller før vi kom inn på breen. Koblet oss inn i tau før vi gikk opp til øvre brefall der alle fikk lov til å bli firt ned i en bresprekk og heist opp igjen. Morsomt for alle! Returnerte ned via bretunga og vanlige stien tilbake mot Krossbu. Var såpass lite vannføring at vet gikk greit å krysse Bøvre. Da var det uansett så kort tilbake til bilen at det ikke gjorde noe å bli våt på føttene.

Map    

Rasletinden via breen

Date:
07.10.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:16h
Distance:
19.5km

Føringstur til Rasletinden via breen vest for toppen med Ole-Anders (deltaker), Anne (vertskap Gjendesheim/Flya1389) og Mari Wedum (på bedriftsbesøk for Visit Jotunheimen). Startet ovenfor Heimdalsmunnen og begynte dagen med å vade over flere av Raslebekkene for å komme oss inn i Leirungsdalen. Kunne nok parkert litt høyere oppe enn det vi gjorde. I utgangspunktet var det lite vannføring, men pga frostnatt og is på steinene i elva var det vanskelig å hoppe fra stein til stein. Flaks jeg hadde gamasjer. Kom oss inn i Leirungsdalen og tok en matpause ved Tyskerplassen der elva fra breen vår kom ned i Leirungsåe. Deretter bar det oppover mot breen. Flotte svaberg langs med elva. Fra og med 1500 moh lå det snø i terrenget. Heldigvis hadde snøen vært utsatt for varme slik at den nå >>>

Map    

Skeie snutur

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:55h
Distance:
12.0km

Forsøk på Skeie med Øydis og Margaret. Pga snø og vind ble det snutur før klatringen opp fra Kalven. Tok i stedet en tur ned på Bøverbrean for en liten blåisferd som gjorde inntrykk.

Map    

Slettmarkhøe

Date:
06.07.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:52h
Distance:
18.5km

Skulle egentlig prøve oss på Mesmogtinden, men pga vær og snøforhold ble det Slettmarkhøe i stedet. Sammen med Willy, Ingve, Marit og Cecilie. Gikk via Slettmarkbreen og opp et bratt snøfelt. Måtte runde rundt ryggen mellom Slettmarkhøe og Slettmarkpiggen fra sadelen. Et par bratte klyvepunkter her. Ned igjen via en annen bratt snøflanke i tett tåke og vind. Tok oss god tid her. Kom oss over bregleppa til selve breen. Retur ut breen og samme vei tilbake til Gjendebu.

Map    

Sokse og Sauen

Date:
29.06.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:39h
Distance:
14.0km

Sauen og Sokse med Alf-Tore og Atle. Fine forhold i klatringa opp nordryggen på Sokse. Ned igjen renna var det litt isete, men greit nok. Kunne følge snørenna helt ned og over bergschrunden. GPSen lå igjen i sekken mens vi gikk opp på Sokse hovedtopp.

Map    

Brekurs i Jotunheimen

Date:
19.06.2020
Characteristic:
Alpine trip

Brekurs med David og Daniel fra Øvre Årdal. To dager på Bøverbrean og Sognefjellet, og en turdag fra Juvasshytta til Elveseter via Storjuvrbrean. Takk for et flott kurs, karer!

Map    

Store Styggedalstinden med fotograf

Date:
17.06.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:39h
Distance:
24.9km

Store Styggedalstinden med Vidar. Syklet inn Helgedalen. Jeg måtte en en ekstrarunde tilbake til bilen da Vidar hadde glemt fotokameraet på panseret, men det var bare gledelig trening :) Til fots opp til Gjertvassbreen via 1838-toppen. Isklatring over nedre tverrsprekk, men ellers fine forhold til toppen. Tilbake samme vei, men rundet 1838-toppen i østsida der det var mer snø. Møtte Christian Nesset som var ute på rekognoseringstur.

Map