Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skogskjøring ved Sota Sæter

Date:
31.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:34h
Distance:
7.9km

Skitur fra Sota Sæter med Odd-Eivind. Hadde sett meg ut ei glenne på sørsiden av Novi som kunne være lovende skikjøringsmessig. Fulgte skiløypene 1,5 km inn mot Mysubytta før vi dreide opp i skogen mot Novi. Åpen skog i nedre del, men brattere og litt tett øverst. Bra med snø nede i skogen, men oppe på fjellet var det mer avblåst og hardbanket snø. Møtte på en reinsdyrsflokk like før toppen. Selve glenna var fin og åpen. Dog litt avblåst/lite snø i øvre del, men nokså bra i nedre halvdel. Kunne nok fortsatt forbi skiløypa og helt ned i dalbunnen. Finnes også ei glenne et par hundre meter lenger øst som også ser fin ut. Valgte å stake/skøyte første halvdel tilbake mot Sota Sæter før vi tok på fellene. Takk for turen, Odd-Eivind! :)

Map    

Holgrove i Skjåk

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:45h
Distance:
4.4km

Føringstur med isklatring for Ellen og Heidi opp Holgrove i Skjåk. En fin islinje som fryser tidlig, og som holder seg langt ut over vinteren. Ikke hørt om andre som har klatret den før, men det er den sikkert. Innmarsjen gikk fra Lom og Skjåk Ysteri. Fulgte rødmerket sti mot Sandåhytta i ca. 100 høydemeter før vi trakk vestover langs en traktorvei. I det traktorveien gjorde en brå venstresving fortsatte vi rett fram et par hundre meter langs et dyretråkk før vi begynte å gå oppover mot bekken i til tider tett granskog. Etter hvert ble det så bratt at det var bedre å trekke inn på bekken og klatre noen introlengder langs denne. De første tre intro-taulengdene var rundt grad WI2, de neste fire taulengdene bød på fin isklatring med flott utsikt over Ottadalen, grad WI3+ (generelt >>>

Map    

Skitur mot Vassvendeggje

Date:
09.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:23h
Distance:
11.1km

Tok en skitur på Strynefjellet i håp om å se sola, men den lot dessverre vente på seg. Kjørte helt opp i hyttefeltet forbi vinterparkeringen på Gamle Strynefjellsvegen. Egentlig kun for hytteeierne fikk jeg høre i ettertid, men heldigvis var det ingen som stengte bommen mens jeg var avgårde. Gikk opp til pkt 1446. Bra med snø i leområder, men litt avblåst på ryggene. Snødekket over tregrensa bærer preg av en del vind. Den siste vinden var kommen fra S-SØ. Hørte ett drønn i en overgang til leområde mot SV, ellers lite faretegn. Kjørte ned på sørsida mot Heillstuguvatnet. Gikk deretter opp igjen på ryggen før jeg kjørte ned igjen til bilen. Den fineste snøen var nede i skogen blant hyttene.

Map    

Båltur i Tronoberget

Date:
07.12.2020
Characteristic:
Hike

Bålovernatting i Tronoberget med mortenh (Morten Helgesen) . Noe isete på innmarsjen opp stien til Tronoberget. Fant en fin utsiktspost på vestsida med flott utsyn over Lom og Skjåk. Var noe turbulent vind utpå kanten, så måtte flytte bålet litt lenger inn i skogen etter hvert. Takk for en trivelig tur, Morten!

Map    

Geisdalsnosi

Date:
01.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:34h
Distance:
13.3km

Skitur til Geisdalsnosi med Gustav. Gikk fra Myri, opp Geisdalen og til toppen via østsida. Fint skiføre med tørrsnø i skjermede områder. Under 1300 moh ligger et skarelag som man bryter gjennom. Gikk i skyggen første del av turen, men like før toppen fikk vi se sola! Flott dag med underskyet vær, og fin, trygg skikjøring ned igjen. Takk for turen, Gustav!

Map    

Sterringhøe

Date:
29.11.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:33h
Distance:
8.9km

Hadde egentlig tenkt meg mot Skaihøe denne dagen, men da jeg ikke fant noen gode p-plasser ved Grønsætre kjørte jeg videre opp til Liasætre (bom 50,- kontant). Det er fortsatt nokså skrint med snø i fjellet, men i søkk og leområder ligger det nok snø til å gå på ski. Derfor valgte jeg Sterringhøe til fordel for Skaihøe denne dagen. Fulgte Søre Grønna og fant nok snø hele veien opp til toppen i nokså bra tempo. Fin utsikt i mange retninger. Fikk en fin nedkjøring med krusing fram til bilen.

Map    

Sekkebreen - skitur for spesielt interesserte

Date:
15.11.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:07h
Distance:
13.3km

Tredje dag på fjellsportkurs/føring med Martin. Denne dagen ble skitur for de spesielt interesserte inn mot Sekkebreen. Startet med å gå fra Mysubytta med skiene på sekken. Det hadde kommet noen centimeter med nysnø det siste døgnet som gjorde det sleipt i kratt og steinur opp langs Storegrovi. Med godt sporvalg ble det heldigvis ikke så verst å komme seg opp som det kunne se ut nedenfra. Fra der det flatet ut mot Sekkebreen kunne vi spenne på oss skiene. Inne på breen tok vi en repetisjon av innbinding i tomannstaulag på bre for læringens skyld. Gikk et stykke opp på breen før vi valgte å snu av hensyn til tiden og at Martin skulle kjøre helt til Molde. Fikk noen fine svinger. En del sprekker i nedre del av Storegrovbreen som vi måtte svinge utenom. Takk for en fin tur, Martin!

Map    

Bakarste Skagsnebb - årets første skitur

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:16h
Distance:
10.3km

Hadde et tredagers fjellsportkurs for Martin i Lom-området. Første dag ble på Tronoberget med kurs i klatring på naturlige sikringer. Andre dag var vi på tur til Bakarste Skagsnebb med fokus på alpin skiferdsel og fjellklatring. Jeg ledet to taulengder opp til Bakarste Skagsnebb og Martin fikk lede to taulengder før jeg sikret den siste biten til toppen. Fikk satt noen fine svinger ned igjen på Hurrbrean. Fortsatt lite snø i fjellet (panserskare med et lite nysnølag over), men kunne ta på skiene fra og med en snau kilometer før breen. Tredje dagen ble en skitur på Sekkebreen .

Map    

Løpetur til Dueskardhøgdi, og litt til..

Date:
04.11.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:02h
Distance:
23.8km

Løpetur med kristoffergh88 (Kristoffer Günther Hansen) til Dueskardhøgdi fra flyplassen. Valgte spontant en lenger "variant" tilbake igjen ved å springe hjem til Kristoffers leilighet på Kjørnes. Fortsatte ned på nordsida av Lingesetfjellet og ned til fjorden før vi fulgte veier og stier fram til Kjørnes. Kjørte deretter opp igjen til flyplassen for å hente bilen min. Takk for en solid joggetur, Kristoffer!

Map    

Nigardsbreen

Date:
31.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:43h
Distance:
3.5km

Tur inn til Nigardsbreen med Ida. Som forventet var hengebrua tatt ned, så vi måtte klyve over noen ekle sva på høyre siden av elva. Valgte å ikke gå inn på breen pga at vi var noe sent ute. Brukte resten av dagslyset til en kjøretur opp til Styggevatnet.

Map