Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Isklatring opp Smørgrove

Date:
29.12.2022
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:43h
Distance:
4.8km

Isklatretur med Per Mundhjeld. Startet fra Reite. Vandre oppover på traktorvei i begynnelsen, og etter hvert oppover sida mot innsteget til islinja Smørgrove som sees godt fra veien. Spesielt den ene bratte søyla er tydelig på avstand. Per ledet første taulengde (WI3). Jeg ledet de tre siste taulengdene. Tredje taulengde er brattest og går opp søyla (WI5). Tre rappeller ned igjen. Den første fra bjørk, og de to andre fra isanker.

Map    

Isklatring opp Gjerdingje

Date:
26.12.2022
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:11h
Distance:
4.8km

Greide endelig å få til en vellykket bestigning av Gjerdingje sammen med Knuttis. Første turen med nye isklatrestøvler (Salewa Ortles Colouir) som fungerte utmerket! Turen er opptaksvis klatring opp mot grad WI4+ på det bratteste. Totalt kanskje 9-10 korte taulengder med litt vandring imellom. Midtvegs måtte vi forsere en delvis åpen kulp der jeg snudde sist gang. Kom forbi nå med å ake oss over isen på magen. På returen fant vi etter hvert en merket sti som vi fulgte ned igjen til bilen.

Map    

Isklatring i Gjerdingje

Date:
15.12.2022
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:12h
Distance:
2.8km

Føringstur for Ellen oppover Gjerdingje i Lom. Gjerdingje er en fantastisk isklatretur i et bratt juv. Vi hadde satt igjen en bil oppe ved Byrsætri i og med at vi håpet å toppe ut og kunne rusle rett bort dit etterpå. Veien oppover Kleppdalsvegen er vinterstengt så kjøring er på eget ansvar. Turen begynte i en parkeringslomme like etter avkjøring opp mot Kleppdalsvegen. Ruslet rett bort til brua over Gjerdingje og fulgte bekken herfra. Turen oppover Gjerdingje består av en rekke opptak som er fra 10-30 meter høye. Opptakene er trolig litt lenger i helt øverste del. Vi kom omtrent halvvegs, like etter en 20 meter lang taulengde som var den bratteste så langt (WI4). Utenom denne var det meste av klatringen grad WI2-3. Mye varmt grunnvann etter en fuktig høst har gjort til at bekken >>>

Map