Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Øvelse Langsua

Date:
16.02.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
84.5km

Langtur i Langsua med Øyvind og Endre som plan B etter at plan A i Reinheimen ble droppet pga værmeldingen. Startet fredag fra Lenningen til den selvbetjente hytta Svarthamar. Fulgte langrennsspor de første fem kilometerne, men etter det bar det ut i skikkelig brøyteføre med vindpakket snø med gjennomslag i toppen og løs sukkersnø i bunn. Fant heldigvis et gammelt scooterspor som berget oss sånn noenlunde, men var ikke lett å se hvor dette sporet gikk til enhver tid. Rullerte på å gå 15 minutter hver i front som til tider føltes lenge ut! Godt å ha med meg to sprekinger! Ankom Svarthamar i mørket og fikk hentet vann i elva et stykke nedenfor hytta mens Endre laget middag. I løpet av natta blåste det opp og skapte enda tyngre gjennomslagsføre av vindpakket snø å brøyte i >>>

Map    

Sikkilsdalsseter runde

Date:
01.10.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
8:55h
Distance:
30.3km

Føringstur for en dansk gruppe som bodde på Gjendesheim. Ble en god og lang tur i fuktig høstvær. Gikk stien fra Maurvangen til Sikkilsdalsseter. Deretter på bilvei til Åkresætra og sti vestover via Ingulsjøen til Kampen der vi hadde en annen bil stående.

Map    

Skredkurs Gjendesheim

Date:
15.01.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Skredkurs på Gjendesheim sammen med medinstruktør Knut Erik Tessnes. Begrenset med snø i området, men vi fant enkelte plasser som kunne by på nok snø til at vi slapp å bære skiene altfor mye. Dag 1 gikk vi fra Maurvangen og oppover bekken mot Brurskaret. Mye innblåst snø i bekken og fint for å trene på kameratredning. Dag 2 gikk vi fra veien opp mot Pina til toppen av skitrekket på Lemonsjøen og ned igjen til skisenteret der vi hadde satt igjen en del biler. Fikk blant annet sett et nylig fjernutløst snøskred i en sørøstvendt helning ved toppen av skitrekket.

Map    

Skaget og Nørdre Langsua

Date:
14.03.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:49h
Distance:
41.0km

Min onkel som jobber i Smith & Nephew hadde denne helgen fått låne firmahytta på Beitostølen. Han hadde invitert min familie til en hyggelig week-end på fjellet. Om ikke Valdresflya hadde vært vinterstengt skulle jeg brukt dagene til turer over 2000 meter, men det ble i stedet noen andre kremtopper. Det ble tidlig i seng på fredag, og vekkerklokka ble satt på 06:45. Lørdagens mål var Skaget (1685) og Nordre Langsua (1553), kommunetopp i Gausdal. Dramatisk start Da jeg våknet dro jeg med en gang vekk gardinene og tittet ut; SOL! Den vakreste, fløyelsmyke, babyrosa morgensola hadde lagt seg på toppene rundt Mugnetinden. Jeg var så lykkelig at jeg flere ganger satt frokosten fast i halsen, i hast for å komme meg av sted. Til slutt satt jeg klar i bilen med bikkja og rånet nedover >>>

Map    

Kveldstur til Ruten

Date:
18.03.2007
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:00h

Nok en gang forsøker jeg å gå på Ruten, nå med pappa og Frigg. Det var tørrsnøføre og litt trått. Vi la i vei fra Dalseter, gikk en litt annen skråning oppover, vi kom opp! Vindstille og flott utsikt ventet oss. Rant ned igjen på 26 min. Fin tur!

Map    

Bomtur til Ruten

Date:
16.03.2007
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:12h

Ble kjørt til Dalseter der jeg gikk på ski i løyper og etter hvert scooterspor mot Ruten. Da jeg passerte skaret sør for Gråurda blåste det så kraftig at jeg ikke klarte å gå framover, måtte rett og slett snu, litt surt. Rant ned til Espedalen fjellhotell der EM i hundekjøring ble arrangert. Tok en skitur i lysløypa der nede i stedet.

Map