Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Bjønndalsbekken

Date:
27.01.2024
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:40h
Distance:
3.5km

Isklatretur med Rasmus opp Bjønndalsbekken sør for Otta. Bratt å gå opp på venstre side av bekken. Tok på stegjerna litt før innsteget og klatret bekken på tre taulengder. Hadde ikke nok tau til å toppe heeelt ut på siste taulengden, men det fikk greie seg. Kom oss faktisk helt ned på to rappeller.

Map    

Snauhovda

Date:
26.02.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:24h
Distance:
10.1km

Skiføring for Gjendesheim. Denne dagen ble det skitur i området ved Snauhovda i og med at den beste snøen lå i skogen. Overraskende åpent og fint i sørsida på denne toppen. Ble til og med en bålpause!

Map    

Grotebekken

Date:
16.01.2023
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:34h
Distance:
2.9km

Isklatretur med Knuttis opp Grotebekken i Heidal. Bratt tur opp fra dalen i til tider dyp snø. Selve klatringa er sørvendt og bør ikke klatres for sent på sesongen. Vi klatret linja i to taulengder. En taulengde opp til grotta/foten av søyla (WI4) og en taulengde opp i midten av søyla (WI5+). Superfin klatring! To rappeller ned igjen. Første fra tre i toppen.

Map    

Eventyrklatring i Heidal

Date:
07.10.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
5:10h
Distance:
4.7km
Map    

Holsæterfjellet

Date:
24.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:15h
Distance:
15.2km

Føringstur fra Holsætrin med en gruppe som egentlig skulle gått Høgruta. Er brøytet opp til Holsætrin til påske. Gikk greit å komme seg over tregrensa, men litt tett. Fant fin styresnø i en forsenkning nord for Pannhøi. Resten av nedkjøringene bød på gjennomslagsskare og sastrugier, så dessverre ingen høydare. Fint vær, men en del vind.

Map    

Pillarguri ved Otta

Date:
20.01.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:17h
Distance:
5.0km

Isklatreføringstur med Ellen og Knut Håkon. Dagens tur ble Selsjordbekken (Pillarguri) like sør for Otta. Parkerte i ei lomme opp mot Endrestad og hadde på forhånd satt igjen en bil ved skytebanen ovenfor Hjellum. Brukte omtrent en time å gå opp til fossen. Grei innmarsj, men litt bratt og knotete på slutten. Klatret til topps på fire taulengder, grad WI3. Fin tur! Gikk fra toppen over skiferbruddet og videre mot Pillarguritoppen. Viste seg at det ikke var lov til å ferdes i skiferbruddet, så sikkert lurt å gå rundt dette området på østsiden. Etter en svipptur oppom toppen fulgte vi sti ned igjen til skytebanen der den andre bilen var parkert.

Map    

Søre Svartkampen

Date:
18.02.2013
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:30h
Distance:
9.0km

Denne dagen hadde ikke på langt nær så bra vær som de to foregående dagene. Snø og vind var stikkordene. Kjørte til Heidal der vi fikk fylt bensin og handlet mat på Kiwi. Planen for dagen var en tur til Søre Svartkampen. Siden jeg og Mayhassen (Øyvind Mathiassen) kjørte to biler tenkte vi at vi kunne sette en bil nede i Heidalen mens vi parkerte en annen bil der vi startet lenger oppe i lia. Prøvde å kjøre veien til Espesætrin (20,- bompenger), men med kun forhjulstrekk og dårlige piggdekk måtte vi gi tapt og rygge ned igjen. Havnet ute i grøftekanten et par ganger, så det var greit å ha to som kunne dytte. Utrolig glatte veier i dag. Vi endte opp med å parkere der den ubrøytede veien til Sveasætri går opp. Øyvind gikk litt i forvegen, deretter meg og dskjauff (Daniel A. Skjauff) til slutt siden han måtte teipe fellene fast >>>

Map    

Heidalsmuen

Date:
16.02.2013
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:46h
Distance:
13.9km

Vinterferien er i gang (for de som har vinterferie...) og nå var det jammen på tide å komme seg opp på norske høyfjell etter Sør-Amerika. Grytidlig på lørdag kjørte vi på sedvanlig vis nordover Gudbrandsdalen, inn Heidalen og inn i Murudalen. dskjauff (Daniel A. Skjauff) var med meg og Mayhassen (Øyvind Mathiassen) på tur, han er en ivrig unggutt på 16 år som har latt seg inspirere av rapporter jeg har skrevet, så hvorfor ikke ta en tur sammen? Dette ble hans første tur på fjellski, men hvilken debut! Kom i kontakt med en lokal bonde som sa at vi kunne kjøre opp veien mot Sundtjønnhaugen og parkere i en lomme lenger oppe. Denne veien er vanligvis stengt med bom, men siden han sa det så tok vi sjansen på å kjøre forbi. Parkerte ved et skilt og snørte på oss skiene, jeg og Øyvind med randoski og Daniel med bestefars fjellski.

Map    

Rondane 2K-maraton

Date:
19.07.2010
Characteristic:
Jogging
Duration:
11:41h
Distance:
43.5km

Denne kraftanstrengelsen har jeg lenge siklet etter å gjennomføre. For to år siden ble det planlagt at jeg og Carl Fredrik skulle forsøke oss på dette, å bestige alle de 14 2000-metringene i Rondane på under ett døgn. Han aktet å gå for rekord, mens jeg ville være fornøyd om jeg fullførte. Så var tiden kommet, meteorologen spådde oppholdsvær med gløtt av sol. Forberedelsene var ikke av de beste (2 uker på sofaen med feber og forkjølelse), men jeg hadde nå fått en tur over Maradalstindane og en hardintervall i den lokale slalåmbakken etter sykdomsperioden. Carl Fredrik måtte stå over på grunn av forberedelser til løpet ”Etape Bornholm”, men Jan Petter (JPV) var ikke vanskelig å få med. Dagen i forvegen syklet vi inn til Rondvassbu. Jeg ankom hytta ved midnatt og måtte nøye >>>

Map     1 comment

Rolig jogg i Rondanes forgård

Date:
02.07.2010
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.0km

Etter en lang tur over Knutsholtraversen ( http://peakbook.org/tour/509/Luftig+tur+over+Knutsholstraversen.html ) dagen før bestemte jeg meg for å ta en hviletur i dag da Rondane rundt var planlagt neste dag. På vei fra Gjendesheim til Otta vurderte jeg først Mukampen , været var jo upåklagelig. Men jeg innså at det var viktig å ikke ta noen lang tur mtp morgendagen. Valget falt derfor på Anaripiggen, en liten utsiktstopp ovenfor Høvringen. Hadde lest om denne i boka "Kremen av topper" og ville derfor gi den en sjanse. Parkerte i hyttefeltet sør for Høvringen. Her var det skiltet til Anaripiggen og Putten seter. Pakket ikke med meg noe særlig, kun kamera og GPS. Høydemeterne gikk unna, men jeg måtte bevisst holde tempoet lavt. Til slutt stod jeg på kremtoppen Anaripiggen. Det blåste ganske frisk her så dette var intet blivende sted. Småjogget videre >>>

Map