Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Koukoulia på Kalymnos

Date:
22.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:09h
Distance:
9.0km

Kjørte scooter fra Masouri til bukta nedenfor Vathy. Planen var å jogge opp på Koukoulia som er en nokså prominent topp på denne siden av øya. Ifølge kartet skulle det gå en merket sti til topps, men som erfart tidligere er det sjelden at slike stier er så synlige i virkeligheten. Realiteten var noen svake røde merker, spredt varding og generelt lite spor etter folk. Mye busk og kratt. På pur f... valgte jeg å ta det som en rolig tur og tenke at toppen var målet. Karret meg til topps og fikk heldigvis servert flott utsikt fra toppunktet. Returen gikk bratt ned i nordsida, og klyvde meg ned til en bortgjemt kirke. Derfra var det god sti og vei som jeg fulgte tilbake igjen til scooteren.

Map    

Kapsala i Kalymnos

Date:
17.10.2018
Characteristic:
Jogging

Sykla fra Masouri til Panormos og jogga langs kyststien mot Cape Trachilas. Fra dette punktet forsvant stien, selv om vardingen sporadisk fortsatte. Valgte å trekke opp mot toppen Kapsala og videre over til Arghos før jeg fulgte asfalt tilbake igjen til sykkelen i Panormos. Noen bilder fra Kalymnosturen:

Map    

Telendos løpetur

Date:
14.10.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.3km

Joggetur med intervalltrening opp til høyeste punkt på Telendos. På returen fant jeg ikke helt stien, så ble en del ekkel klyving. Passerte en plass med store kampesteiner som var stilige.

Map    

Klatretur til Kalymnos 2014

Date:
11.10.2014
Characteristic:
Sport climbing

Som i fjor ble det også i år duket for klatreferie til den greske øya og klatreparadiset Kalymnos i Hellas. For noe mer dekkende info om klatreferie i Kalymnos, se min turrapport fra i fjor her: http://peakbook.org/no/tour/70868/Klatretur+til+Kalymnos.html Dette er en utmerket avslutning på klippeklatresesongen, og det er herlig å kunne rømme fra ruskete høstvær til fordel for varmt og deilig sydenvær. I og med at man kan reise billig med Ryanair fra Rygge til Kos (foreløpig i alle fall…) er dette en helt innafor ferie for fattige og klatrelystne studenter. I år reiste jeg med Julian og Jørgen, og i tillegg kjente jeg flere andre som reiste nedover fra Sogndal. Denne gangen hadde vi satt av en hel uke her nede. I fjor hadde vi bare fire dager, noe som ble litt for kort syntes vi. Reiste nedover med formiddagsflyet fra Rygge lørdag 11. Oktober. >>>

Map    

Klatretur til Kalymnos 2013

Date:
23.10.2013
Characteristic:
Sport climbing

I uke 43 var vi på idrettsstudiet i Sogndal så heldige å ha studieveke (les: HØSTFERIE!). Burde sikkert brukt denne uka i lesesalen på høgskolen, men det fristet heller mer å reise til varmere strøk for å krafse på herlige kalksteinsklipper. Fikk med meg en gjeng fra friluftsstudiet og til sammen ble vi syv som reiste en snartur til den greske øya Kalymnos for å klatre. Generell informasjon om Kalymnos Kalymnos er blitt et mekka for sportsklatrere over hele verden. Årlig arrangeres det en stor klatrefestival her, men denne var nylig avsluttet da vi kom ned dit. Oktober er en perfekt måned for klatring der nede da temperaturene er lavere enn midt på sommeren (ca. 20-22 grader i skyggen). Du får kjøpt rimelige flybilletter t/r Rygge-Kos for 700-900 kr med 15 kg ekstra bagasje. >>>

Map     2 comments