Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Snøjakt i Telemark

Date:
21.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:53h
Distance:
5.8km

Etter å ha gått lut lei grå og kjedelig barmarksjulestemning på Østlandet ville jeg og Øyvind kjøre vestover i håp om å finne noe hvitt gull. Planen var å ta en tur på Vehuskjerringi ved Rauland i Telemark. En prominent topp som ingen av oss hadde besøkt før. Værmeldinga var sånn noenlunde, så vi hadde ingen forhåpninger om strålende sol, men tur det måtte det bli. Det var dessverre overraskende lite snø, selv i Telemark. Holkeføre og avblåste topper var synet som møtte oss. Jeg tar ikke i når jeg sier at det ville være mer hensiktsmessig å gå til fots enn på ski om man ville gå på Vehuskjerringi. Siden begge ville få seg en skitur endret vi planene på stedet og kjørte til Rauland skisenter i stedet. Selv om det også her var labert med snø var det akkurat nok >>>

Map    

Med nytt bekjentskap på Nupsegga

Date:
03.04.2011
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:00h
Distance:
17.0km

I ukedagene før denne helgen så helgeværet ut som rene sorgen. Fant omtrent ingen steder med godvær! Men så til slutt ante jeg et lite værvindu på søndag, dermed var det bestemt at Nupsegga, kommunetoppen i Vinje skulle til pers. Siden toppen ligger ustrategisk til ifht der hvor flere av turkompisene mine bor ville jeg gi turfølgeseksjonen på Fjellforum et forsøk. Overraskende nok fikk jeg kjapt respons, og kort tid senere var Henrik (turbo-henrik) med kompisen Karl samt Nils Hermann (nilshermann) mitt eminente turfølge til Nupsegga. Vi kom oss avgårde fra Asker litt før halv ni på morgenen. Deretter ventet en 3 1/2 timers lang kjøretur til Fentedokki på Haukelifjell. Men vi hadde mye morsomt å skravle om så reisen føltes ikke så veldig lang. Da vi skulle parkere var snøen >>>

Map    

4-dagerstur på en "ukjent" del av Hardangervidda

Date:
18.03.2011
Characteristic:
Backcountry skiing

Turrapport finner du HER

Map    

Over Hardangervidda på ski

Date:
28.04.2007
Characteristic:
Ski trip

Stortur over Hardangervidda med Halvor og pappa, 1. maihelga, fire dager på tur i strålende SOL! Dag 1 (Ustaoset-Rauhelleren) Nattog til Ustaoset. Gikk på ski til Store Grønenuten der vi tok en 2t lang blund på en bar lyngflekk. Var også oppom Geitsjøhovda før Rauhelleren. Tok en kveldstur til Langesjønuten der jeg sovnet i solsteiken, så pappa måtte ta en ufrivillig tur opp for å se etter meg. 8t 1055 hm Dag 2 (Rauhelleren-Stordalsbu) Forserte Langesjøen før vi stakk opp til Store Skrekken. Vært der en gang tidligere, men ikke i godvær. Videre til Lågaros der vi tok en hyggelig rast i hytteveggen. På veien til Stordalsbu var vi oppom topper som Vierhytthovdun, Vesle Gjuvsjåhovda og Storfjell. Deilig med joikakaker til middag (ble mett ja!). 8t 40,7 km 1055 hm Dag 3 (Stordalsbu-Helberghytta)

Map    

Hardangervidda på tvers

Date:
01.08.2006
Characteristic:
Hike

Dag 1 (Haukeliseter-Hellevassbu) Nattbuss til Haukeliseter, begynte å gå nordover langs stien mot Hellevassbu i et vær som var helt OK. Stakk oppom Klingenberg mens Halvor sov i lyngen, han buttet med en liten forkjølelse. Etter brua ved Sandflofossen trakk vi til venstre oppover langs elva og vannene et stykke før vi la igjen sekkene og gikk opp på Sandfloegga, høyeste på vidda! Deretter gikk vi tilbake og over Sandflo og stien til Hellevassbu. Var ganske sliten da vi kom fram. Joikakaker til middag, nam! Dag 2 (Hellevassbu-Litlos) Fulgte stien fra Hellevassbu til Litlos. Hadde turens eneste regnbyge denne dagen. Var oppom Velurenuten, Litloshaugen og Holken denne dagen. Dag 3 (Litlos-Hårteigen-Hadlaskard) Først på dagen var det overskyet og grått, ikke veldig lovende for Hårteigen-bestigning >>>

Map    

"BLÅTT" vær på Haukeli

Date:
08.05.2005
Characteristic:
Ski trip

I dag var det sol, eller "blått" som svensken på Haukeliseter kalte det da vi ringte fra hytta på Rauland. Vi startet med klister under skia innover fra veikanten ved Godthol mot Kjelavatn og Lisledalen. Derfra skrånet vi oppover ryggen mot toppen. Det ble en del luretopper underveis, men vi ble ikke psyket ut! Siste bit var relativ flat, og det ble feiret med niste og appelsin på toppen. Nydelig utsikt sørover mot Sørlandsheiene og Folgefonna ruvet i vest. Returen gikk i herlige omgivelser ned fonna på sørøstsiden av Vassdalseggi og ned i Vassdalen, her fikk vi også øye på reinsdyr! Da vi var framme ved bilen begynte det å snø, skisesongen var ikke ved veis ende. :)

Map    

Vakker vårtur

Date:
07.05.2005
Characteristic:
Ski trip

Etter en nokså vinterlig tur til Vesle Nup gjorde det godt å kjenne våren være i anmarsj. Denne fine turen gikk fra Løyning og på ski over til Kyrkjestøyl. Herfra fulgte vi scooterspor langs veien opp mot Gravdalsstøylen. Tok til høyre i krysset før stølen og tok sikte mot Klavatjønnuten. Fint terreng ut hit med idylliske bekker og vann. På returen trynet jeg med fjeset plantet ned i skaren, men sånn må man regne med.. Uansett, dette var en koselig vårskitur i hyggelig terreng!

Map    

Vesle Nup

Date:
07.05.2005
Characteristic:
Ski trip

Dro til Haukeliseter fra Rauland. Hadde egentlig tenkt å gå helt til Sandfloegga, men vær og føret gjorde til at vi tok til takke med Vesle Nup. Det var tørrsnø og vi hadde klister på skiene => store kladder! Fra toppen hadde vi litt utsikt østover, så vi rant ned igjen og kjørte i retning finværet igjen.

Map    

Lang, men herlig vårskitur til Bosnuten

Date:
23.04.2005
Characteristic:
Ski trip

Lang og herlig vårskitur med pappa, Halvor og skolekameraten Fredrik. Vi startet fra hytta mi (Huttetu) ved Geitenuten og gikk via Snofonnskaret og Grotvassdalen til Grotvatni før vi skar over til Sandsetvatn, Fløytingånuten, Vesle Bosnuten og opp til selve Bosnuten. Kjempefin utsikt herfra! Tilbake stakk vi innom Valatjønnut før vi skled over Valatjønn og samme rute hjem. En av mine høydare når det gjelder vårskiturer i yngre alder!

Map