Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Midtre og Austre Ringstinden

Date:
07.06.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:51h
Distance:
17.5km

Føringstur med Terje. Gikk på ski fra Tindevegen og opp breen til Ramneskar. Hadde glemt skarejern, og med hard morgenskare ble vi nødt til å bære skiene det siste stykket til skaret. Mjukere på andre siden der morgensola hadde tatt. Gikk opp snørenna på sørsiden av Ringstinden der man forøvrig kan gå ut i Kvambekks chaussé. Et kort klatreparti i toppen der vi sikret med tau. Videre gikk vi bort på Midtre Ringstinden og Austre Ringstinden. Ble ganske bløtt i sørflanken på sistnevnte, men det gikk greit nok. Valgte direktevarianten ned mot Ringsdalen der det hadde smeltet mer enn jeg hadde håpet. Endte med at jeg sikret Terje forbi det mest isete partiet før jeg fulgte etter. De siste 2,5 km ut Ringsdalen måtte vi bære skiene på sekken. Hadde en annen bil stående parkert >>>

Map    

Kremruta 2022

Date:
20.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
99.4km

Føringstur for Terje, Jarle, Jan Magne og Ivar Arne over Kremruta i Jotunheimen. En ferd over fem dager innom hytter og topper. Hadde full klaff med vær og føre alle dager! Dag 1: Sletthamn-Gravdalstinden-Skogadalsbøen (selvbetjent, men oppussing så fikk kjøpt øl!) Dag 2: Skogadalsbøen-Langeskavltinden-Fondsbu Dag 3: Fondsbu-Høgbrøthøgde-Mjølkedalstinden-Olavsbu Dag 4: Olavsbu-Skarddalstinden-Langvasshøe-Leirvassbu Dag 5: Leirvassbu-Geite-Killingen-Sokse østtopper-Sletthamn

Map    

Tverrådalskyrkja

Date:
14.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:47h
Distance:
23.6km

Føringstur for Terje til Tverrådalskyrkja med nabotopper. Gikk opp østryggen. Nydelig vær over 1800 moh (underskyet vær), og svært varmt. Greit med stegjern og isøks i toppen. Videre ut sørryggen og bort til Steinkollen før returen. En del andre folk på tur i dag denne skjærtorsdagen.

Map    

Skagsnebb

Date:
12.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:48h
Distance:
12.0km

Føringstur for Terje til Bakarste og Fremste Skagsnebb.

Map    

Smultringruta Jotunheimen

Date:
05.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
125.3km

Føringstur over "Smultringruta" i Jotunheimen med fire faste gjester. Nydelig ferd gjennom Jotunheimen med litt vær, men også en del sol. Dag 1: Heimdalsmunningen-Munken-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu Dag 2: Torfinnsbu-Slettmarkhøe S3-Gjendebu Dag 3: Gjendebu-Store Hellstugutinden-Spiterstulen Dag 4: Spiterstulen-Storglupen-Glitterbekken-Glitterheim (Plan A var over Glittertinden) Dag 5: Glitterheim-Russvatnet-Russtangen (Plan A var over Nautgardstinden). Ble skiseil med vindsekk over vannet.

Map    

Diagonalruta Jotunheimen #1

Date:
31.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
78:29h
Distance:
87.7km

Føringstur over "Diagonalruta" i Jotunheimen med fast gjeng på seks gjester. En fire dagers ferd gjennom Jotunheimen fra hytte til hytte og oppom topper undervegs. Dag 1: Gjendesheim-Rasletindbreen-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu (Valdresflya hadde akkurat ikke åpnet). Dag 2: Torfinnsbu-Søre Svartdalspiggen-Gjendebu. Dag 3: Gjendebu-Søre Hellstugubreahesten-Spiterstulen (Plan A var Store Hellstugutinden). Dag 4: Dagstur og pudderkjøring i Eventyrisen (Plan A var over Galdhøpiggen og ned til Elveseter). Deretter taxi tilbake til Gjendesheim.

Map    

Veofjellet

Date:
30.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:16h
Distance:
16.0km

Observasjonstur for Snøskredvarslingen til Veofjellet. Gikk nokså fort fra Veolia parkering. Lite snø på fjellet, men akkurat nok til å snirkle seg fram med litt bæring noen få steder. Vind og kaldt på toppen, men faktisk litt fin snø med ferskt innblåst i nedre del av østsida.

Map    

Høgruta Jotunheimen vest-øst

Date:
24.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
99:35h
Distance:
76.9km

Høgruta Jotunheimen fra vest til øst. Første natt på Gjendesheim, deretter transport til Leirdalen der ferden startet. Vi var noe uheldige med forholdene. Mye vind og lite sikt gjorde til at vi ikke fikk så mange 2000-meterstopper. I tillegg ble det en dag værfast på Glitterheim. Heldigvis hadde vi vinden mye i ryggen, spesielt godt siste dagen. Turen ble avsluttet på Russtangen før vi ble skysset tilbake til Gjendesheim.

Map    

Langedalsbreen og hundeslede

Date:
20.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:07h
Distance:
53.4km

Husky & ski - det ville ekstra. Hundekjøring og alpin skitur. Dagens tur gikk med hundespann fra Gjendesheim, over Gjende til Gjendebu. Derfra skitur opp til Langedalsbreen, oppunder Slettmarkhøe. Hadde et håp om at vestavinden ikke hadde tatt like hardt der oppe. Det stemte delvis, men vi fikk noen fine svinger innimellom på vei ned igjen til hundene som ventet ved Gjendebu. Deretter tilbake til Gjendesheim.

Map    

Saukampen og hundespann

Date:
19.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:19h
Distance:
39.9km

Husky & Ski - det ville ekstra. Artig konsept med hundekjøring kombinert med alpin skitur. Av hensyn til mye vind rundt Gjendesheim ble dagens tur i området rundt Tesse med start fra Jotunheimen Husky Lodge på Randsverk og turmål Saukampen. Gikk effektivt inn til Brimi Sæter med hundespann. Derfra gikk det greit opp til Saukampen. En del vind oppe på selve toppen. Ikke mye snø på fjellet, men fikk satt noen fine svinger her og der. Møtte Øyvind, Helene og hundene nede på Fuglesætermyrin, så fikk vi skyss tilbake igjen til husky lodgen.

Map