Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Høghaugen

Date:
31.12.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:30h
Distance:
9.0km

Skitur fra Kvanndalsvollan med hundene. Lenger enn hit kommer man ikke med bil nå på vinteren. Vi fulgte veien opp til Leiråssætre og videre herfra opp til toppen av Høghaugen. Stort sett forblåst og gjennomslagsskare, men et lite pudderdryss fra natten helt på toppen. Blåste friskt på toppen, så ble ikke lenge før vi rente ned igjen.

Map    

Isklatring i Øyberget

Date:
27.12.2019
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:58h
Distance:
3.2km

Isklatretur med Gjermund opp Bukkeholet i sørsida på Øyberget i Skjåk. Vannet i Bukkeholet kommer fra et oppkomme, og jeg har lenge sett på denne islinja fra boligfeltet i Uppnose der foreldrene til Ida bor. Oppe i Bukkeholet brukte de i gamle dager å gjerde inne geitebukkene slik at de ikke stakk av. Her hadde de både sol, beitemark og vann. Turen gikk først opp Øybergsurdi som heldigvis var tæla under skaresnø. Nokså løst her på sommeren, og fjellet i Øyberget er temmelig blokkete og løst. Derfor er dette på ingen måte en tur man bør ta på varme dager eller sent på året ved førefall. Like under selve innsteget til klatringen tok vi på oss klatreutstyret og forserte et isete parti før vi tok på tauet. Klatringen ble på fire taulengder, anslått grad rundt WI4. Temmelig >>>

Map     2 comments

Røvsåhøgda

Date:
20.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:13h
Distance:
12.4km

Fjellskitur til Røvsåhøgda (pf < 250 m) i Sigdal med Øyvindbr (Øyvind Brekke) . Gikk fra hovedveien i øst og fulgte skogsbilvei flatt innover til Glessjøen. Var ikke brøyta på noen dager her, og med dagens underkjølte regnvær var det mildt sagt et helsikes føre for å bryte seg gjennom det centimetertjukke regnskarelaget. Byttet jevnlig på brøytejoggen. Fortsatte opp traktorveien til Åslyhytta før det bar ut i terrenget i luftlinje mot toppen. Nokså glissen furuskog, men måtte karre oss opp en liten skrent en plass. Skikkelig vinterstemning, men dessverre tåke og null utsikt fra toppen. Postkasse på toppen. Returen gikk i nøyaktig samme skisporene som på vei fram. Det hadde kjørt en bil langs skogsbilveien da vi kom tilbake til Glessjøen, så da ble det staking hele veien tilbake til bilen.

Map    

Langrennstur til Løvlia

Date:
18.12.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
4:05h
Distance:
43.8km

Nydelig vinterstemning i marka! Gikk på ski (klassisk) fra By i Lommedalen til Løvlia. Retur via Kleivstua (nesten). Akkurat slike dager savner jeg når jeg bor på vestlandet.

Map    

Isklatrekurs i Stavadalen

Date:
17.12.2019
Characteristic:
Ice climbing

Hadde et dagskurs isklatring med en sprek deltaker i Stavadalen. Det ble tur på linja "O'hoi" (WI4, 100 meter) like ovenfor Bruslette. Var temmelig kaldt og sprø is, men sola varmet heldigvis godt siden linja er sørvendt. Kort innmarsj fra bilen på snaut 10 minutter i løssnøen (heldigvis opptråkket spor). Vi klatret to tredeler av fossen til der det legger seg og man møter et boltet snufeste på venstre side. Jeg ledet det meste, og Eirik fikk lede en kort lengde også. Var ute fra kl. 10 til kl. 16.

Map    

Billingen

Date:
15.12.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
0:36h
Distance:
3.2km

Skitur for å sjekke forholdene ovenfor Billingen. Fant nokså fint og åpent terreng i skoggrensa ovenfor der Torda og Store Føysa møtes. Var dessverre vindpåvirket snø, så gikk ikke lenger enn et par hundre meter oppi lia før jeg snudde.

Map    

Stamsætre

Date:
15.12.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:32h
Distance:
4.8km

Skitur med hundene. Var vanskelig å parkere ved veien opp mot Stamsætri, så måtte kjøre et stykke videre. Gikk direkte herfra og opp til sætra. Åpent i nedre del med hogstfelt, men dessverre for lite snø til å ha det gøy ned igjen. Måtte gjennom litt tett skog før jeg kom opp til selve sætra. Skogen ovenfor Stamsætre var nokså åpen og fin til å kjøre på ski i. Gikk opp til tregrensa og kjørte ned igjen til sætra og videre ned langs veien. Måtte jogge tilbake igjen til bilen.

Map    

Kollen i Vidalen

Date:
13.12.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:19h
Distance:
7.6km

Skitur med Alea og Lukas i Vigdalen. Hadde sett meg ut en mulig nedkjøring på nordsida av Kollen. Vi gikk opp via skogen lenger oppe i Vigdalen, gikk akkurat greit å krysse elva, men er ei bru lenger nede. Nokså fine løssnøforhold i skogen, men i nedre del lurte et mildværsskarelag som vi brøyt igjennom, så ikke så artig der. På snaufjellet var det stort sett vindpåvirket snø og flatt lys. Beste føret var mellom 700-900 i øvre delen av skogen. Var nokså flatt det siste stykket bort til Kollen. Blåste noe friskt her oppe så vi ventet ikke lenge før vi bestemte oss for å kjøre ned igjen. Linja vi valgte var fin. Fulgte ei renneformasjon i øvre del før flott og glissen skog. Ble litt tettere lenger nede, og helt nederst måtte vi karre oss gjennom et granskogbelte. Hadde >>>

Map    

Svarteholten med hodelykt

Date:
09.12.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:33h
Distance:
3.9km
Map