Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Molden

Date:
24.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Skitur med Ida opp til Svarthiller ved Molden. Lite snø fra Krossen og oppover etter mye varme siste tida. Tok med oss litt furukvast og fyrte et lite bål ved Svarthiller. Nydelig utsikt herfra og utover Lustrafjorden. Hadde med oss sveler som vi hadde stekt på forhånd. Ikke det enkleste skiføre ned igjen (gjennomslagsskare). Valgte å renne ned til Garden og gå langs veien tilbake igjen til bilen ved Krossen. Takk for turen, Ida! :)

Map    

Skredkurs to dager i Sogndal

Date:
22.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Holdt et todagers skredkurs under Fjellsportfestivalen i Sogndal for fire deltakere. Begynte fredag morgen med litt teori på Quality hotell før vi kjørte sammen i leiebil opp til Fretland. Gikk en tur opp mot Tylderingen første dagen. Kom til rundt 880 moh før vi kjørte ned igjen. Været var litt grått til å begynne med, men det kom seg etter hvert. Deltakerne fikk i lekse å planlegge tur mot Vorfjellet og Nonsholten neste dag. Lørdagen startet med et ferdråd på hotellet og vi bestemte oss for en tur mot Nonsholten. Kjørte opp til Svarteholten-parkeringen og kom oss opp til 960 moh før vi snudde og rant ned igjen. Været i dag var ok, men sola kom aldri helt igjennom. Takk for to fine dager med mye god læring!

Map    

Skitur i Vestmarka

Date:
20.02.2019
Characteristic:
Cross-country skiing

Skitur i marka fra Solli og hjem med Ida. Fint vær og påskeføre hele veien. Valgte skøyteskia i dag, og Ida fant nok ut at klassiske skisko ikke hadde like mye støtte som skøyteskisko.. Ble pit-stop med kakao og vaffel på Furuholmen. Takk for turen, Ida! :-)

Map    

Nortind kurs - alpin skiferd vegleder

Date:
11.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
78:21h
Distance:
50.6km

Deltok på veglederkurs i alpin skiferd med kull 17 Nortind 10.-15. februar på Vatnahalsen hotell med kurslederne Jørgen Aamot og Tor Olav Naalsund. Hadde fine dager på trivelige Vatnahalsen med svært god mat og lærerike dager på tur i området rundt tross relativt lite snø. Veldig godt egnet plass for kurs med mye småterreng både over og under tregrensa. Så er det også artig å ta toget opp hit fra Flåm. Hvorfor: Kurset skal kvalifisere til føring og vegledning med grupper i alpint skiterreng, med særlig vekt på beslutningstaking og gruppeprosesser i et veglederperspektiv. Vi øver på relevante arbeidssituasjoner man møter i yrket som tindevegleder. Enkelthengvurderinger og gruppehåndtering er også sentrale emner. Hvordan: Arbeidsmåten vil være situasjonsorientert og forutsetter >>>

Map    

Loftesnesfjellet

Date:
08.02.2019
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:49h
Distance:
3.6km

Joggetur med dogsa opp til Loftesnesfjellet. Lite snø i nedre del, men mer snø høyere oppe.

Map    

Førstehjelp- og isklatrekurs med Nortind

Date:
04.02.2019
Characteristic:
Ice climbing

Tilbragte noen dager i Hemsedal på kurs med kull 17 Nortind. Først fire dager med førstehjelpskurs (30. jan-2. feb) sammen med de dyktige kurslederne Erling Rosenstrøm (Turlegen) og Sven Christjar Skaiaa. Deretter hadde vi fem dager med isklatrekurs sammen med kurslederne Nils Nielsen, Robert Caspersen og Endre Vonheim. Vi bodde på gården Søre Tjøstelslien. Førstehjelpskurset foregikk stort sett i og rundt Hugnadheim i Hemsedal. God balanse mellom teori og praksis og fokus på å finne enkelheten i det komplekse (A-B-C) i forhold til førstehjelp på tur. Kursprogram førstehjelp: Isklatrekurset (3.-7. feb) foregikk også stort sett i Hemsedal, med en dagstur til Aurland. Gode diskusjoner, og jeg følte at jeg fikk mye igjen for kurset. Eneste jeg ikke er fornøyd med er at jeg tok mitt >>>

Map    

Reppanipa

Date:
03.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Kjekk tur i sola med Ida og hundene til Reppanipa. Fulgte scooterspor opp til tregrensa og videre ut i løssnøen derfra og opp. Litt vindpåvirket på snaufjellet. Takk for turen, Ida! :)

Map    

Kveldstur i Hemsedal

Date:
01.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.6km
Map