Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Maradalstindene

Date:
02.08.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:48h
Distance:
27.3km

Føringstur for Iren og Kjetil til Maradalstindene. Jeg gikk om morgenen fra Turtagrø og møtte dem ved NTK-hytta og tok følge derfra. Gikk greit over Skagastølsbreen uten stegjern. Da vi krysset Slingsbybreen måtte vi litt ned, og så en del opp før vi måtte ned igjen for å omgå en isete travers. Fulgte draget opp til Jernskartinden og ryggen videre nordover. Var innom alle toppene bort til Sør for Sentraltinden. Omgikk S1 i vestflanken fremfor å følge ryggen direkte. Egentlig ikke så mange stedene vi måtte sikre aktivt med tauet i og med at begge er meget dyktige til å klyve. Retur samme veien. Tok farvel med dem i enden av Skagastølsbreen.

Map    

Store Rauddalseggje vestryggen

Date:
01.08.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:10h
Distance:
18.0km

Føringstur for Jan Magne og Terje fra Olavsbu til Gjendebu via vestryggen på Store Rauddalseggje. Startet før kl. 04:00 fra Olavsbu i skumringen og kom kjapt innpå vestryggen oppover mot Store Rauddalseggje høydemeterne gikk fort oppover mot 1795-toppen der vi fulgte noen svake tråkk i terrenget. Like under 2000 moh tok vi på tauet, like før det første av de to "nebbene" man ser nedenfra. Flere småutfordringer herfra og oppover som krevde tausikring. Rundet det andre nebbet litt ut i høyre siden før vi klatret opp på det (litt løst). Nå var det bare litt transport og litt klyving før vi var på innsteget til selve hovedklatringen opp mot Store Rauddalseggje. Klatret med 30-meterstau til hver gjest. Første taulengde startet litt før det bratnet til. Det var noe fuktig >>>

Map    

Sjogholstinden østryggen

Date:
31.07.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:15h
Distance:
18.0km

Føringstur for Jan Magne og Terje over østryggen på Sjogholstinden. Gikk fra Gjendebu via Sjogholstinden til Olavsbu. Fulgte t-stien opp til 1422-vannet og derfra ut i terrenget. Opp bratt steinur til østryggen på Sjogholstinden. Havnet litt for langt øst på ryggen og måtte forsere et par unødvendige klyvepartier. Det kom kraftig regn og gjorde steinene sleipe og kalde. En taulengde med klatring før den luftige egga. Veldig stilig! Kom faktisk litt sol da vi klatret over den. Deretter en taulengde til før den siste bratte lengden til toppen av en hammer. Litt krevende når det var vått slik som nå, men vi karret oss opp alle mann. Videre transport og lett terreng over toppen. Gikk ned nordvestryggen. Omgikk en luftig hammer i nordøstsida, og videre gikk det akkurat greit for oss >>>

Map    

Uranostraversen

Date:
26.07.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:43h
Distance:
16.3km

Føringstur over Uranostindtraversen for Svein og Kristian. Fint vær og fine forhold. Stakk også bortom Slingsbytinden før vi ruslet ned breen. Blåis i nedre del.

Map    

Stølsnostinder

Date:
10.07.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:36h
Distance:
13.1km

Føringstur for Terje til Stølsnostindene. Syklet fra bommen i Koldedalen til stien opp mot Falkebreen. Litt is opp den bratte kneika på Falkebreen, så måtte gå inn på fjellet i høyre kant noen ganger. Alternativt kan man runde fra venstre mot høyre for å følge en slakere linje. Omtrent fem taulengder og litt leiing opp pionerruta med 25-meterstau. Gikk greit uten tau over Stølsnostindene med tørt fjell. Litt is i øvre halvdel av breen på nordsida av toppene på tur ned igjen. Kunne gå på snø helt ned den nederste bratte snørenna. Fine snøforhold gjennom glupen på tur tilbake.

Map    

Sentraltinden

Date:
09.07.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
13:58h
Distance:
22.0km

Føringstur til Sentraltinden for Alf-Tore og Ketil. Jeg gikk fra Turtagrø og møtte dem ved NTK-hytta, og derfra gikk vi i samlet lag via Berges chaussé og opp Slingsbybreen. Litt isete i midtpartiet, og for å komme over på snøen ovenfor bregleppa i toppen krevdes en del prepping med isøksa. Klarte å miste solbrillene mine nede i sprekken som nå har fått tilnavnet "Moxnes-gleppa". Fine snøforhold opp til Mohns skar. Litt snø over galleriene, men relativt lite problematisk. Videre vanlig vei til toppen av Sentraltinden. Retur samme vei. Jeg nedklatret litt lenger mot øst for å passere Moxnes-gleppa på returen. Måtte hoppe over sigesprekken mellom fjellet og breen. Ved Skagastølsvatnet skilte vi lag siden jeg skulle komme meg videre til Tyin og møte gjesten for dagen >>>

Map    

Maradals- og Skagastølsryggen

Date:
01.07.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
16:38h
Distance:
21.1km

Føringstur for Carl Jacob over Maradals- og Skagastølsryggen. Jeg møtte ham tidlig på morgenen ved NTK-hytta der han hadde sovet i telt. Forsatte videre over Slingsbybreen og skrådraget opp til Jernskartinden. Fin tur i rolig, men jevnt tempo. Kom regnvær mellom Skagastølsnebbet og Nørdre, så glatte steiner ned mot Skagadalen. Gikk ut fra NTK-hytta i eget tempo.

Map    

Storen

Date:
24.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:50h
Distance:
14.7km

Føringstur til Storen med Anita og Arild. Start fra NTK-hytta. Nydelige forhold.

Map    

Storen

Date:
23.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:56h
Distance:
13.9km

Føringstur til Storen med en gruppe på fire, der to av dem (Kristian og Anders) var med til Store Austanbotntinden i fjor. Bjørn Kruse var med som ekstra guide. Fine forhold på fjellet. Jeg avsluttet på NTK-hytta da jeg skulle ha med nye gjester neste dag.

Map    

Styggedalstindene og Gjertvasstinden

Date:
08.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:19h
Distance:
22.0km

Føringstur for Terje til Styggedalstindene og Gjertvasstinden. Gikk på ski fra første bakken inn i Skagadalen fra Turtagrø. Måtte av og på med skiene noen steder, og vi valgte å ha skiene på sekken fra første flata i Skagadalen til vi var oppe på sadelen ved Kolnosi. Bar også skiene opp siste kneika til Gjertvassbreen. Breen til Gjertvasskaret var temmelig grei i dag, og ikke noe ekstraordinært sikringsarbeid. Ryggen ut til vesttoppen var spennende, krevende og MYE snø! Fikk med oss Gjertvasstinden etterpå. Klarte å holde oss på snø hele veien opp fra skaret såvidt det var. Samme retur tilbake.

Map