Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Store Styggedalstinden og Gjertvasstinden

Date:
30.06.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:45h

Føringstur for Per og co til Store Styggedalstinden og Gjertvasstinden. Sommerens første føringstur. Hadde med meg Henning Wang som andrefører. Været var klart og fint hele dagen. Gikk fra Helgedalen og opp til Gjertvassbreen via 1838-toppen på vei opp. Lunsj ved brekanten og herfra gikk vi i taulag opp Gjertvassbreen til Gjertvasskaret like vest for Gjertvasstinden. Gode forhold på breen, men fortsatt ganske råtten snø. Begynte med Store Styggedalstinden. Snøforholdene gjorde at vi kunne følge snøflanke hele veien til toppryggen. Sikret to taulengder opp her i og med at det er temmelig bratt. Litt vind på toppen, men ikke altfor ille. Videre gikk vi ned igjen i skaret og klatret opp og ned på Gjertvasstinden. Denne gangen via en kløft som ligger litt skjult til høyre for breen >>>

Map     1 comment

Havrefjell

Date:
26.06.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
9.2km

Tur til Havrefjell med mor og far. Startet fra Sandtjønn og tok turen som en rundtur opp til selve varden. Tilbake gikk vi via 634-toppen lenger nord. Flott og åpent landskap med svaberg og spredte furutrær. Telemark er jammen fint! :)

Map    

Hisåsen i Risør

Date:
25.06.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.1km

Familietur på merket sti til Hisåsen i nærheten av Sørlandet camping med familen. Fin tur med flott utsikt utover Skagerrak.

Map    

Joggetur over Vakthusheia

Date:
25.06.2017
Characteristic:
Jogging

Kveldsjoggetur over Vakthusheia. Fin rundtur på sti på Barmen.

Map    

Havsåsknuten - ny kommunetopp i Songdalen

Date:
23.06.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.3km

Kjørte med pappa fra hytta i Risør i ens ærend for å bestige den "nye" oppmålte kommunetoppen i Songdalen i Vest-Agder - Havsåsknuten. Parkerte hos en hyggelig bonde på Espeland. Valgte å gå en rundtur via traktorveier til toppen, men det går også an å gå rett opp og ned samme vei som der vi gikk tilbake igjen om man vil ha en kort tur. Hogstfelt og god sikt på toppunktet. Rakk turen mellom regnbygene.

Map    

Fransåsrunden i Risør

Date:
22.06.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.2km

Joggetur fra hytta i Risør som ligger på østsiden av Sørfjorden. Fulgte sti som var inntegnet på ut.no til Fransåsen og tilbake en rundtur til sentrum der jeg møtte mor og far. En flott tur som kan anbefales. Turen er delvis blåmerket og litt dårlig skiltet, så ta en titt på GPS-tracket mitt dersom du vil ta turen. Gikk feil på et sted ved Øygarden, ellers spot on.

Map    

Skåldalsfjellet

Date:
11.06.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:34h
Distance:
3.3km

Tur til Skåldalsfjellet med Gunnar, Karoline og Marianne. Startet fra gården i Minnedalen og snek oss over innmarksområdene og oppover mot Småskaret. Litt vått i vegetasjonen, men sånn må man regne med i disse trakter. Ble noen småstopp på vei oppover for å snakke om planter som einer, groblad, fjellmarikåpe, museøre... Oppe på topplatået blåste det friskt, men det var aldri spesielt kjølig. Returen gikk mer direkte mot gården. Bratt og litt kratt her og der, men ganske greit i grunn med unntak av at vi måtte snike oss gjennom hagen til folk på slutten. Avsluttet turen med at Gunnar mistet GPSen i bakken, og etterpå sluknet den fullstendig. Heldigvis begynte den å virke igjen etter at vi kom tilbake. Takk for turen alle sammen! :)

Map    

Over Vidden

Date:
08.06.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
18.9km

Joggetur over Vidden med Gunnar og Endre. Vått og noe tåke, men været ble bedre utover dagen. Litt vind, men ikke for ille. Tok en avstikker bortom høyeste punkt på Byfjellene og Rundemanen. I tillegg gikk vi litt feil like etter Ulriken, men hentet oss raskt inn igjen. Fin og variert tur med spreke og trivelig følge! Takk for turen! :)

Map     1 comment

Joggetur til Stedjeåsen

Date:
02.06.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:00h

Joggetur med Hans til Stedjeåsen, retur via Skaret.

Map