Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skitur på Golsfjellet

Date:
29.12.2006
Characteristic:
Cross-country skiing

I forbindelse med nyttårstreff på Hallingen med noen venner av oss tok vi oss en skitur ved Storefjell. Fulgte skiløypa til Grillhytta og videre opp på Veslefjell. Tilbake stakk jeg og Bjørn-Even opp på Storefjell og rant slalåmbakken ned til bilen.

Map    

Ishovden

Date:
08.10.2006
Characteristic:
Hike

Tur på vei hjem fra hytta. Startet fra bommen ved Nørdsteteig og fulgte veien et stykke oppover før vi skar av til høyre på en sti. Stakk oppom østtoppen på Skinnuten/Kvammeskinnut (1021) før vi gikk ned til Ståvåtjønn. Fulgte stien på østsida av denne et lite stykke før vi gikk opp til toppen av Ishovd. Fin utsikt! Tilbake gikk vi omtrent samme vei, men skar ned til veien i Åsdalen litt tidligere på en annen sti vi fant.

Map    

Åmotsdalstur

Date:
05.10.2006
Characteristic:
Hike

Tur med familien til Springarnutane, gjennom Gryvleskaret og bålkos ved Listaul på Krakkset (nordstaulen). Elise, venninna til Synne var med.

Høsttur på vidda

Date:
01.10.2006
Characteristic:
Hike

Tur i Høstferien med pappa, Synne og Ida. Vi startet fra Byen og skulle sykle hele veien inn til Rauhelleren uten å vite at det ikke var noen grusvei inn dit... Det ble en aldri så liten utfordring, spesielt for jentene som ikke er vant med terrengsykling. Stakk oppom Nappen og Midstrandnuten på veien. Ved Midtstrandnuten fant vi ut at det var bedre å gå de resterende kilometerne. Der elva fra Flotatjønne kommer fant vi en fin teltplass. Senere på kvelden tok vi en tur opp på Langesjønuten, Midtnuten og Langenuten. Nydelig kveldssol i vest ved Hårteigen! Dagen derpå var ikke like fin.. Grått og vått høstvær, så vi fant ut at neste natt skulle vi ta på Rauhellerens selvbetjeningskvarter. Selv om været var trist valgte vi likevel å ta den planlagte turen opp til Store Skrekken, >>>

Map    

Nordmarkstraver`n

Date:
23.09.2006
Characteristic:
Jogging

Deltok på terrengløpet Nordmarkstraver`n sammen med onkel Halvor. Løpet går delvis på sti og grusvei fra Stryken til Sognsvann over blant annet Gørjehøgda og er på 30 km. Hadde litt problemer med vannblemmer undervegs, men det gikk etter hvert bedre. Første gang jeg hadde sprunget så lenge uten stopp! Endte på 02:55:09 mens Halvor kom på 02:37:05. Utrolig støl dagen etter!! I grunn en veldig fin løype :-)

Map    

Skåla Opp 3

Date:
19.08.2006
Characteristic:
Jogging

Min tredje deltakelse i motbakkeløpet Skåla Opp. Jeg sprang som vanlig med Frigg i mosjonsklassen og Halvor i konkurranseklassen. Perset på 1t 37min mens Halvor endte på 1t 48min 37sek, to min bak persen. Dette ble en nydelig dag på Skåla! :-)

Map    

Fedalsnibba

Date:
18.08.2006
Characteristic:
Hillwalk

Lang dagstur til Fedalsnibba dagen FØR Skåla Opp (tabbe?)! Jeg og Halvor startet i nydelig vær fra Flo og fulgte veien opp til Ångelsvatnet der vi tok et herlig bad. Siktet oss oppover mot Fløfedalen og fulgte denne til vi hadde passert 900 moh. Her dreide vi til venstre og fulgte bekken opp til de små tjerna sør for pkt 1340. Kastet litt fiskesprett her som vi prøvde å få med på film (kommer snart, når Halvor blir ferdig...). Videre var det enkelt over noen snøfonner til toppen av Fedalsnibba. Fantastisk utsikt fra denne svært så prominente toppen. På returen stakk vi innom Marsåhyrna og stupkanten der enkelte har drevet med basehopping . Tilbake gikk vi om Eggene til Ångelsvatnet og Flo. En nydelig, men lang tur. Halvor fikk nok svi litt for dette i morgen, men jeg derimot tok ny pers på Skåla >>>

Map    

Kattanakken

Date:
16.08.2006
Characteristic:
Hillwalk

Tur sammen med onkel Halvor og Frigg. Vi startet fra Briksdalsbre Fjellstove og fulgte kjerreveien et lite stykke før vi tok av til høyre på en sti gjennom den tette skogen. Etter hvert går stien relativt bratt opp mot Kattanakken, en stilig rygg som løper ut fra Jostedalsbreen. Selve ryggen kan føles luftig ut for enkelte (Besseggen+), men er morsom med fin utsikt mot Oldedalen. Briksdalsbreen var katastrofal slank etter denne varme og tørre sommeren, stor forskjell ifht det jeg husker fra slutten på 90-tallet...

Map    

Flakkshøa og Langtjønnhaugen

Date:
14.08.2006
Characteristic:
Hike
Map    

Rundtur på Kvamsfjellet

Date:
13.08.2006
Characteristic:
Hillwalk
Map