Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Piz Bernina via Biancograt

Date:
28.08.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
14:00h
Distance:
27.5km

I forbindelse med en tur til Alpene sammen med Øystein Skutevik endte ferden langt mer mot øst enn hva vi hadde planlagt. I utgangspunktet skulle vi tilbringe et par uker i Chamonix og gå alpine fjellruter med stivsko, stegjern og isøks. Utpå sensommeren presterte jeg å pådra meg diagnosen plantar fasciit som er en betennelse i senen mellom hælen og tærne. Derfor ønsket jeg å redusere stivskogåinga og heller reise mot Dolomittene for å klatre flertaulengders ruter i svasko. Likevel, det føltes feil ut å reise hjem fra Alpene uten en 4000-metring. Valget falt på en topp jeg har siklet på i flere år, den enslige svalen Piz Bernina (4049 moh) sørøst i Sveits. Etter en lenger kjøretur fra Geneve og gjennom hele Sveits, via Chamonix, Davos og St. Moritz var vi endelig framme >>>

Map     2 comments

Redningsoppdrag på Supphellebreen

Date:
17.08.2018
Distance:
21.2km

Fikk i oppdrag av HRS via Norgesguidene å hente ut to værfaste belgiere på Supphellebreen. De hadde blitt liggende værfaste i telt i øvre del av brefallet i snart to døgn i vente på bedre vær og sikt. På grunn av overraskende store bresprekker hadde de ikke turt å gå videre og ringte derfor etter hjelp. Siden det ikke var et akutt nødstilfelle valgte HRS å betale Norgesguidene for dette oppdraget og hente de trygt ned. Jeg og Sigurd Felde tok jobben med å gå opp med sekkene fullpakket med tørre, varme klær samt mat og drikke. Det striregnet da vi startet å gå tidlig på morgenen opp bakkene mot Flatbrehytta. Vi holdt jevnt, men bra tempo opp til hytta der vi tok en pit-stop for å skifte til litt varmere klær. Her satt det faktisk to andre belgiere som ventet på bedre vær, >>>

Map     4 comments

Føringstur over Skagastølsryggen

Date:
15.08.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:09h

Føringstur over Skagastølsryggen+Sentraltinden i vått vær med sprek gjest. Med på turen var også faren til min gjest, ført av Tindevegleder Sigbjørn Veslegard.

Map    

Føringstur til Storen

Date:
13.08.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:09h

Føringstur til Storen med to damer for Norgesguidene. Nydelig vær og god stemning!

Map    

Føringstur til Sokse

Date:
11.08.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:45h

Føringstur med far og sønn, for Norgesguidene. I utgangspunktet var planen Store Skagastølstinden, men på grunn av snøforholdene i høyfjellet ble det plan B mot Skeie. På vei opp Leirbrean knakk staget på stegjernet til han ene gjesten, og dermed ble det i stedet plan C mot Sokse fra Bjørnskardet. Spennende klatring opp mot grad 3, men nokså løst, så vær forsiktig her. Snørenna var helt avsmeltet, så klatret ryggen direkte. Ble alt i alt en fin tur med mye varierende vær.

Map    

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
10.08.2018
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
5:45h

Føringstur sammen med Nils Nielsen for Fjellguide.no til Store Austanbotntinden i tildels ganske vått vær. Jeg hadde med en gjest, mens Nils hadde to gjester i taulaget.

Map    

Austanbotntindtraversen

Date:
09.08.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:30h

Ble med Philip en dag på NF veglederkurs for kommende klatreinstruktører (høyfjell 1). Turen gikk over Austanbotntindtraversen. I tillegg til oss to var det tre deltakere som var med på turen. Fine folk som sikkert kommer til å bli flinke instruktører! Deltakerne delte på hvem som var i veglederrollen gjennom dagen, og undervegs hadde vi flere fine diskusjoner i forhold til veglederrollen, vegvalg og metodevalg.

Map    

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
07.08.2018
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:40h

Føringstur for Norgesguidene til Store Austanbotntinden med to blide damer.

Map    

Føringstur til Storen

Date:
04.08.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:30h

Føringstur til Storen for Norgesguidene. Gikk i en gruppe på seks sammen med Tindevegleder Mikal Nerberg. Fikk blå himmel på toppen!

Map    

Blåistur på Bøverbrean

Date:
03.08.2018
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:30h

Føringstur for Norgesguidene med en familie på to barn (12 år) og to foreldre. Gikk fra Krossbu og en runde rundt på Bøverbrean. Nå var det ikke lenger like skummelt med bresprekker og å drikke overflatevann på breen. Kart, kompass og naturkjennskap hørte også med. Stor stas for alle sammen!

Map