Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Kvassryggen og bail på Eggen

Date:
09.06.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:17h
Distance:
18.1km

Føringstur for Terje mot Eggen. På grunn av forpliktelser på hjemmebane for Terje sin del måtte vi avbryte turen ved Kvassryggen, men én topp ble det i alle fall. Vi kommer tilbake! Bar skiene fra Vargbakken og opp til første flata vest for Semelhøe. Deretter sikksakket vi oss opp mellom snøfelt til Bukkehåmårtjønne og videre i skikkelig råtten snø opp og ned til Kvassryggen. Overskya netter og mildvær tærer fort på snøen nå. Dette ble offisielt sesogens siste skitur.

Map    

Lodalskåpa og Brenibba

Date:
30.05.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:20h
Distance:
30.0km

Føringstur for Terje til Lodalskåpa og Brenibba. Stort sett meget bra vær, men ved Brenibba kom skodda tjukk som graut, slik at vi måtte orientere oss på GPS helt fra Brenibba til vi var under høyde med Kåpevatnet. Fulgte en bekkedal opp mot Kåpevatnet som var gunstig å følge nå som det ikke lå overliggende snø som kunne rase ned på oss. Klarte å kjøre på ski helt ned i dalen vest for Fessene. Nokså hardt i siste bakken før Kåpa, så her brukte vi tau.

Map    

Tafjordfjella Haute Route #2

Date:
22.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
79.4km

Andre runde med Tafjordfjella Haute Route for denne sesongen. Sammen med "vedvarende sterke skravlelag". Omtrent samme rute som sist, men noen små varianter; (1) inngang på Torsbreen fra sør i nydelig styresnø, (2) gikk til fots siste stykke til Høgstolen og kjørte ned igjen rett på nordsiden og (3) gikk siste dagen via Breinausa og kjørte ned i renneformasjon på nordsiden i og med at det ikke var sol for å varme opp snøen i sørsida på Heimste Høghornet. Første dagen var det nyyydelig vær. Dag 2 og 3 var så og si null sikt, men perfekte skiforhold! Dag 4 var noe bedre sikt. Spesielt sørsida på Puttegga var helt episk tross dårlig sikt. Ned fra Høgstolen mot Øvre Reindalen bar snøen også denne gangen preg av å være vindpåvirket. Sannsynligvis et lokalt fenomen dette her. Avsluttet >>>

Map     2 comments

Store Tverråtinden

Date:
18.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:27h
Distance:
16.5km

Føringstur med samme gjengen som var med på Tafjordfjella Haute Route dagene i forkant. Denne dagen gikk vi fra Spiterstulen og opp til Svellnosbreen og Store Tverråtinden før vi kjørte ned på sørsida til Tverråbreen og ned til Spiterstulen. Fin tur og fine skiforhold.

Map    

Tafjordfjella Haute Route

Date:
14.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
80.5km

Tafjordfjella Haute Route er et egenkomponert konsept som består av fire turdager gjennom Tafjordfjella fra Grotli til Tafjorden (Muldalsvika). Undervegs på turen bestiger vi blant annet flere av de høyeste 1900-meterstoppene i området og overnatter på flotte selvbetjente DNT-hytter. Totalt 80 km og 6200 høydemeter i fantastisk skiterreng fra østland til vestland. Anbefales! Dag 1: Grotli-Krosshøe-Tordsnose-Fieldfarehytta-Veltdalshytta (8t 15min, 25 km, 2000 hm) Dag 2: Veltdalshytta-Karitinden-Karihøa-Pyttbua (5t 5min, 13,5 km, 1060 hm) Dag 3: Pyttbua-Puttegga-Høgstolen-Skjervløypfjellet-Reindalseter (8t, 22km, 1800hm) Dag 4: Reindalseter-Heimste Høghornet/Breinausa-Muldalsvika (7t 15min, 19,5km, 1320hm) Dette ble fantastiske dager i et nydelig fjellområde, og vi møtte nesten ingen >>>

Map    

Forsøk på Besshøe

Date:
12.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:17h
Distance:
15.5km

Forsøk på Besshøe etter å ha droppet denne under en tur gjennom Høgruta Jotunheimen i fjor. Kom inn til Memurubu dagen før, og planen var å gå over Besshøe og ned til Bessheim. På grunn av dårlig sikt og kraftig vind ble det heller ikke denne gangen noe toppstøt. Nøyde oss med å runde fjellet på sørsida og krysse Bessvatnet. Ned til Bessheim klarnet det noe opp og vi fikk noen fine svinger!

Map    

Forsøk på Surtningssue

Date:
11.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:01h
Distance:
19.5km

Etter et avkortet Høgruta Jotunheimen i fjor ønsket samme gjengen å prøve å nå Surtningssue og Besshøe på nytt. Vi startet med hundespann i regi av Jotunheimen Husky Lodge fra Gjendesheim og et stykke inn Memurudalen. Kom oss ca. 6 km inn i dalen til 1270 moh med hundespann før vi fortsatte med ski på beina. Dårlig sikt, vind i høyden og et usikkert skredproblem gjorde at vi ikke nådde toppen, men heller valgte å bikke over i Hestdalen og følge denne ut igjen. Var tungt føre ut Hestdalen og flatt lys, så vi brukte litt tid før vi var nede ved Memurubu.

Map    

Hellstugupigg og breahest

Date:
05.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:32h
Distance:
21.2km

Føringstur for Terje til Hellstugupiggen og Nørdre Hellstugubreahesten i godvær. Parkerte skiene ved bunnen av Hellstugupiggen og labbet opp renna som topper like vest for toppen. Nokså bratt i toppen (45-50 grader). Fortsatte bort til Nørdre Hellstugubreahesten. Sikret med tau akkurat på det mest utsatte partiet. Man kan velge å klyve direkte som er mest luftig, eller omgå til venstre inn i en bratt snørenne. Jeg klatret opp førstnevnte og sikret Terje opp renna. Møtte også Iren og Kjetil som var ute på raid. Sklei deretter ut til Spiterstulen.

Map    

Store Memurutinden

Date:
04.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:48h
Distance:
24.5km

Føringstur for Terje til topper rundt Store Memurutinden. Bratt og tungt opp i Veoskaret. Valgte å holde nokså langt mot høyre for å unngå partier med mye stein, men måtte til slutt bære skiene hundre høydemeter. Gikk inn på Veobreen og stakk oppom Veobreatinden på vei til Memuruskaret. Herfra traverserte vi over de store Memurutindene. Kom oss opp til østtoppen akkurat uten å måtte fram med tauet, men holdt litt til venstre for ryggen denne gangen der det kun var bratte snørenner. Over ryggen sikret vi et par plasser der det var smalt, og omgikk en del av ryggen nede i sørsida. Opp mot Midttoppen tok vi en ganske direkte variant i stedet for å omgå via en liten renne litt mer til venstre som vi heller burde gjort. Nokså strabasiøst for Terje som mista klokka si under klatringa >>>

Map    

Strupbreen og Lenangsbreen

Date:
28.03.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:12h
Distance:
25.6km

Befaringstur for 71 grader nord med Rune. Vi fikk båtskyss fra Djupvik til Strupen, og gikk over Strupbreen via Lenangsskardet og ned til Blåisvatnet. Retur opp igjen til skaret og ned til Koppangen. Nydelig snø og vær. Mye folk ute på tur, spesielt utenlandske guider.

Map