Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Facebook

Tunsbergdalen skogskjøring

Datum:
13.03.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:47h
Entfernung:
10,2km

Endelig skinte sola på himmelen igjen over Sogn! Mens coronaviruset herjer rundt i verden var det godt å få tankene over på noe annet og få til en skitur i Leirdalen med Hans. Hadde fått nyss om god skogskjøring på østsida Tunsbergsdalsvatnet, og ville sjekke dette ut. Det var 15-30 cm løssnø i terrenget, primært under tregrensa. Høyere oppe hadde vestavinden fått tak. Kjørte til parkeringsplassen i Leirdalen. Etter å ha forsøkt å hjelpe et annet lag med litt bindingfiksing var vi i gang. Langrennsløypa opp til og over demningen var ikke preparert, så her måtte vi brøyte egne spor. Det gikk fint å følge ryggen nordover mot 903-punktet forbi Holten. Granskogfeltet dekker heldigvis ikke hele ryggen, men nokså tett bjørkeskog er det. Etter 1t 45min stod vi på toppen av >>>

Karte    

Skitur fra Billingen

Datum:
25.01.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
2:30h
Entfernung:
5,0km

Skitur med Aud og Ida oppover mot Sørfjellet fra Billingen. Fin løssnø til omkring tregrensa. Over her hadde vinden tatt noe mer, men fortsatt nokså fint å kjøre på ski. Litt begrenset sikt ned igjen, men alt i alt en veldig fin tur. Fikk dessverre ikke hele tracket opp, men det er omtrent som nedkjøringen.

Karte    

Skiføring på Tortnegrøegga

Datum:
22.01.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
5:12h
Entfernung:
13,8km

Hadde med meg to sveitsere på skiføring for Fjellguide.no. I motsetning til det forferdelige føret vi hadde i går oppe i Røykjedalen var vi med optimistiske i dag. Reiste over til Jølster siden det skulle komme mer nedbør der dagen i forvegen, og sannsynligvis noe mindre vind. Betalingen ble noe mer skydekke enn det de fikk på andre siden av Jostedalsbreen (sett i ettertid). Turen gikk til Tortnegrøegga. Kunne gå på ski helt opp fra kraftstasjonen nede i Stardalen og fulgte veien inn i Befringsdalen der det var markant mer snø. Valgte å krysse elva ved demningen, men ser i ettertid at det er en bro ved Flatjordstøylen som også kunne brukes. Etter mildværet i forgårs som gikk opp til 1300 moh var nesten alle elver åpne. Brøytet oss opp gjennom skogen som stedvis var fin og glissen >>>

Karte    

Skiføring i Røykjedalen

Datum:
21.01.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
3:37h
Entfernung:
8,2km

Hadde skiføring med to sveitsere for Fjellguide.no. Dagen før hadde det regnet helt opp til 1300 moh, men temperaturen skulle avta utover natten og slå om til snø. Dessverre avtok kun temperaturen, men nedbøren stoppet. Dermed fikk vi servert flott gjennomslagsskare fra bunn til topp i denne dagen... Startet fra Snøtun og brøytet oss opp gjennom skogen til Røykjedalsstølen. Her oppe blåste det friskt, og snødde vannrett. Etter en lunsj i leveggen valgte vi å gå lenger inn i dalen og opp i høyden for å se om skiføret var bedre og om vi kunne finne litt innblåst fokksnø å kjøre på. Dessverre i omtrent null sikt. Med sterk vind og nokså mildt vær ble det ikke den store kjøreopplevelsen, og ingen var giret på en ny tur opp igjen etter første nedkjøring. Bare å komme seg >>>

Karte    

Dagskurs skred i Jordalen

Datum:
18.01.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
5:16h
Entfernung:
7,5km

Dagskurs skred for Breogfjell. Hadde med fem deltakere fra henholdsvis Tyskland, Sveits og Norge. De hadde kjørt fra Bergen i morgentimene. Etter litt turplanlegging nede i Nærøydalen samkjørte vi opp i Jordalen og parkerte i en liten lomme ved kraftstasjonen. Hadde en fin tur i retning Vetlafjellet via Svoleset. Med faregrad 3 var det om å gjøre å finne et konservativt rutevalg opp. Snudde på rundt 1120 moh pga vind og sikt. Ned igjen kjørte vi litt brattere, men omgikk den ferske fokksnøen der skredproblemet fantes. Gjennomslagsskare ned skogen dessverre, men under gode forhold er det nok fint å kjøre her. Vi var innom momenter som: PresentasjonsrundeTurplanlegging (3x3 filter). Spesielt fokus på aktiv bruk av skredvarselet på turenOmrådevurderingDobbel gruppesjekkOrienteringSporlegging >>>

Karte    

Offpiste guiding i Hemsedal skisenter

Datum:
13.01.2020
Tourcharakter:
Ski alpin
Tourlänge:
6:00h

Hadde en dag med offpiste guiding i Hemsedal skisenter for Fjellsentralen. Gjestene var tre dansker som var dyktige på ski/snowboard. Fikk til en god del av linjevalgene som skissert på kartene under. Nokså forblåst på snaufjellet, men noe myk fokksnø i leområder/forsenkninger. I skogen var det 10-20 cm løssnø over skarelag, men de fleste stedene hadde folk vært før oss. Ble en fantastisk dag i trekket. Avsluttet med tur ned Gummiskogen. Lurt å bestille taxi i toppen av Roniheisen.

Karte    

Skitur til Vorfjellet

Datum:
10.01.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:30h

Skitur med Ida og Ingrid. Startet fra Mytane. Det blir brøytet helt inn dit (50,- bompenger), så det er ikke lange veien man må gå inn til Navarsete før det begynner å stige oppover. Flott vintersol i flanken oppover mot toppen. Tok det i rolig tempo og hadde en god lunsjpause. Dessverre forsvant sola bak skyer idet vi kom opp på toppen. Vi ventet helt til solnedgangen med å kjøre ned igjen i håp om å få lys og konturer, men det ble dessverre nokså flatt lys (selv om yr lovet klarvær). Fin løssnø i hele sørøstflanken var det i alle fall.

Karte    

Hodelykttur til Stamsætre

Datum:
06.01.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
2:12h
Entfernung:
4,2km

Tur opp til Stamsætre med Ida og Aud. Bra med snø, men dessverre hadde plussgradene kommet i løpet av dagen slik at det ble litt tyngre snø og skikkelig klabbeføre. Måtte stoppe en plass for å tørke fellene og ta på gul voks. Ovenfor Stamsætre var det flott skiføre og glissen skog. Tettere nedenfor sætra, men åpent hogstfelt helt nederst. Lot Ida og Aud få følge veien ned mens jeg kjørte omtrent samme vei tilbake for å hente bilen.

Karte    

Måneskinnstur i Nørdre Kvitingje

Datum:
05.01.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
2:04h
Entfernung:
4,3km

Måneskinnstur opp Nørdre Kvitingje med Ida og Aud. Vi startet nedenfor Heggeruste. Lite snø i nedre del oppover hogstfelt ovenfor gården. Etter hvert dreide vi inn i selve Nørdre Kvitingje. Åpen glenne langsmed elva. Selve elva var frossen og i øvre del var det mye løssnø. Snudde like før tregrensa da det blåste litt der oppe. Super skikjøring ned igjen, men måtte være litt forsiktig nederst pga lite snø.

Karte    

Høghaugen

Datum:
31.12.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
1:30h
Entfernung:
9,0km

Skitur fra Kvanndalsvollan med hundene. Lenger enn hit kommer man ikke med bil nå på vinteren. Vi fulgte veien opp til Leiråssætre og videre herfra opp til toppen av Høghaugen. Stort sett forblåst og gjennomslagsskare, men et lite pudderdryss fra natten helt på toppen. Blåste friskt på toppen, så ble ikke lenge før vi rente ned igjen.

Karte