Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Facebook

Topptur Vatnahalsen

Datum:
19.02.2021
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark

Føringstur for ei gruppe med damer for Vatnahalsen Hotell med Lars Martin 19.-22 februar. Vi ankom med morgentoget fredag fra Flåm og gjennomførte en liten rekogsnoseringstur i Styvidalen. I og med at det var meldt nokså mildt og fuktig de neste dagene tok vi gjengen med på en bonustur i samme område like etter at de ankom toget. Lørdag ble det en tur oppover mot Tarven og ned igjen via Reinungastølen og over vannet. Skikkelig sugeføre da dette var første dagen med gjennomfukting av tørrsnøen. Høy skredfare (grad 4) var det også. Søndag ble det en tur opp på Geitanosi og nedkjøring via Styvidalen og ned til vannet via Banemesterhytta. Her krysser man Bergensbanen via en liten trang tunnell under togskinnene. Stilig! Klarvær utover dagen ga en tynn skarehinne og god glid til >>>

Karte    

Kveldsklatring med Lurkarlaget

Datum:
17.02.2021
Tourcharakter:
Eisklettern

Hadde to isklatrekvelder med Lurkarlaget (16. og 17. februar) i Fardalsfossen. Fire deltakere per kveld. God stemning og mye læring!

Karte    

Kjerringdalen

Datum:
16.02.2021
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:12h
Entfernung:
13,5km

Skitur med Gjermund og Torgeir til topp 1539 i Kjerringdalen. Gikk over isen fra ei parkeringslomme på østsida av Veitastrondavatnet. Greit å komme seg ned på vannet herfra. Etter den lange kuldeperioden hadde det blitt tjukk is på vannet, selv om det på denne kanten ofte er litt tynnere is enn lenger nord på vannet. Fant en klønete inngang på vestsida av vannet. Måtte karre oss over et sva og forbi noen bratte bekker. Heldigvis kom vi inn på en anleggsvei som vi kunne følge helt opp til Kjerringdalen der det er bygd ut et minikraftverk. Nydelig skiterreng i dette området. Mesteparten av turen gikk under 30 grader til topps i nydelig løs riflesnø. Flott utsikt fra toppen i alle retninger! Litt overskyet, men likevel sikt. Holdt et godt driv og fulgte noen gamle spor opp til toppen >>>

Karte    

Hest sørvestflanken

Datum:
01.02.2021
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
6:30h
Entfernung:
16,3km

Tur med Hans og Henning. Kjølig start fra Leirdalen og opp til Nonskar. Fulgte videre ryggen nordover til Hest. Måtte ha skiene på sekken det siste stykket. Kjørte ned mot Veitastrond fra skaret mellom Såta og Hest. Henning var sliten så han ventet på toppen. Bratt i toppen (45 grader), men etter hvert fin krusing rundt 30 grader i 500 høydemeter før vi stoppet. Hans var uheldig og tok et fall like før vi skulle stoppe, og klarte å knekke bindingen sin. Etter en del om og men bestemte han seg for å fortsette ned elvesøkket til Veitastrond på én ski. Det gikk heldigvis greit og han fikk skyss med en lokal fyr tilbake til Sogndal. Jeg derimot gikk opp igjen den tunge kneika til skaret mellom Såta og Hest der jeg møtte Henning og kjørte ned igjen til Tunsbergsdalsvatnet og bilen. >>>

Karte    

Pudder i Bråtååsen

Datum:
24.01.2021
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
0:58h
Entfernung:
4,1km

Skitur i retning Rundhaugen fra bommen inn mot Sota Sæter. Fulgte skogsbilvei i nedre del, og etter hvert oppover ei glenne opp til snaufjellet. Fikk noen fine svinger ned igjen i fin løssnø!

Karte    

Bukkeholet i Øyberget

Datum:
22.01.2021
Tourcharakter:
Eisklettern
Tourlänge:
4:48h
Entfernung:
4,6km

Isklatreføringstur med Karl Jonas opp Bukkeholet (tre taulengder, WI4) i Øyberget, Skjåk. Hadde en bil stående ved Heggebottvatnet som vi gikk over til. Radig tempo, og fine forhold!

Karte    

Pillarguri ved Otta

Datum:
20.01.2021
Tourcharakter:
Eisklettern
Tourlänge:
5:17h
Entfernung:
5,0km

Isklatreføringstur med Ellen og Knut Håkon. Dagens tur ble Selsjordbekken (Pillarguri) like sør for Otta. Parkerte i ei lomme opp mot Endrestad og hadde på forhånd satt igjen en bil ved skytebanen ovenfor Hjellum. Brukte omtrent en time å gå opp til fossen. Grei innmarsj, men litt bratt og knotete på slutten. Klatret til topps på fire taulengder, grad WI3. Fin tur! Gikk fra toppen over skiferbruddet og videre mot Pillarguritoppen. Viste seg at det ikke var lov til å ferdes i skiferbruddet, så sikkert lurt å gå rundt dette området på østsiden. Etter en svipptur oppom toppen fulgte vi sti ned igjen til skytebanen der den andre bilen var parkert.

Karte    

Brennsætre

Datum:
19.01.2021
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
2:16h
Entfernung:
3,6km

Kveldskjøring opp ei fin glenne ovenfor Brennsætre ved Liavatnet sammen med Ida og Aud. Hadde vært folk her før oss, så vi var ikke førsteoppdagere :) Fin snø!

Karte    

Skredkurs Sogndal

Datum:
15.01.2021
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark

Tre dagers skredkurs for en gjeng unge karer i Sogndal. Dag 1 - Tylderingen, dag 2 - Geisdalsnosi og dag 3 - Svarteholten. Fint kurs med interessante forhold!

Karte    

Grønvassnosi

Datum:
14.01.2021
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
4:07h
Entfernung:
21,0km

Nydelig fjellskitur til Grønvassnosi fra Fardalen i dag. Kaldt og klart vær, lite vind, men tungt brøyteføre. Fulgte preppet skiløype 2,5 km oppover dalen til der jeg svingte til venstre bort til brua over til Stokkesete. Var heldig at jeg kunne følge sporene til en skigåer som hadde vært her i går. Fulgte sporene opp til 950 moh før de etter hvert svingte en annen retning enn dit jeg skulle. Så var blodslitet i gang. Gikk i skyggen store deler av dagen siden sola står så lavt på himmelen. Fulgte Stokkesetdalen opp til Styggedalen før de siste flatene bort og opp på Grønvassnosi. Det hadde gått flere skred i S/SØ helninger for et par dager siden. Hørte også flere drønn i snødekket som tyder på vedvarende svakt lag av kantkorn. Gravde et sted det drønnet og fant laget >>>

Karte