Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Facebook

Orientering ved Vollen

Datum:
22.05.2019
Tourcharakter:
Wanderung

Orienteringstur med Ida og hundene nede ved Oslofjorden i nærheten av Vollen skole i Asker.

Klatring i Kolsås

Datum:
21.05.2019
Tourcharakter:
Sportklettern

Klatretur i øvre sydstup på Kolsås med Ida og hundene.

Karte    

Austre og Midtre Ringstinden

Datum:
19.05.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
11:24h
Entfernung:
18,8km

Føringstur til Austre og Midtre Ringstinden for en gjeng på åtte pers. Njål Ødegaard var med som assistentguide. Bært skiene innover Ringsdalen 2,2 km før vi tok dem på. Hadde vært bedre å gå inn samme vei som vi gikk ut (sti på østsiden av elva). Opp flanken fra dalen etter bregrotta valgte vi å bære skiene på sekken og gå med stegjern og isøks. Var bart fjell etter flanken før vi kom inn på breen. Startet med Austre Ringstinden først. Bratt snøbakke, spesielt i toppen 45 grader bratt. Deretter fortsatte vi med fellene på til vestsiden av Midtre Ringstinden. Opp her også med stegjern og isøks. Denne er noe mindre bratt enn Austre. Returen løste vi på samme måte som på vei opp med stegjern og isøks ned flanken mot dalen. God glid ut dalen igjen til sommeren møtte >>>

Karte    

Nordisk skiferd på Svalbard

Datum:
07.05.2019
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
11:33h
Entfernung:
34,2km

I forbindelse med kurset "Nordisk fjellferd vinterstid - vegleder" i Nortind-rekka ble dette kurset avholdt på Svalbard. Fløy til Longyearbyen 6. mai. Vi bodde i fine rom på Svalbard lodge og nøt litt luksus her før selve ferden i villmarka begynte. Denne dagen ble innkjøpsdag av utstyr og mat før presentasjonsrunde nede på UNIS. Den 7. mai ble tilbragt i området rundt Longyearbyen. Tema var: 07.45: Oppmøte UNIS – Felles transport til skytebanen for skyteprøve med rifle og håndvåpen. 13.00: Info om SAR-tjenesten på Svalbard ved mannskapet på redningshelikopteret. 14.00: Info fra / møte med representant fra Sysselmannen på Svalbard. 17.00: Info møte Visit Svalbard Kveld: Siste klargjøring av utstyr Den 8. mai var avreisedato >>>

Karte    

Sukkertoppen

Datum:
06.05.2019
Tourcharakter:
Jogging
Tourlänge:
1:00h
Entfernung:
3,0km

Joggetur til Sukkertoppen fra Longyearbyen. De regner ofte dette som en sikker tur ifht isbjørn. Nokså hard snø, så måtte være forsiktig ned igjen mht utglidning. Nydelig midnattssol fra toppen!

Karte    

Klatrekurs Gol

Datum:
04.05.2019
Tourcharakter:
Sportklettern

Todagers klatrekurs (inne til ute kurs) med Øydis, Arnhild og Ann-Karin ved Gol. Klatret den ene dagen på Natten og den andre dagen på Basilika i Ura. Nokså hustrig vær, men med god bekledning var humøret på topp!

Karte    

Skårasalen

Datum:
30.04.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:00h
Entfernung:
6,7km

Føringstur i forbindelse med skiseilas i Hjørundfjorden. Førte denne turen mot Skårasalen sammen med Thomas Meling. Bærte skiene omtrent en times tid oppover før vi tok dem på oss. Nokså effektivt tempo. Vær obs på skavl siste stykket mot toppen. Sugeføre på returen. Kunne følge snø i renna et stykke ned i forhold til der vi bar skiene på vei opp.

Karte    

Tårnet

Datum:
29.04.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:05h
Entfernung:
5,8km

Føringstur i forbindelse med skiseilas i Hjørundfjorden med Christian Radich og Fjellsentralen. Ble skysset av lokale karer fra Indre-Trandal og opp til Trandalssætra. Herfra gikk vi i retning Tårnet. Nokså bratt opp fra Tverrelvane, men slakere etter dette. Gjengen min var godt fornøyd med å snu i skaret før Tårnet. Fant en lur retur uten elvekrysninger ned igjen (snøbro).

Karte    

Maudekollen

Datum:
28.04.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
6:40h
Entfernung:
9,1km

Føringstur i forbindelse med skiseilas på Sunnmøre med Christian Radich. Førte denne turen sammen med Dan Halvorsen. Rolig tur til Maudekollen. Bærte skiene ca. 700 meter i starten. Nokså sugeføre, men en veldig fin tur. Dan og en gjeng traverserte vestover fra hovedtoppen (noe luftig!), mens jeg kjørte ned igjen samme vei.

Karte    

Bjeldestølen

Datum:
26.04.2019
Tourcharakter:
Wanderung

Kveldstur til Bjeldestølen med Ida og hundene.

Karte