Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Facebook

Kaupangsholten

Datum:
29.09.2019
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
1:00h
Entfernung:
3,0km

Rusletur med mamma og pappa til Kaupangsholten. Flott og slak tur med fin utsikt mot Sognefjorden.

Karte    

Vetle Hovden

Datum:
28.09.2019
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
3:47h
Entfernung:
6,6km

Tur med Ida og familien min til Vetle Hovden. Grillet bål på toppen med flott utsikt mot Sogndal.

Karte    

Høsttur i Balestrand

Datum:
25.09.2019
Tourcharakter:
Wanderung

I fagert høstvært tok jeg, Ida og hundene oss en tur fra Saurdalen i Balestrand. Man får kjøre helt opp til 620 moh slik at man kan gå nokså flatt innover i fjellet fra start. Gikk en rundtur via 804-toppen og ned til Savesete der vi grillet bål en stund før vi gikk tilbake til bilen.

Karte    

Mannhiller - naturskjønn klatrerute i Sogndal

Datum:
23.09.2019
Tourcharakter:
Alpinklettern
Entfernung:
3,8km

Klatretur med Ida opp ruta "Store sko, små føtter" (grad 5+, 4 taulengder) på den sørvendte klippen Mannhiller mellom SIMAS og Mannheller ferjekai. Dette er en av to boltede ruter som er etablert av Sigbjørn Veslegard. Mer info her: http://heihaaklatring.blogspot.com/p/mannhiller.html Fra parkeringsplassen like før SIMAS følger man traktorvei en snau kilometer. Her lukter det nokså surt fra avfallsplassen, men like etterpå kjente vi ikke lenger noe lukt. For å komme til innsteget er det viktig å komme lavt nok. Ikke gå like under klippa, men et like stykke nedenfor. Går man feil kan innmarsjen fort bli noe utsatt. Hjelm kan være lurt i og med at det er mye løsgods på toppen av klippen som folk fort kan sparke utfor (nestenulykker har forekommet!). Fra innsteget er det fire korte taulengder til toppen (grad 5, 4+, 5+ og >>>

Karte    

Klatrekurs for Lurkarlaget

Datum:
20.09.2019
Tourcharakter:
Alpinklettern

Tredagers klatrekurs for tre medlemmer av Lurkarlaget i Sogndal. Hadde en dag i Plommehagen, en dag på feltet Øksnaviki utenfor Gaupne og en dag på ruta "Rosa og meg" ved Hafslo. Sprek gjeng og spreke turer ble valgt! Takk for kurset, Andreas, Henning og Johannes!

Karte    

Steigtinden

Datum:
18.09.2019
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
3:34h
Entfernung:
12,1km

Fin tur med Petter til Steigtinden. Godt merket sti fra Skau. Først gjennom boligfelt, grusvei og over på sti. Fort gjort å miste stien over Tonfjellet enkelte plasser. Bratt opp siste 200 høydemeterne. Nydelig utsikt fra toppen. Stod et minnesmerke på toppen om en gutt som hadde falt ned fra toppen noen år tilbake. Møtte en av vennene hans denne dagen. Tragisk historie. Hadde godt tempo både fram og tilbake siden vi måtte rekke et fly.

Karte    

Sjunkhatten – et krevende fjell i nord

Datum:
17.09.2019
Tourcharakter:
Alpinklettern
Tourlänge:
11:39h
Entfernung:
16,9km

Jeg har lenge hatt lyst til å komme meg på Sjunkhatten. Dette er et fjell som ligger utilgjengelig til i sin egen nasjonalpark like nord for Bodø. Ikke bare er det et svært selvstendig fjell med godt over 1000 meter i primærfaktor. Det er nokså krevende klatring for å komme opp. I tillegg krever turen båtskyss med mindre man virkelig ønsker å dra på en krevende flerdagers ekspedisjon. Petter Bjørstad sendte meg melding tidligere i år og spurte om jeg kunne være interessert i å bli med. Når jeg leste Sjunkhatten var jeg ikke vanskelig å få med, og noen uker senere satt jeg på flyet nordover til Bodø der Petter hentet meg og vi kjørte nordover mot Kjerringøy. Petter var ansvarlig for logistikken rundt turen. Han hadde selv forsøkt å bestige fjellet med sin klatrekyndige >>>

Heimaklettur og Island

Datum:
11.09.2019
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
5,2km

Hadde en liten uke ferie på Island med familien til Ida. Opplevde masse forskjellig og fikk se mye fin natur! En av dagene tok vi båten ut til Vestmannaeyjar og besteg toppen Heimaklettur. Fin tur med et par bratte parti med stiger. Vindfullt på toppen. Takk for en fin tur til Island Ida, Nils, Aud og Tommy!

Karte    

Joggetur til Dumhøe

Datum:
08.09.2019
Tourcharakter:
Jogging
Tourlänge:
1:28h
Entfernung:
7,9km

Joggetur fra like ved Nufshaugen og opp til Dumhøe like etter Nortind-kurs på Krossbu. Krysset Bøvre tidlig på turen. Greide ikke å krysse den tørrskodd, men joggeskoene tørket rimelig fort etterpå. Fulgte sti opp til 1400 moh og derfra ut i terrenget mot toppen. Fint terreng å gå i med delvis sva og grønn mose. Noe nysnø i skyggesidene. Flott utsikt mot Jotunheimen og Breheimen. Jogget samme vei tilbake igjen.

Karte    

Nortind kurs alpin isferd vegleder

Datum:
02.09.2019
Tourcharakter:
Alpinklettern

Den 2.-8. september var jeg sammen med kull 17 på Nortind veglederkurs i alpin isferd i Hurrungane. Tross nokså utfordrende forhold med mye vær og nysnø i høyfjellet, samt nokså avsmeltede breer (lite sommersnø) fikk vi nokså mye ut av dagene. Vegledere var Nils Nielsen og Andreas Haslestad. Vi bodde de fleste dagene på NTK-hytta i Skagadalen og to netter på Krossbu. Hvorfor/Hvordan Kurset skal kvalifisere for vegledning i tråd med Norsk og Alpin friluftslivstradisjon med en særlig betoning av:  vegledning som arbeidsmåte (taulaget/gruppen)  det forebyggende arbeidet (klatrermiljøet/publikum)  føringsmetoder og kurs i høyfjellet, på klippe, snø og is  friluftsliv og naturansvar  bre-, snø, og iskjennskap  kameratredning  vegvalg/orientering Temaer Kurskoordinator >>>

Karte