Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Facebook

Hurtigruten #8 Vannøya

Datum:
21.04.2018
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Entfernung:
15,8km

Dagens tur ble på Vannøya. På grunn av bølger gikk vi denne gangen i land ved Skåningsbukta. Snødekket var relativt fast og grovkornet, men det hadde ikke vært skikkelig nattefrost. Sola dukka så smått opp utover dagen, og været ble nokså fint. Gikk opp vestsida på Vannaksla. Der jeg gikk målte jeg brattheten til 27 grader. Fikk fin slusj ned igjen her og rant på raskt føre mot Skarvatnet. I noe nordvestvendte heng var det ganske så steinhardt. Stor forskjell på solvendt, og ikke solvendt. Gikk videre opp til 666-toppen. En del av gruppa ventet ved 400 moh i solveggen mens jeg fortsatte til topps med to stykker. Rant i fin slusj hele veien ned til Skåningsbukta. Ikke noe særlig sugeføre lenger. Måtte gå langs veien østover til kaia for å bli hentet igjen.

Karte    

Hurtigruten #6 Ringvassøya

Datum:
19.04.2018
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:45h
Entfernung:
8,0km

Føringstur i gruppe med Stefano og to gjester i dag. Startet fra Nordre Åborsneset og gikk i retning ”Rema 1000” toppen, altså 1000-punktet nord i Soltindan-massivet. Det var tåke og lave skyer fra 500 moh. Vi snudde like før 693-punktet. En gjest i gruppa var ikke så skivant så vi tok det svært med ro nedover i store svinger og forsøkte å finne det letteste terrenget. Gravde på ca. 300 moh og der var snødekket gjennomfuktig helt ned til bunn på 150 cm dybde. Startet tracket litt for sent.

Karte    

Hurtigruten #2 Vannøya

Datum:
14.04.2018
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
5:30h

Ankret opp i Vannvågen. Været så fint ut til å begynne med, men det skyet til utover dagen. Fikk til og med litt nedbør i form av snø. Natteskaren myknet opp av skyene, og føret holdt seg greit utover dagen. Ganske bløtt i nedre deler. Snudde ved 600 moh pga tåke. Fikk en fin nedkjøring til det ble våtere rundt 350 moh med sugeføre. Ny runde opp på Susannabakkollen og nedkjøring på sørøstsida. Sugeføre der og. Siste nedkjøringa fra Pollen gikk ned via en slalombakke.

Karte    

Vanntinden

Datum:
18.05.2013
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
3:34h
Entfernung:
11,5km

Det passet bra med en rolig dag i dag siden jeg, pappa og Øyvind trengte å gjøre noen innkjøp i Tromsø denne lørdagen. Været var overskyet og grått idet vi dro fra campinghytta i Sørbotn. I Tromsø handlet vi mat samt kjøpte nye fjellski til pappa, siden han brakk den ene på turen til Jiehkkevárri dagen før. Flaks at det var 40% avslag på alt av fjellski på «Tromsø ski og sykkel»! Øyvind fikk seg en ny caps og attpåtil en soft-is... Vi valgte å ta en litt lavere og kortere tur i dag og valget falt på Vanntinden på Vannøya. Det var et lite stykke å kjøre, omtrent en drøy time fra Tromsø til fergekaia på Hansnes, deretter 40min med ferge til Vannøya. Parkerte ved Bøtneset, ikke det korteste utgangspunktet for toppen, men stigningen var fin og jevn herfra. Det var >>>

Løs stein og luftige egger på Soltindan

Datum:
27.08.2011
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
5:15h
Entfernung:
12,0km

Etter tre dager på tur med Kent Hugo måtte han hjem igjen for å passe datteren Nathalie i helgen. Jeg hadde i utgangspunktet planlagt å ta noen turer med utgangspunkt fra Laksvatn, men raus som han var tilbød han seg å låne bort bilen sin hele helgen til meg! Det var veldig snilt gjort, så nå kunne jeg uten problemer få tatt et par utilgjengelige kommunetopper som er vriene å nå fra Bardufoss (skal dit i militæret neste år). Kjørte på fredagen opp til Tromsø der jeg overnattet og på lørdags morgen dro jeg opp til Ringvassøya for å gå på Soltindan, den høyeste i Karlsøy kommune. Startet fra Nordre Åborsneset der det stod skiltet til Soltinden. Stien går riktignok ikke opp til 1051-toppen, men til 1000-toppen i Soltindan, også kalt «Rema 1000». Fint merket opp langs med elva >>>

Karte