Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Facebook

Mot Reppanipa

Datum:
28.01.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
0:51h
Entfernung:
5,2km

Skitur med dogsa oppover mot Reppanipa. Fin pudder i skogen ned igjen ved siden av scootertraséen.

Karte    

Skredkurs to dager Hemsedal

Datum:
26.01.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark

Holdt et todagers skredkurs for fire deltakere i Hemsedal for Breogfjell. Hadde med Lukas som aspirant på dag 1, og Lukas og Gjermund på dag 2. Dag 1 hadde vi litt teori inne på MOH i Hemsedal før vi kjørte inn Grøndalen og hadde en dag oppover i Fetenskogen. Gjennomgikk blant annet kameratredning, bratthetsmåling og ferdselsmønstre på vei opp og ned. Deltakerne fikk i lekse å planlegge tur mot Svarthetta og Fuglehaugnøse fra Huso neste dag. Jeg og Lukas hadde en trivelig kveld i bobilen hans utenfor MOH med skiskyting på tv. Dag 2 møttes vi på Skogstad hotell i Hemsedal der vi hadde et lite ferdråd for dagen og litt repetisjon av gårsdagen. Vi ble enige om å gå for planen deres om Fuglehaugnøse. Det viste seg at etter all snøen som var kommet de siste dagene så var det vanskelig >>>

Karte    

Raudfossen i Vassbygdi

Datum:
24.01.2019
Tourcharakter:
Eisklettern
Tourlänge:
5:53h
Entfernung:
3,9km

Reiste til Vassbygdi med Lars Martin for å sjekke ut en mulig førstebestigning av fossen som renner ned fra Kvitingane. Lite snø i området og fulgte fin sti fra parkeringsplass ved Midjeelvi og oppover mot Kvitingane. Forlot omsider stien og traverserte bort til fossen langs en storsteinet ur. Anbefaler å ta på stegjern og isøks før man kommer til innsteget. Litt utsatt klyving siste stykket. Mye is hadde rast ut og lå strødd ved innsteget, så vi ventet ikke lenge før vi begynte å klatre. Ut i fra form og farge var vi litt skeptiske til å begynne med. Det så temmelig vått ut i øvre del, men heldigvis var det mye bedre enn forventet. Vi klatret fossen i fire taulengder, spesielt tredje taulengde var en solid WI5. En del blomkålis og hooking, men fikk plassert gode skruer innimellom >>>

Karte    

Veitastrond pudder #2

Datum:
23.01.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:09h
Entfernung:
9,0km

Pudderjakt i Veitastrond med Hans, Alea og Lukas. Vi forsøkte først å krysse Veitastrondvatnet for å komme over til Trånes, men det var for tynn is til at vi turte det. Ble i stedet en slags repetisjon av pudderkjøringa for to dager siden ytterst i Svardalen. Startet fra nye Svardøla kraftverk og fikk to fine laps i skogen.

Karte    

Veitastrond pudder #1

Datum:
21.01.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
4:24h
Entfernung:
7,8km

Pudderdag i Veitastrond med Hans og Philip. Startet fra Neset og krysset elva i taulag (Hans sitt slepetau). Var kommet en ny kraftstasjon på vestsida av elva som man kan kjøre inn til. Vi kjørte to laps i skogen på vestsida. Nydelig skiføre!

Karte    

Kvamshalsen

Datum:
17.01.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Tourlänge:
2:40h
Entfernung:
5,6km
Karte    

Skaugumsåsen

Datum:
14.01.2019
Tourcharakter:
Wanderung

Tur med Ida og hundene fra utfartsparkeringen. Gikk opp ura, noe som ble i tøffeste laget for cavalieren Aila som måtte få litt bærehjelp. Videre bort til utsiktspunktet og retur via Djupdalsåsen og tyskerstien.

Tjuenborgkoia

Datum:
12.01.2019
Tourcharakter:
Tourenskilauf

Dro sammen med Øyvind, Ida og hundene Akita og Aila på koietur til Tjuenborgkoia. Ruslet opp i djupsnøen fra Saksentjernsætra. Gikk delvis langs stien østover mot veien ved Tjuvenborgbekken. Var tungt for lille Aila i djupsnøen, så hun fikk sitte i sekken et godt stykke videre oppover. Trivelig inne i hytta med to peiser og Fjordland til middag (svenske kjøttboller). Neste morgen tok vi en tur bortom utsiktspunktet Hestebrenna før vi rant tilbake samme vei vi kom forrige dagen. Takk for turen! :)

Isklatrekurs Rjukan

Datum:
03.01.2019
Tourcharakter:
Eisklettern

Holdt et todagers isklatrekurs for Skyhook og Old School Hostel sammen med Lars Martin Solberg i Rjukan. Vi steppet inn midt i et firedagers isklatrekurs med fem deltakere. Møtte dem onsdag kveld på Old School Hostel der vi hadde base. De aller fleste var fra andre land enn Skandinavia, så måtte preppe engelsken litt. Jeg fikk med meg to deltakere, Susan og Mark på flertaulengders isklatring torsdag i Vemorkjuvet. Vi klatret Bakveien (WI4, tre taul) på relativt utfordrende forhold med lite is. Spesielt i andre taulengde opp en trang kamin. Deltakerne klarte seg bra, selv om de behøvde stramt topptau hele veien. Ruslet rundt Vemorkbygget tilbake igjen til parkeringen. Fredagen benyttet vi til topptauklatring på Krokan. Mye fokus på teknikk med full og redusert utstyrstilgang. Noen fikk >>>

Karte    

Skitur i Åmotsdal

Datum:
01.01.2019
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark

Feiret nyttårsaften sammen med Ida på hytta i Åmotsdal etter noen dager med familien på Blefjell. Dette ble årets første tur med randonnéski. Nokså vindfullt, så ble ikke noen langtur, men fint lys var det i alle fall.