Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Egenferd i Femundsmarka

Date:
23.03.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
64:09h
Distance:
58.9km

I uka før påske stod ”egenferd” på programmet for B2 Friluftsliv ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. Egenferd er rett og slett en 5-dagerstur man skal gjennomføre i nordisk stil vinterstid med telt uten lærere til stedet. Man skal vise at man behersker det å klare seg selv ute i naturen på vinteren. Vi valgte selv destinasjon, og jeg fikk med meg Andreas og Harald på idéen om en langtur i Femundsmarka. Siden vi fortsatt skriver mars kan været bli hva som helst, og i Femundsmarka føler man seg på fjellet samtidig som man er i le av furuskogen. Det er også flatt og et fint område til å trekke pulk, fyre bål, trene på navigasjon og improvisere lengden på dagsetappene. Femundsmarka ligger et godt stykke unna Sogndal, så det ble litt transport for å komme seg dit, spesielt på >>>

Map     1 comment

Elgåhogna og Sålekinna

Date:
16.04.2011
Characteristic:
Backcountry skiing

Endelig var dagen kommet! Det var med ambivalente følelser at jeg tok farvel med Frydendal barnehage der jeg nå hadde jobbet i 8 mnd for å spare opp penger for en 5 mnd lang fjellferie. I denne jobben hadde jeg lært utrolig mye om meg selv og med det å jobbe med mennesker. Trist å forlate barna og kollegene som jeg hadde fått et godt forhold til, men heldigvis skal jeg tilbake i jobben til høsten. :-) Så nå skulle jeg nyte ferien min og høste inn nye og spennende opplevelser i fjellverden! Allerede etter min siste dag på jobb, fredag 15. april var nesa rettet mot første fjelltur. Jeg hadde planer om en måned med kommunetoppsamling i Nordland og Finnmark. Men været var for dårlig til at jeg gadd å reise nordover, i mellomtiden valgte jeg å ta noen topper rundt Femunden. Denne >>>

Map    

Gloføken

Date:
26.06.2008
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h

Kløvtur med sommerhundekjørerskolen til Gloføkkampen og Gloføken. Det var jeg som foreslo å stikke oppom Gloføken. Jeg og Iver hadde litt intern konkurranse om å komme først opp til sistnevnte topp en seier undertegnede tok hjem;-)

Map    

Tverrfjellet i Trysil

Date:
22.06.2008
Characteristic:
Hike
Duration:
1:22h

På vei til Sommerhundekjørerskolen 2008 ved Langsjøen fant jeg og pappa ut at Tverrfjellet var et greit turmål for å dele opp kjøreturen. Startet fra Tverrfjellsætra og fulgte en sti bak en av de innerste selene oppover mot fjellet. Om ikke lenge var vi over tregrensa, og vi kunne slippe hundene løs under oppsyn. Siste bit opp til toppen var preget av stein. Her var det fin utsikt, bla innover i søta brors rike. Det gikk raskt ned igjen også. En kort og fin tur med kun to små pauser!

Map    

Gloføkkampen

Date:
26.06.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:38h

Forsov meg! De andre var på vei til Gloføkkampen på åretes Sommerhundekjørerskole. Pakket uten niste og frokost og syklet til Gloføklia. Snøreløp oppover og tok gjengen igjen. Hadde noen pauser på vei opp til skaret. Jeg snøreløp opp på 1298-toppen før jeg løp opp på Gloføkkampen på 1325. Hadde pause ved tjernet nordvest for toppen før vi returnerte til Johnsgård.

Map    

Gloføkkampen

Date:
30.06.2006
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Tur med SHKS

Date:
23.06.2004
Characteristic:
Hillwalk

Dette var første gangen jeg deltok på Sommerhundekjørerskolen del 2 i regi av Norges hundekjørerforbund på Johnsgård turistsenter. En hel uke med trening, både med og uten hund. En av dagene ble det tradisjonen tro en kløvtur opp på Gloføkkampen i deilig vær. Fin sti til topps fra Johnsgård!

Map