Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Bønes søyle

Date:
06.02.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Startet turen til Bønes søyle fra parkeringsplassen ved Bønes kirke. Fulgte diverse turveier gjennom boligområder til søylen som står fritt med utsikt på en fjellknaus foran noen boliger.

Map    

Bergen: Rambjørga søyle

Date:
06.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.8km

Fulgte samme stitrasse som knutsverre (Knut S. Andersen) 26.01.2023 på turen. En enklere start på turen hvis man vil slippe den bratte og delvis eksponerte stien opp over Storestallen fra syd er å ta opp den oppmurte stien som begynner noen få meter til høyre. Den går opp gjennom et lite dalsøkk og stiene møtes rett nord for Storestallen. Flott terreng med mange stier på kryss og tvers gjennom gammel lauvskog. Har også flere spesielle fjellknauser som stiene snor seg rundt.

Map    

Bergen: Tur til Ravneberget

Date:
04.02.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.5km

Tur til søylen på Ravneberget. Turen startet på bybanens holdeplass på Haukeland sykehus 30 m. under bakken. Videre til Ulriks banens nedre stasjon der vi gikk opp Skotbergkleiven på den nye sherpa stien. Isete og glatt i øvre del så der ble det terrenget istedenfor. Målet var søylen som står ute på stupet rett nedfor barnehagen. Det går sti på utsiden av gjerdet til barnehagen så søylen er lett tilgjengelig. Derfra ned igjen til bybanen på gangvei mellom sykehus bygningene. Fin liten tur med skikkelig sur vind så jeg var glad for at det ikke ble fjelltur denne dagen.

Map    

Bergen: Litla Langafjellet søyle

Date:
02.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.5km

Tur fra Fjøsanger til Litla Langafjellet søyle

Map    

Bergen: bomtur til Tårnnebben for å finne søyle

Date:
02.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.9km

Tur til Tårnnebben for å finne søylen som er registret på kart. Har vært der før men ikke registrert noen søyle da. Ingen søyle ble funnet. Fant heller ingen bilder med søyle i de 22 turbeskrivelsene i Peakbokk. Eiendomskart - Bergenskart viser søyle med ID 00012 og Norgeskart har også avmerket søylen med tekst: MYE SYD FOR HØYESTE PUNKT. BETONGSØYLE M/JERNBOLT I TOPP. IDENTISK MED FANA OPPM.V. DYNGJELANDSÅSEN.

Map    

Bergen: Søylen Solheim

Date:
02.02.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
0.2km

Søylejakt på Solheim gravplass

Map    

Bergen: Skinstø søyle

Date:
01.02.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
0.3km

Siste søyletopp for i dag sammen med Knutsverre og Astrid. Kjørte opp i Myrdalskogen og parkerte ikke mange meter fra søylen. Flott utsikt fra søylen mot byfjorden og Lyderhorn. Takker Astrid og Knutsverre for hyggelig turfølget.

Map    

Bergen: Jonsterhaug søyle

Date:
01.02.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.4km

Videre fra Gjesthaugen til Haukås der turen til Jonsterhaug søyle begynte. Søylen ligger rett utenfor et høyt hjortegjerde men det var ødelagt akkurat der søylen sto så vi kom oss helt bort til søylen. Tett skog på utsiden av gjerdet slik at det ikke var utsikt fra søylen.

Map    

Bergen: Gjesthaugen

Date:
01.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.5km

På søylejakt i Åsane sammen med knutsverre (Knut S. Andersen) og Astrid (Astrid S. Andersen) . Første toppen ble Gjesthaugen. Opp fra syd og ned nordryggen. Sti over ryggen, den beste stien var den fra syd.

Map    

Bergen: Søyler og landhevingsmerke på Nordnes

Date:
28.01.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.4km

Objekter på Nordnes som ble foreslått vernet Ute på Nordnes rett bak Nordnes sjøbad står det 3 søyler som ble brukt til Komparasjonsbasis for stålmålebånd, bygget i 1914. Nede ved vannkanten er det et horisontalt landhevingsmerke hugget i fjell, over merket er det hugget inn årstallet 1839 i fjellveggen. Søylene og landhevingsmerket ble foreslått fredet sammen med 40 andre varder og objekter under kategori Kartverket. Det ble derfor en lørdagstur ut på Nordnes for å besøke disse objektene. Søylene står mellom spaserveien og Nordnes sjøbad der det i dag var full aktivitet med badende i bassenget med sine 33 grader og sjøen med 6 grader. En søyle er fritt tilgjengelig bak badehuset mens de 2 andre står inne på et avlåst område tilhørende de badende. Søylene er likevel >>>

Map