Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: luftetur over Ørneberget

Date:
06.12.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.0km

Map    

Bergen: tur i Munkebotn

Date:
03.12.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.2km

Tur gjennom Munkebotn. Så at familier med små barn var på skøyter på Langevannet. Det var også spor i snøen ved utløpet av vannet der det for ikke mange dager siden var åpen råk. Bergen Kommune har nå sluttet å måle isen her. Måler nå kun 12 vann mens det i fjord ble målt 28 vann. Ingen vann som ble målt er trygg i dag. Dette er ikke bra.

Map    

Kvam: Fløyen i Strandebarm

Date:
30.11.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.5km

Tur til Fløyen i Strandebarm. Et utsiktspunkt på Rundehovden, rett ovenfor Berge. Jeg parkerte på parkeringsplassen til Strandebarm kyrkje og gikk innover veien til hus nr. 211 der det står et større post stativ. Fulgte kanten på innmarken til endes, der stien går inn i skogen. Først gjennom løvskog, så gjennom grov granskog og siste del i furuskog. På utsiktspunktet står det en vind pil helt ute på stupet som med sine barduner fungerer litt som en sikring. For her er det rett ned med Bru og Berge under. En flott plass men pass på særlig hvis det er barn med på turen. Jeg fortsatte et lite stykke til oppover og innover mot en større myr der jeg snudde. Her inne var det vanskelig å følge stien grunnet snøen.

Map    

Kvam: test skitur til Holsete

Date:
29.11.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
4.9km

På hytta for å sjekke etter kulden satt inn. Fikk prøvd skiene, en mindre tur fra Haukås på stølsveien opp til Holsete. Fint dekke i veien oppover, men litt lite i terrenget da det kun er pudder snø ned til bakken. Manglet den faste snø såle under. Snødybde fra 10 til 20 cm.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
27.11.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.5km

Map    

Øygarden: tur til dagsturhytta Vetenbua i Sund

Date:
17.11.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

Turstart i Stranda. Stien begynte bak Gigantgitaren og gikk over Lamphusfjellet og inn Kleppadalen. Derfra opp til Vetadalen og siste stykke opp ryggen til toppen på Veten der den nye dagsturhytta Vetenbua ligger. Har sett bedre stier en dette. Den gikk mye i bekkefar og over og langs med myrer. Overraskende mye vann som var frosset i skyggepartier så det ble på med broddene. Myrene var frosset men jeg gikk gjennom vis jeg prøvde meg på dem. Dagsturhytta ligger litt på sydsiden av varden med fin utsikt sydover. Fikk ikke roen på toppen da det var helikoptertransport som holdt på med å fly ned sekker og byggematerialer fra buen ved masten. Ned igjen tok jeg stien som går nordover og ned ryggen retning Grindavatnet. Dreier sydover igjen og i Kleppedalen kom jeg inn på stien jeg gikk >>>

Map    

Vaksdal: Kvamsnovi fra Fornestræet

Date:
11.11.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.8km

Parkerte rett utenfor østsiden av Dalsfjordstunellen ved Fornestræet med mål Kvamsnova. Med på turen var hbar (Harald Barsnes) Vi fikk litt startvansker grunnet porter og høyt hjortegjærde men da vi endelig kom oss av gårde gikk det greit innover dalen langs med Djupevikelva som er gamleveien opp til gårdene på Verpelstad. Inne i dalen er det skiltet opp til Fornesstølen. Bratt oppover lien, her er nyryddet med nye tretrapper i de bratteste partiene. Dette var i skyggesiden og vi traff på snø fra ca. 300 hm. Oppe i skogen ved 410 hm passerte vi forbi de 2 gamle stølsruinene til Fornesstølen. Over skoggrensen ved 530 hm. kom vi til den nye Fornesstølen. Videre oppover fulgte vi delvis svakt tråkk og nye ferske hjort spor i snøen. Hjorten fikk vi øye på i full fart oppover mot toppen som vi skulle >>>

Map    

Alver: Hokøy sørtoppen

Date:
08.11.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.6km

Tur til Vikaneset i Alver der jeg har avtalt båtskyss over til gården Pynten på Hokøy med skyssbåten Ospenes. Målet var Hokøy Sørtoppen som var min siste topp i Alver ≥ 100m pf. listen. Hadde litt under 2 timer til rådighet til jeg ble hentet for transport tilbake til Vikaneset. Turen opp til toppen gikk greit, siden jeg hadde så god tid ble det en rusletur opp. Svak sti nedre del gjennom tett skog, resten gikk mye på berg, men måtte gjennom et par brake partier. Selve toppunktet ligger inne i skog med begrenset utsikt, men rett ved mot syd er det et åpent berg parti med en liten varde og god utsikt mot syd, øst og vest. Det ble en lengre pause der i finværet med god tid til nisten. Ruslet ned igjen når det var tid til å ta båtskyssen tilbake til Vikaneset.

Map     5 comments

Masfjorden: Hestfjellet

Date:
06.11.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.7km

Etter at jeg var ferdig med turen til Lauvtonipa kjørte jeg litt lengre ned i dalen og parkerte ved Stølen. Målet var Hestfjellet en lavere skog kolle som det går skogsvei oppover til. Veien begynner mellom 2 bygninger til et sag og ved "fabrikk" og slutter oppe på myren på østsiden av toppen. Derfra stiløst bratt opp en li, gjennom er furuskog til jeg kom til et bratt berg rett før toppen. Jeg valgte å gå opp fra syd, samme vei som hjorten med litt småklyving. På toppen litt skog men fin utsikt. Samme vei ned igjen.

Map    

Masfjorden: Lauvtonipa

Date:
06.11.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.5km

Fin tur til Lautonipa fra Bjørnekletten. Hadde en lengre prat med bonden da jeg havnet inne på tunet hans. Fikk lov å parkere ved snuplassen men måtte parkere slik at snuplassen ikke ble blokkert. Er da plass til 1 bil. Ellers er det plass til å parkere litt lengre nede ved en ferist. Stien begynte bak en port ved løen, og slynget seg bratt oppover lien mot et skar der terrenget begynner å gå nedover igjen retning stølen Smørdalssetret. På toppen av skaret tok jeg opp lien mot vest retning Lauvtonipa. Studerte ikke kartet og oppe i høyden tok jeg retning rett mot toppen. Kom til et skar og måtte endre kurs for å komme videre. Havnet mot 2 skar til så valg av trase til toppen var ikke optimal. Retur sporene var mye bedre selv om de gikk i en bue. På toppen var det flott utsikt >>>

Map