Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tysnes: Hovlandsnuten og Etlådnefjellet

Date:
24.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.7km

Fulgte den vanlige ruten fra Skaret parkering opp bratte Sandlopeskaret til Hovlandsnuten, videre litt småkupert til Etlådnefjellet der det er en stor telemast. Derfra retning Ådnasteget, fulgte brøytepiner som går langs med nedgravd strømkabel. Nederste delen før jeg kom inn på inntegnet sti på kart forsvant pinnene og stien. Ble litt brøyting gjennom krattet før fin sti førte meg ned til Vasstøltjørna og videre på skogsveien til Skaret parkering.

Map    

Ullensvang: Fagerlifjellet fra Hessvika i Jondal

Date:
23.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.1km

Kjørte til Hessvika og parkerte i enden av asfaltert vei. Veien går videre langs fjorden til Maurangerneset, men den er stengt med grind og innkjøring forbudt skilt. Gikk innover veien til jeg kom til Øyrabekken kraftverk og fulgte anleggsvei opp til inntaksdammen på 310 høydemeter. Videre oppover fulgte jeg støl stien til Hessvikesætret som er godt vardet oppover bergene. Fulgte stien til stølen. Traff på en lokalkjent person som var på multejakt, og fikk gode turtips videre til Fagrafjellet. Ingen sti men noen svake dyretråkk enkelte steder. På toppen stor varde med fantastisk utsikt over over fjord og fjell. Fikk fortalt alternativ rute ned igjen av molte plukke-ren, kunne være vanskelig å finne rette trasse derfor hadde han merket noen steder. Jeg følte meg ikke trygg på >>>

Map    

Kvinnherad: Navarhaugen og Hjartås

Date:
16.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:39h
Distance:
9.9km

Tur til Kvinnherad med en rundtur over Strandeggi fra Rosendal. Parkerte ved Bjørke og gikk Bjørkevegen innover til vi kom til merket sti som går opp til Kjældestølssætret. Her er det et fint stølstun som består av 7 restaurerte stølshus. Fortsatte videre oppover lien til vi kom til Kjeldestølsskaret. Her kom vi inn på hovedstien som går oppover ryggen til Nordlifjellet. Vi gikk motsatt vei sydover ryggen, først kom vi til Storhaug 532 der det var fin utsikt. Fra Storhaug fulgte vi ryggen sydover først ned til Aurskar og så opp på Navarhaugen. Var en kjapp tur ned på Hjartås for å få med meg denne toppe også. Snudde der og gikk tilbake til Navarhaugen for å ta nye sherpa stien ned til veien igjen. En fin rundtur som passer for alle.

Map    

Osterøy: Høgehjellane

Date:
10.07.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
0:20h
Distance:
1.3km

Kort tur, først på vei, så under solid strømgjerde, over beiteland for storfe til en flat kolle med tett skog og gressbakke.

Map    

Osterøy: Teppstadnuken fra Mjelstad

Date:
10.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:54h
Distance:
2.3km

Tur opp på Teppstadnuken fra Mjelstad. Fant et eldre turskilt til Nukjen i en slakk sving ved Mjelstad der det går en gjengrodd traktorveien innover. Fulgte denne gjennom høyt gress, ingen spor etter folk. Tok av og fulgte ryggen nordover. Da vi kom til et gjerde traff vi på god sti på andre siden, som vi fulgte til toppen. Toppen er åpen uten skog og med fin utsikt. Ned igjen fulgte vi hovedstien helt ned til veien. Kom ut nesten samme sted som vi starte.

Map    

Osterøy: Brunene fra Bruvikdalen

Date:
09.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:06h
Distance:
12.0km

Første del av turen gikk fra Seilen på sti til Borgasætra, stien er merket med gule bånd på trærne. Lett å følge. Videre fulgte jeg hovedstien mot Njåstad et lite stykke før jeg tok sti til høyre mot Geitanipa. Stien passerer kloss ved høyeste punktet på Brunene som er en lav fjellparti med en lite markert topp. Plasserte en mindre stein på toppen. På tilbake ble det ned på hovedstien og tilbake til Båtaleitet via Borgasætra. Her er det mange svært bløte og sølete partier, spesielt nedre del. Osterøy Turlag er nå begynt å bygge lemmer over noen av de verste partiene, men stien er vel heller ødelagt etter en voldsom økning av folk som tar rundturen over Bruviknipa. </imageslider>

Map    

Kvam: Stølstur til Klepp

Date:
02.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:25h
Distance:
3.3km

En rolig stølstur i gråvær

Map    

Kvam: Holsete

Date:
01.07.2020
Characteristic:
Hike

Stølstur

Map