Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Os - Bergen - Samnanger: Tur til Sveningen fra Øvredalen

Date:
30.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.7km

Så ble det endelig tur til Sveningen, min siste topp i Bergen ≥ 100 p.f. Startet inne i Øvredalen i Os og fulgte vanlige ruten opp gjennom dalen først til Fjellbotnen der siste hare oppstigningen i solsteiken til toppen begynte. En topp det er å anbefale i godvær slik at en får nyte den flotte utsikten på toppen i alle retninger. Retur samme vei.

Map    

Os: Møsnuken og Tyssdalsfjellet

Date:
28.06.2017
Distance:
8.9km

Etter oppvarmingen til Liafjellet ble det tur til Møsnuken og Tyssdalsfjellet. Parkerte ved Tyssdal der det er stor tilrettelagt parkeringsplass med info tavle over tur alternativer. Tok ruten opp gjennom dalen på meget fin sti. Kan ta flere sti valg opp på ryggen, jeg valgte ruten opp Storura og så videre på ryggen opp til toppen på Møsnuken. Flott utsikt alle veier. Retur ble om Tyssdalsfjellet. Her er Peakbook post ved skilt merke, men det er ikke det høyeste punktet. Det ligger litt lenger øst, ingen merking på denne toppen. Videre sydover til jeg var nesten nede til Linken. Der er det et stivalg, til venstre ned i dalen eller videre på ryggen hele veien ned. Fikk der info fra lokalkjente at stien til venstre ned i dalen er minst bratt og lettest å gå. Tok da den ruten. Honnør >>>

Map    

Os: Storavarden

Date:
28.06.2017
Distance:
2.1km

Tur til Os i dag i fineværet. Første topp ble Liafjellet fra Moberglia. Fin sti som er mye brukt, og godt merket. Stor varde på toppen med benker for å nyte utsikten med Bjørnefjorden, Tysnes og alle vindmøllene nede på Fitjar.

Map    

Meland: Gaustafjellet

Date:
27.06.2017
Distance:
4.0km

Endelig en godværsdag etter ny nedbørsrekord for Bergen i Juni. Ble da en tur til Gaustadfjellet i Meland. Fulgte den vanligste ruten opp via ryggen fra syd. Noen partier var godt bløt selv om stien holdt ryggen og fjellet fra avstand besto for det meste av bart fjell. Fin utsikt fra toppen. Retur samme vei.

Map    

Bergen: Ørneberget og Rognåsen

Date:
25.06.2017

Tur over Ørneberget og Rognåsen for å teste Peakbook appen som jeg ikke fikk til å sende over turene i går. Viste papirflysymbolet på mobilen, men ikke videre til Peakbook. Det samme med denne turen. Har nå slettet og installert Appen på ny etter anbefaling til andre som har samme problem fra Morten H. i Peakbook spørsmål disk. på Facebook. Håper at det nå er i orden.

Map    

Bergen: Smøråskletten

Date:
24.06.2017

En liten tur på Smøråsen med tur opp på Smøråskletten. Ingen GPS spor da Peakbook appen ikke klarte ikke å sende over turen fra mobilen.

Map    

Bergen: Nattlandsfjellet

Date:
24.06.2017

Tur på Natlandsfjellet mellom regnbyene.

Map    

Sund: Tur til Haganesfjellet (Indrafjellet) fra Liaskjeret

Date:
14.06.2017
Distance:
4.4km

Parkerte ved Liaskjærshallen og fulgte veien til endes der det er merket av for sti på kart mellom 2 bolighus. Så ingen sti men plen, spurte en av boligeierne og han sa at stien går der, men den går ut til Røssevikvatnet. Ingen sti opp til Haganesfjellet, men noen hjorttråkk. Fant dårlig sti etter plen og åpning i steingard. Det meste av turen til toppen ble trakk på berg, lyng og lav brake. Oppe mot toppen kom det opp en god sti fra vest som begynner på Haganes. Flott utsikt fra toppen.

Map    

Os: Lyshornet

Date:
11.06.2017
Distance:
1.7km

Tur til Lyshornet i gråvær. Fulgte hovedruten fra ruinene på Lysekloster til toppen. Gikk stien, ikke skogsveien. GPS spor gikk i stå denne gangen og oppgitt distanse 1,7 km. er derfor feil.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
10.06.2017
Distance:
1.3km

Kveldstur i Munkebotten og Ørneberget.

Map