Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: hytteruiner i Munkebotten

Date:
27.03.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

Det ble en tur på østsiden av Langevatnet og Munkebottsvatnet i til dels bratt terreng for å besøke 3 nye hytteruiner som er lagt inn i PB. Turen gikk på stier av varierende kvalitet, fra god til fraværende. Men man bør følge med så man ikke roter seg ut i for bratt terreng. Først var jeg innom Solhaug, Indianersletten og Fjellstova for så videre til de 3 nyregistrerte ruinene.

Map    

Bergen: Sandviksfjellet med hytteruiner

Date:
25.03.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.8km

Ettermiddagstur til Sandviksfjellet med avstikkere for å sjekke gamle ruiner som ikke er registrert i PB. Min første ruin er inntegnet i Norgeskart.no og ligger nede i et dalsøkk nord for demningen til Storevatnet. Jeg gikk først inn i feil dalsøkk og måtte derfor litt tilbake før jeg tok meg opp mot ruinen. Ganske tett skog å ta seg igjennom, det enkleste er å ta ned fra demningen. Ruinen er oppmurt i 3 sider med påfylt mot terreng i en side. Muren har ikke åpning for vindu eller dør så tilkomsten må være ovenfra. Det ligger trerester inne i bunnen. Hvis det sto en hytte på grunnmuren kan den også ha stått inne på terrenget på ene siden, ellers hadde den vært ganske liten. En luke i gulv for tilgang til rom under hytten? Hytteruinen ligger litt avsides og nedtrykt i terrenget >>>

Map    

Bergen: Hytteruinjakt på Natlandsfjellet

Date:
24.03.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.4km

Tur på Natlandsfjellet for å se etter hyttetuften til Fjeldborg som er omtalt i Bergensernes Fjellverden II, man ikke har klart å lokalisere hvor hytten sto. Hytten er omtalt i boken med bilder som viser terrenget rundt hytten med en spesiell fjellknaus bak. Jeg studerte mange knauser på denne turen men ingen som lignet på bildet. Litt rart at man ikke har klart å lokalisere plassen. Ellers var jeg innom noen PB poster som jeg ikke har registrert før. Den første var Stulihaugen som knutsverre (Knut S. Andersen) la inn på sin jakt etter tuften til Fjeldborg for noen dager siden. Var innom tuften til Klippen som jeg har oversett ved tidligere turer i området. Videre til Landåsfjellet 428 og derfra bort til tuften etter hytten Jotneberg de. som er omtalt i BF II men som ikke er tatt med i listen "Hytter i >>>

Map     7 comments

Bergen: tur til Sandvikshytten

Date:
21.03.2021
Distance:
7.2km

Map    

Bergen: Ørneberget med en tur til en mulig hytteruin

Date:
17.03.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.3km

Tur over Ørneberget. Videre tok jeg en tur til en mulig hytteruin ovenfor Langevatnet. Fulgte stien fra nordenden av Langevatnet mot Orretua. Ved høyde 165 ligger det en stor stein rett ved stien og på sydsiden av steinen er det en grop med rester av oppmurte steiner. Ut fra bilde i 1881.no år 1951 viser grunnmuren og steinen. Liten hytte eller en bygning tilhørende gammel gårdsdrift?

Map    

Bergen: Olsokfjellet med tur via kanonen på Ny Fredriksberg

Date:
16.03.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.3km

En kort fjelltur til Olsokfjellet i nydelig vårvær. På vei ned igjen tok jeg en liten avstikker opp på "Ny Fredriksberg" der det står en kanon. Historien om kanonen kan leses i boken Nordnæsboken : Nordnæs buecorps og bataillon 1858-1983 Lenke

Map    

Bergen: Sykkeltur til Krutthuset i Isdalen

Date:
15.03.2021
Characteristic:
Bike trip
Distance:
22.1km

Gammelt bilde av krutthuset, zoomes http://marcus.uib.no/instance/photograph/ubb-wil-b-089.html

Map    

Øygarden: Sprengneset

Date:
09.03.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Sprengneset ligger i et stort hyttefelt med bilvei så å si til toppen. Veien er avsteng for uvedkommende det siste stykke. Kjørbar bilveien er tilbakesporene mine. Jeg valgte å parkere ved hovedveien på Hellesylt. Turforslag: På tilbaketuren kom jeg over sti og turskilt til Rubbegarnståna som er det nordligste punktet på Øygarden uten båttransport. Stien er under utbedring, er lagret grus og planker ved start. Kanskje det blir en tur ut der en godværsdag.

Map    

Øygarden: tur til Gløvrebu

Date:
09.03.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.5km

Tur til Gløvrebu fra gravplassen til Hjelme Kyrkje. Ved turstart står det en større infotavle om turmulighetene derfra. Fulgte opparbeidet sti som gikk gjennom en skog til jeg var ute på berget ved havet. Fulgte berget til rasteplassen Gløvrebu der det ble en lengre pause. Rett bortenfor er det en stor kløft i berget som går rett gjennom fjellet Glyvra. Så lys i andre enden men prøvde meg ikke på kløften. På tilbakeveien tok jeg en annen sti. Så på tavlen da jeg kom tilbake at det er mulig å gå gjennom kløften. Den skal være 50 m. lang, 10 m. høy og 40 cm. bred på det smaleste. En fin liten tur som kan anbefales, også med fiskestang når havet er flatt.

Map    

Øygarden: Nordre Storhaugen

Date:
09.03.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.1km

Parkerte ved Misje Skule og gikk gjennom boligfelt til toppen som ligger rett ved bolighusene. Fra veien er det passasje mellom tomtegrensene slik at vi ungår private hager.

Map