Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kvinnherad: Tur til Melderskin, fullklaff med været.

Date:
31.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.4km

Meldt fint vær denne dagen og jeg startet tidlig fra Kletta for å ha god tid og slippe solen oppover lien til Skardshaugen. Det ble en drøy etappe rett opp uten flatere partier. Ved Skarsnuten passer det med påfyll av drikke og litt energi mat. Også et fin plass og ta bilde av Rosendal bygden. Oppe i 1200 meters høyde går stien gjennom Holo et landskap der ur er byttet ut med grønn mose mellom flatere steiner. Utsiktsbilder fra toppen: På vei nedover ble det en tur bort Melderskin Vestoppen 1328 Noen inn-zoomete topper: En flott tur med mye folk på tur for å være en fredag. Fult av biler på parkeringsplassen da jeg kom ned igjen.

Map    

Kvinnherad: Fuglabergåsen en skogstopp uten utsikt

Date:
30.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.5km

Parkerte ved innkjøringen til gårdene på Bakken og tok skogsveien videre innover mot toppen etter at jeg hadde passert gårdene. Siste del uten sti gjennom åpen furuskog. Ingen utsikt på toppen men fikk nærkontakt med 3 hjort. Ved inn zooming på kart er navnet på toppen Bjørnehaugen, en topp litt lengre syd har navnet Fuglabergåsen 261

Map    

Kvinnherad: Snaueggi

Date:
30.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.3km

Kjørte til siste gården på Berge og videre på en "vei" eller rettere sagt mark med 2 grusspor til en god parkeringsplass der et tur-skilt viser veien videre. Fulgte en gjengrodd traktorvei i en dalsøkk nesten helt frem. Siste del på en spiss fjellrygg til toppunktet, der det er overraskene god utsikt. Returnerte samme vei.

Map    

Kvam: Tur opp på Hellestveitåsen ved Øystese.

Date:
29.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.8km

Kjørte opp til gården Hellestveit og litt til på grusveien, men rygget tilbake og parkerte i en lomme nedenfor gården. Fulgte grusveien til over det høyeste punktet. Gjennom en grind og videre på en dårlig sti opp til et høyt gjerde med ny grind. Derfra gjennom granskog til toppen. Slet litt med å finne høyeste punkt da GPS signalene stoppet opp / gikk tregt inne i skogen. På vei ned var jeg innom utsiktspunktet Seberg.

Map    

Kvam: Melstveitåsen en skogstopp ved Øystese

Date:
29.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km

En liten skogstopp ved Øystese. Kjørte gjennom tunet til gården Melstveit og opp en grusvei til stor gruspass der jeg parkerte. Videre på vei til jeg hadde passert Grindadalen. Siste del gjennom skogen uten sti, fint å gå.

Map    

Samnanger: Hagåsen

Date:
28.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.6km

Opp på Hagåsen fra Tysse, det meste av turen på vei. Mye skog men litt utsikt fra Utsikten.

Map    

Kvinnherad: Hallet en liten topp ved bilveien.

Date:
21.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.3km

Det ble en liten tur opp på Hallet 862 som ligger kloss ved anleggsveien til Jukla Kraftstasjon. En flat topp. På vei opp passerte jeg en stor stein med naturens håndtak.

Map    

Kvinnherad: Botnahorga Krokaksla og Såta vest for Folgefonna

Date:
21.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.4km

Kjørte opp anleggsveien fra Nordrepollen i Mauranger til Jukla Kraftstasjon der jeg parkerte. Rasutsatt vei, nye store steinblokker var komet ned i veien nylig men jeg kom meg forbi. Det foregikk også sauesanking denne dagen så det var ikke bare stein i veien men også mange sauer som måtte forseres. Mitt første turmål var Botnahorga 1262, en PB post uten registrerte bestigning. Hadde studert toppen fra tidligere besøk i området og ville prøve ruten opp gjennom Smalaskaret og se om jeg lengre inne fant terreng der jeg unngikk klatring. Da jeg kom inn i skaret dukket det opp gule punkter malt på steiner og fjell. Fulgte merkingen og den hadde retning opp mot Botnahorga. Merkingen gikk gjennom skaret som deler den nordre og sydlige toppen. Her var det opprevet fjell med store steinblokker. >>>

Map    

Bergen: Sykkeltur til Rundemanen

Date:
19.08.2018
Characteristic:
Bike trip
Distance:
20.3km

Sykkeltur på by-fjellene i Bergen med Rundemanen som høyeste punkt. Syklet på feilt tidspunkt, mye folk som gikk på turveiene og da er ikke syklistene så populære.

Map    

Bergen: Hellefjellet og Furekammen

Date:
15.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.9km

Transportetappe til heimen

Map