Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Hytteruiner på Nattlandsfjellet

Date:
25.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Dagens tur ble en runde rundt på Natlandsfjellet for å finne hytteruiner. Var også oppom 3 småtopper, 1 hytte og 1 rasteplass.

Map    

Bjørnafjorden: Steinen i tidligere Fusa kommune

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.9km

Kjørte til Sævareid og videre en bratt vei opp til Markus. Parkerte ved første huset der det er en ny planert plass etter opprusting av vei og elveløp grunnet storflom i fjord høst. Gikk litt ned igjen til en trafoboks der elbov fant en sti på hans tur i 2016. Jeg fant ingen sti men fulgte hans trasse og litt oppe i skråningen kom jeg inn på dyretråkk som jeg fulgte oppover. Forbi førte bratten kom jeg opp i et slakkere terreng der det var ryddet for skog og fint å gå. Ser sporene mine gikk i dvale her men jeg holdt litt til høyre for streken. Lengre oppe passerte jeg på litt avstand en tømmerhytte - jakthytte? Toppen var ganske flat med småskog og jeg så ikke den store toppvarden før jeg var helt innpå den. Ligger en glassflaske med bok inne i varden, bekreftet mine antagelser >>>

Map    

Tysnes: Ilefjellet

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Tur 3 på Tysnes denne dagen ble Ilefjellet. Kjørte til Andersland og parkerte i en sving rett før en ferist der det var god plass til å parkere. Først opp til gårdene på Andersland og videre på en dårlig skogsvei nesten helt til toppen. Kom først til trig.punkt 443 en topp med postkasse og fin utsikt. Videre over bløtt og myrete terreng til selve toppen som er en gresskledd kolle med dårligere utsikt. Lite besøkt topp ut fra mangel på sti. Returnerte samme vei.

Map    

Tysnes: Hovda ved Lundegrend

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Tur 2 denne dagen ble til Hovda 268 som ligger litt syd for Lundegrend. Parkerte nede i hovedveien og gikk grusveien innover Sanddalen til jeg kom til et turskilt med ulike retninger og navn. Tok til venstre merket Hovda, først på traktorvei senere på god sti. Toppen er et fint turmål med flott utsikt.

Map    

Tysnes: Kannikenuten

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Tur til Tysnes for å gå på småtopper. Første tur ble Kanikkenuten, parkerte rett etter at jeg hadde kjørt over Luksundbroen. Gikk opp fin skogsvei fra gården i Sunde. Passerte det gamle skolehuset, velstelt og fint. Litt over toppen av skaret går det fin sti opp til toppe gjennom åpen furuskog. Fantastisk utsikt for en slik beskjeden skogtopp. Også fin utsikt mot Kvinnherad, her et zoomet bildet av Englafjell og Ulvanosa

Map     3 comments

Kvam: Strandadalen med stølstur til Kytingen

Date:
19.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.1km

Måtte gjøre om planene jeg hadde med hytteturen denne gangen da jeg var uheldig med et hageredskap og måtte innom den lokale avdelingen som lapper og plastrer de som ikke klarer å håndtere skarpe gjenstander. Skiene ble plassert vekk og det ble en fottur i Strandadalen og for å få litt bakke ble det også en stølstur til Kytingen. Et flott stølsområde med velholdte stølshus som om noen dager blir omkranset av frodige gressbakker. Fulgte stien litt lengre opp der det er stideling som er markert med en stor varde og en vindpil. Fint utsiktspunkt ned mot kirken i Strandebarm. Tok stien ned igjen til stølen der jeg valgte en annen rute ned. Dette var ikke sti men en ryddet ATV og snøskoter rute som var stedvis av det bløte slaget. Lengre nede kom jeg inn på traktorvei som munnet >>>

Map    

Samnanger: Høgehaugen

Date:
18.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.9km

Har passert Høgehaugen utallige ganger på vei til Hardanger, men toppen har ikke fristet ut fra turbeskrivelsene som er lagt inn her. Berg og dalbane turen ville jeg unngå og jeg valgte å starte turen fra Øpstebø og fulgte skogsveien sydover gjennom Tjørndalen. Svært lett å gå på fin skogsvei, passerte 3 småvann og skogsveien sluttet ved en myr. Lett å komme over og opp en liten bakke til ryggen som jeg fulgte til toppen. Ryggen var tørr med åpen skog, Vekslende sti, men her var det bare å gå. Ikke tur for de som ønsker maks utsikt, men jeg var meget fornøyd med rutevalget.

Map    

Bergen: Tennebekksnipa

Date:
15.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.5km

Etter Træshovden ble det en liten tur over Tennebeksnipa. Bedre stier nå for 4 år siden da jeg var der sist. Fulgte sti som gikk opp fra vest og sti ned på østsiden.

Map    

Bergen: Træshovden

Date:
15.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.5km

Skogstur over Træshoven på gode stier, kom ut mellom 2 garasjer nede i Bjørndalsstølen. Jeg måtte ned i Bjørgeveien for å komme meg opp igjen til bilen på Ravnestølen, ble derfor litt lengre asfalt tur en planlagt.

Map    

Bergen: Tur på Korsneset, Veten med 3 småtopper

Date:
13.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.7km

Tur til Korsneset der det er lagt inn 2 nye PB topper, Moldstigahaugen 136 og Nonkletten 141. Kopierte rute og beskrivelse til geirmy (Geir Myklebust) tur den 10.05.2020 og fulgte den på de 3 siste toppene. Kupert og rotete terreng, anbefaler å følge stier der det er. Fulgte god sti fra høyeste punktet på skogsveien. Veten består av 2 topper med 35 m. avstand og med et lite søkk mellom. Måler samme høyde på kart. Nordtoppen har best utsikt og ligger ut mot et stup, mens sydtoppen har en støpt Bergensvarde og ligger inne i småskog. Tok svak sti opp fra skogsveien der jeg kom ned fra Veten. På toppen er det et stålfundament til et eller annet. Videre til Moldstigahaugen var det småkupert og dårlig med sti, noen steder dukket sti opp for så å forsvinne brått igjen. Kom inn på god sti øst for toppen, >>>

Map