Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kvinnherad: Bondhusdalen

Date:
21.07.2016
Characteristic:
Hillwalk

Tur opp Bondhusdalen til Nedstasætret. 2 stølshus sto til litt etter 1960 tallet. Til sammen har det stått minst 5 stølshus der. 3 hus nederst på gressbakken og 2 hus rett nord for den store Sælsteinen. I dag er fortsatt 2 stølshus godt synlig med flere tømmer stokker. Stølen var trolig vårstølen til gårdene på Bondhus. Sommerstølen deres er Fynderdal stølen som ligger lengre inne i dalen. Nedstasætret 1905 med fjellformasjonen Kvinnheradskyrkja Nedstasætret 1869 /1870 med Bondhusbrea bak Nedstasætret 1869 / 1870 med fjellformasjonen Kvinnheradskyrkja bak Nedstasætret 1910 / 1930 med Bondhusbrea bak Nedstasætret 1900 / 1905 med Sælsteinen bak

Map    

Jondal: Breisetevegen og Breidsete

Date:
21.07.2016

Opp Breisetevegen til stølene Tvedal og Breidsete Smal stølsvei med få møteplasser.

Map    

Osterøy: Utsiktspunktet vest på Erstadfjellet

Date:
15.07.2016
Characteristic:
Hillwalk

Fin utsikt mot Indre og Ytre Arna, og vestover mot havet.

Map    

Osterøy: tur til Erstadfjellet

Date:
15.07.2016
Characteristic:
Hillwalk

En fin tur til Erstadfjellet. Startet fra Valestrandsfossen, kjørte opp veien Åsen og parkerte ved tur skilt med info tavle. Parkerte ved skiltet på en liten lomme, skilt info parker i Valestrandsfossen sentrum. Fulgte veien mellom bolighusene til Haugland der stien begynte rett før siste bolighus. Grind og skilt til Erstadfjellet. Herfra var det fin sti som fulgte ryggen hele veien til toppen. Først til varden som er utsiktspunktet og videre et lite stykke til selve toppen der det er postkasse med turbok. Retur samme vei.

Map    

Osterøy: Tur fra Tysse til Sørkletten

Date:
14.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.8km

Turen startet ved bedehuset på Tysse der det var god parkering. Fulgte stien som er merket på kartet. Stien var litt vanskelig å se fra bedehuset, men se etter en grind ca. 10 meter fra veien. Derfra var det god merket sti opp til Nonkletten. Videre mot Sørkletten var stien dårligere men den var merket med blå merkeskilt festet på trærne. Retur samme vei.

Map    

Osterøy: Tur fra Tysse til Nonkletten

Date:
14.07.2016
Characteristic:
Hillwalk

Turen startet ved bedehuset på Tysso. God og merket sti til toppen der det var det var postkasse med registrering og en mindre varde. Utsikten var ikke den beste ved varden men bedre utsikt et lite stykke mot vest og på vei opp.

Map    

Osterøy: Tur fra Valestrandsfossen til Iseggene

Date:
13.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
9.0km

Startet fra sentrum av Valestrandsfossen og valgte å følge skogsveien som går oppover Molsteindalen. Første del av dalen var ok å gå men da vi nærmet oss slutten på veien ble skogen veldig tett, og der skogsveien sluttet var det nesten ufremkommelig med veltete trær og en sti som det var vanskelig å få øye på. Vi fikk oss gjennom granskogen med en del kryping og klatring og ut i lauvskogen var det bedre å gå. Etter en stund traff vi på en mye bedre sti som kom opp fra venstre. Fulgte denne først til en topp uten navn på kart som hadde en stor fin varde med postkasse. Lokal mann på stedet sa at toppen het Dalsnipa. Fulgte stien videre til Iseggene. Mellom disse topper var stien opparbeidet med mange store steiner i bløte partier, og var meget fin å gå. Retur tilbake til >>>

Map    

Osterøy: Hallandsklettenog Perafjellet

Date:
13.07.2016

Map    

Osterøy: Tur fra Valestrandsfossen til Iseggene SØ

Date:
13.07.2016
Characteristic:
Hillwalk

Ser at toppen Iseggene SØ ikke har navn på kart. Person jeg traff ved varden var lokalkjent og "nabo" han påsto at toppen het Dalsnipa.

Map