Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Osterøy: Bruviknipa

Date:
30.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.8km

Tur fra Bruvikdalen til Bruviknipa. Tok opp bratte stien og ned igjen om Borgasætra, der vi tok av fra hovedstien videre nedover på den gamle stølsstien til gårdene i Seilen. Stien har vært gjengrodd lenge, traseen er nå merket og stien begynner nå å bli bra å følge. Sporene gikk i pause på toppen og jeg oppdaget det ikke før jeg hadde passert Borgasætra. Mangler derfor et par km. på oppgitt distanse. Fint vær og masse folk på tur.

Map    

Voss: Oksen fra Tjoflot

Date:
26.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.9km

Drømmedag med drømmetur og drømmeutsikt til Oksen Tok den vanlige ruten fra parkeringen ovenfor Tjoflot, avgift kr. 50,-. Første del på skogsvei og sti gjennom granskog til stølen Vindhovden. Videre på fin sti til toppen. Var også ut på Veten som overgår Oksen med utsikten sin. Masse folk til fjells denne dagen, selv om det var midt i uken og slutt på ferietiden.

Map    

Bergen: Runde over Gullfjelltoppen fra Osevatnet

Date:
20.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.4km

Fint turvær i dag, verste varmen har gitt seg og det var deilig med litt fønvind slik at topplokket ikke ble for varmt. Startet fra Osevatnet og tok PB. stien "Osevann til Gullfjellet". Målet var Gullfjelltoppen med diverse PB. topper i området som ligger i listen "Alle topper i Bergen" Det ble derfor tur opp på Ronamanen 889, Gullfjellhalsen 926, Gullfjellet 914 og Hausdalsgullbotntoppen 755. Ned igjen forbi Redningshytten 600 til turstart ved Osevatnet.

Map    

Vaksdal: Middagshaugen fra Stamnes

Date:
15.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:52h
Distance:
5.3km

Parkerte oppe i en liten lomme i Stamnesvegen. Første del av turen gikk på steinet skogsvei. Videre på fin sti som gikk i bratt li under trig.p. 261. Lengre oppe flatet stien ut og går gjennom åpen skog til toppen. Utsikten fra toppen fortjener terningkast 6. På vei ned igjen var jeg en liten avstikker bort på Geithaugen som ligger rett ovenfor Stamnes. Et mye besøkt minitopp med fin utsikt.

Map    

Kvam: Kjetilsnuten

Date:
12.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:39h
Distance:
13.3km

Kjørte til Øystese og opp til nordenden av Fitjadalsvatnet og parkerte der. Første del av turen på skogsvei til Flatebotnane, videre på sti innover langs med Vossadalselva og rett før Geitastølen tok jeg til høyre på ok sti bratt opp langs med en mindre elv til Hondskursdalen. En vakker dal med bratt avslutning gjennom et gjel. Etter det tok jeg til venstre et lite stykke før jeg gikk rett sydover langs med ryggen til toppen Kjetilsnuten. Flott utsikt mot Øystese vassdraget og fjellene rundt. Tok samme turen tilbake.

Map    

Osterøy: Rispingen

Date:
09.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.6km

Fin tur fra hytten på Bjøllåsen til Rispingen. Masse folk på tur, og med full parkeringsplass på Båtaleitet.

Map    

Lindås: Gråsida fra Stussdalen

Date:
07.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Kjørte opp Stussdalen og parkerte ved den nedlagte gården Tupta. Gikk litt videre oppover dalen før jeg tok over elven på en gresskledd traktorvei som førte meg opp til en granskog. Her begynte en svak sti som etter litt ble til en svak dyretråkk gjennom skogen. Tok korteste trasse gjennom skogen til myren som går sydover mot stølen Vetle - Aurdalssætra. Etter litt tok jeg opp lien retning toppen. Greit terreng å gå i uten sti, men mye gress som i dag var svært våt av yrregn i det siste. Da jeg nærmet meg toppen mørknet det til og tett tåke med yr kom sigende. Så ikke den store varden på toppen før jeg var kloss på den. Ned igjen gjennom tåken var det greit å ha spor på mobilen som jeg fulgte. Lengre nede tok jeg retning mot stølen Vetle-Aurdalssætra som nå sårt >>>

Map