Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kvam: Stølstur til Klepp

Date:
31.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.1km

Skitur til stølene på Klepp.

Map    

Kvam: Skitur i oppkjørte skispor mot Fagrafjellet

Date:
30.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.4km

Sløyfet turen opp til toppen av Fagrafjellet grunnet skare. Nøt heller turen i oppkjørte skispor fra Haukås til østsiden av Fagrafjellet.

Map    

Kvam: Haukåsfjellet og Storlinuten

Date:
29.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.1km

Påskeskitur til Haukåsfjellet.

Map    

Osterøy: Olsnesnipa

Date:
26.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
6.6km

Påskeskitur på Osterøy

Map    

Askøy: Annfinnåsen

Date:
23.03.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.1km

Fulgte tur beskrivelsen fra boken Opptur Bergen. Turen startet i boligfeltet Solåsen der en mye brukt sti starter fra. Greit å parkere ved sti start. En fin sti gjennom åpen furuskog med utlagte klopper over bløte partier. Traff på flere stikryss underveis til toppen, turer kan sikkert begynne og slutte fra mange ulike steder. Ser at PB posten ikke er plassert på det høyeste punktet, men hovedstien førte til PB posten der det er postkasse med bok og bra utsikt mot Davangsvågen. Traff også på en postkasse med bok på en litt lavere topp litt før PB toppen. Fortsatte videre mot høyeste toppen fortsatt på god sti, men ser nå i ettertid at jeg tok opp på feil topp. Der det er merket 96 på kart kunne jeg ikke se at det gikk sti opp til og jeg vurderte den da som lavere. Fulgte mitt >>>

Map    

Askøy: Silkesåta

Date:
20.03.2018
Distance:
2.9km

Turen startet syd for Åsebøvatnet der det er en stor parkeringsplass. Fulgte ruten Askøy på langs innover i skogen på skogsvei. Det går mange skogsveier og stier i området, og her er det en fordel å ha tilgang på kart underveis. Siste del mot toppen gikk på god sti. Toppen er markert med en stor stein på høykant. Dårlig med utsikt da det er mye furuskog i området. Ser at PB punktet er noe feilplassert og burde vært flyttet.

Map    

Askøy: Ørnareiret

Date:
20.03.2018
Distance:
2.8km

Tur til Askøy for å få med meg nye skogstopper. Parkerte på god parkeringsplass rett før jeg kjørte ned til Gausvika. Fulgte traktorvei innover Gausvikdalen og tok opp Storefjellskaret også på traktorvei. Tok der av mot syd på sti / hjortetråkk mot toppen. Greit å gå på frosen mark, siste del i åpen furuskog. På toppen var det rester etter trig.punkt. Noe utsikt men mest skog. </imageslider>

Map    

Sund: Selsfjellet

Date:
16.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.4km

En kort men fin tur opp på Torftøya sin høyeste topp Sælsfjellet (inn-zoomet Selsfjellet) Her er det fin utsikt mot havet i vest, Marsteinen med fyret, Austevold i syd og helt til Rosendalsfjeldene og Folgefonna i øst.

Map    

Sund: Vorlandstua

Date:
16.03.2018
Distance:
5.7km

Parkerte på fin ny rasteplass m. toaletter rett før jeg kom til Vorland. Gikk inn Gjerdeveien fra Vorland og fulgte sti til oppstigningen. Her mistet jeg stien, og kom inn i et område med en del brake. Traff på en svak sti litt lengre oppe og fulgte denne til toppen der det er en varde og postkasse med bok. Flott utsikt fra toppen. Ned igjen tok jeg en sti som kom ned på motsatt side av Vorlandsvatnet. Denne stien er mer brukt og ryddet der det var nødvendig.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
15.03.2018

Tur over Ørneberget, begynner å bli glatt i stien. Brodder hadde vært en fordel.

Map