Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Os: Stadlaren på Ternhaugen

Date:
18.08.2017
Distance:
5.1km

Parkerte helt syd på Røttingavegen ved nytt boligfelt på Søre Øyane. Fulgte tur beskrivelsen til Ingerid_lala Fin kveldstur til Stadlaren på Røttingen. (26.05.2015) og jeg må si meg enig i at det ble en fin rundtur. Måtte gi turen terningkast 6 Vil denne skjærgårdsidyllen få leve videre? Statens Vegvesen jobber med planlegging av den nye flytebroen som skal gå over Bjørnefjorden, og planene er at motorveien skal gå i tunnel under Søre Øyane og Røtinga og komme opp i dagen ved 2 mindre holmer med tilhørende stor fylling i sjøen. Videre som flytebro over Bjørnefjorden til Reksteren som vi ser til høyre for stupetårnet på andre siden av fjorden. Videre endre stien retning fra å følge sjøkanten til å krysse over halvøyen om Stadlaren der det er et trig.punkt og Peakbook >>>

Map    

Os: Katlaberget

Date:
18.08.2017
Distance:
2.8km

Parkerte ved Søre Neset skule og fulgte veien ned til sjøen der det var merket sti til toppen.

Map    

Os: Vassliåsen

Date:
18.08.2017
Distance:
0.4km

En kort tur til toppen, ikke mer en 200m. God sti som gikk forbi en telemast og videre til toppen der det var en imponerende stor varde for en slik liten topp. Fin vegetasjon med åpen furuskog.

Map    

Os: Bjørnaåsen

Date:
18.08.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.0km

Ikke den mest spennende toppen. Rotete vegetasjon i grov skog. Ingen utsikt fra toppen. Det var en del stier / hjorttråkk men jeg fant ingen sammenhengende sti som førte til toppen.

Map    

Bergen: Helldalsåsen

Date:
17.08.2017
Distance:
1.1km

Valgte å ta turen fra nordsiden til denne lite tur vennlige toppen. Tok veien opp til noen gamle hytter, videre på sti innover i grov granskog. Fulgte sti som gikk opp til telemast, og prøvde meg på ryggen sydover men det ble stopp etter kort tid grunnet stor floke med rot-veltete store graner. Tilbake ned til stien og videre sydover til jeg kom til hogstfelt for høyspentlinje. Tok så opp lien gjennom en blanding av hogst og rotveltete trær til toppen. Ned igjen samme vei.

Map    

Bergen: Herlandsfjellet

Date:
17.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.5km

Morgentur til Herlandsfjellet før nytt regnvær er meldt i løpet av dagen. Stien går fra rød hytte i begynnelsen av parkeringsplassen. Den er ikke så mye brukt men er ok å følge, og stien følger ryggen hele veien til toppen.

Map