Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Geitanuken fra Toppe

Date:
27.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.4km

Turen startet fra Toppe der jeg fulgte den nye skogsveien retning Geitanuken. Tok ut i terrenget og gjennom hogstfeltet rett før skogsveien gikk over til dårlig skogsvei. Tok sikte mot mindre dalsøkk der det er tegnet inn sti på kart som går inn på hovedstien til Geitanuken. Øverst i hogstfeltet er det en gammel steinbu. Ovenfor den er stien synlig og merket med hvite bånd bort til hovedstien. Fulgte så stien til toppe. Samme vei tilbake.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
26.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.6km

Map    

Bergen: Lyderhorn fra Olderdalen

Date:
26.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.2km

Map    

Bergen: Høgstefjellet fra Baugtveit

Date:
22.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Rundtur fra Bogtveit over Høgstefjellet. Godt tilrettelagt sti hele veien med mange trelemmer utlagt over bløte partier, men i dag var det bløtt og sølete også mellom trelemmene.

Map    

Bergen: Toppefjellet og Toppenipa fra Salhusveien

Date:
21.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.5km

Ny tur til Toppefjellet nå fra Salhusveien i nord. Stien begynner ved en parkeringsplass og de første meterne går på skogsvei, vider på fin sti opp gjennom bjørkeskog til vi treffer på stien som følger ryggen mellom Toppefjellet og Toppenipa. Etter å ha vært på begge toppene fulgte jeg stien som går ned til Toppe gartneri.

Map    

Bergen: Toppefjellet og Toppenipa fra Toppe gartneri

Date:
19.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.9km

Turen tok jeg fra gartneriet på Toppe. Det går god sti opp skarets nedre del som dreier nord vestover mot Toppenipa. Øvre del av skaret er det sporadisk sti, mest hjorttråkk. Oppe på ryggen er det god sti. Fin utsikt fra begge toppene.

Map    

Sund: Førdesveten fra Stranda

Date:
18.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.1km

Turen startet fra Stranda skole parkering og stien begynner ved "gitaren" til Johannes Kleppevik som ligger rett bak skolen. https://www.nrk.no/hordaland/bygger-turloype-med-kjempegitar-1.12088161 Fulgte stien som går over Lamhusfjellet og inn i Kleppedalen. Videre retning Veten, men tok en avstikker på sti opp til Storevarden. Ned igjen til stikrysset ved Vetadalen, krysset denne og videre på ryggen opp til minnesmerket etter flystyrten i 1948 der 13 av en besetning på 15 omkom. Motoren med minnetavle er plassert på stedet. Kort etappe bort til toppen på Førdeveten der det er stor telemast, stor varde, kikkert og retningsskive. Det blåste friskt her oppe så her var det bare å komme seg videre. Fulgte stien som går nordover på ryggen til jeg kom til nytt stikryss, tok der sydvestover over Grindamyra på bløt sti som ikke er like mye brukt. Kom >>>

Map    

Fjell: Tur til Liatårnet fra Ekrhovda

Date:
15.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.8km

Turen startet fra Ekrhovda på asfaltert vei som er stengt med bom. En fin "vårdag" med sol og opp mot 10 grader, men sterk vind dempet litt av vårfornemmelsen. Videre fra Pyttane søndre på merket sti til Liatårnet. Fra Liatårnet snudde jeg og tok samme veien tilbake, men var en avstikker opp på Skitnafenet en PB topp som er komet til etter min sist tur i det området.

Map    

Bergen: Stoltzekleiven og Sandvikspilen

Date:
14.02.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.3km

Førerapport: Bart opp Stoltzen. Videre ned til Munkebotten, snø og is øverst, stedvis is ned til siste skarpe svingen før Munkebotten, bart etter det.

Map    

Øygarden: Dethloff-hytta

Date:
13.02.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

En fin tur ut til Dethloff-hytten som ligger helt vest mot storhavet, litt skjermet av noen mindre øyer utenfor. Hytten er i privat eie og ble bygget alt i 1899 av legeekteparet Elise og Gotffried Dethloff. Jeg tok av ved Rong sentrum og kjørte ut på øyen Ono der det er god parkering ved stistart. En mye brukt sti som fører ut til hytten, er godt merket og tilrettelagt med flere trelemmer over bløte partier.

Map