Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Mindebakkentoppen

Date:
28.04.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Fin tur og grei topp med mange gode stier å velge blant.

Map    

Bergen: Kråkåsen ved Vallaheiane

Date:
27.04.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.0km

Kort tur opp på Kråkåsen. Bløt trasse opp og litt rotete trasse ned igjen. Det ene alternativet ned var stengt av nede da de holdt på å anlegge en vei der. Det ble derfor gjennom en hage før jeg var nede i bilveien igjen. Toppen kan sterkt anbefales til de som er interessert i høyspentmaster.

Map     2 comments

Bergen: Lyskasterbatteriet på Gaupås

Date:
26.04.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.5km

Dagens tur gikk på Gaupåsen, en rygg på vestsiden av Gaupåsvatnet. Parkerte ved avkjøringen fra hovedveien og gikk oppover Hetlebakkvegen, rett før Hetlebakkstemma tok jeg av fra veien og fulgte ryggen sydover. En skogkledd rygg med åpen skog og fine stier. Gaupåsen har 3 topper med navn og med primærfaktor over 10m. som kunne gått inn i listen alle topper i Bergen, men jeg valgte heller å legge inn Lyskasterbatteriet på Gaupås som et PB. kulturminne. Stedet er registrert som Krigsminne med minst 12 ulike objekter. På min vei over ryggen var jeg også innom de 3 småtoppene på ryggen. Den første var Klubben 154, så Høgehaugen 151 og til slutt Kistehaugen 141. Registrerte Klubben, Høgehaugen og Kistehaugen i etterkant da de nå er lagt inn som PB topper.

Map     1 comment

Bergen: Lyderhorn fra Skålevik

Date:
23.04.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Parkerte på Skålevik parkering og gikk turveien som går opp til ryggen vest for Skåleviksvatnet. Derfra den vanlige traseen til toppen. Sur nordavind på toppen, tok en liten rast i le på sydsiden før jeg tok nedover samme vei. På returen tok jeg en avstikker ut på ryggen vest for Skåleviksvatnet der det i følge et kart fra 1934 er inntegnet en hytte helt fremme ved stupet ned mot Skålevik. En privat hytte eller en militær vaktbu? fra den tiden det var vaktpost på toppen av Lyderhorn. Det går sti frem til det punktet der hytten er inntegnet, men jeg fant ingen tegn til fundament til hytte. Men på stedet er det rester etter sikring mot stupet med stenger av ulik utforminger. Vanskelig å få en god oversikt over området da det er svert tett furuskog som ligger mer i 45 grader >>>

Map    

Bergen: Hytteruinjakt i Kanadaskogen

Date:
22.04.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Kjørte til Tennebekk for å besøke gamle hytteruiner vest i Kanadaskogen. Har sett gjennom Kartverkets historiske kart, fant et fra 1925 og et fra 1934 der hytter i Kanadaskogen er inntegnet. Disse hyttene er ikke med i boken Bergensernes fjellverden 2, info om byfjellhyttene i boken går ikke så langt vest. Kart 1925 Første hytteruinen jeg kom til er merket 106 på kart (høyde). Hytten viser på bilde 1881.no år 1951 men er borte ved neste bilde i 1970. Jeg har ikke funnet noe info om denne hytten. Videre til hytteruin merket 114 på kart Hytten står på bilde 1881.no i 2009 men er falt ned i 2013. Er dette restene etter hytten Kjeta som Laksevåg Speidergruppe benyttet frem til 1990 tallet, ligner ved bilde fra deres hjemmeside. Neste hytteruin merket 128 på kart Hytten vises på 1881.no i 1951 men >>>

Map     4 comments

Bergen: tur fra Sandvikskirken til Øyjorden

Date:
21.04.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.1km

Tur fra Sandvikskirken til Fjellveien der jeg tok opp Permisjonsstien til Sandviksbatteriet, videre ned i Munkebotten og så opp til Håmanen. Derfra nordover ryggen forbi Rognåsen og ned i Øyjorden.

Map    

Bergen: Skranehovden

Date:
19.04.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
0.7km

Kjørte inn Skranevegen og parkerte ved en større gressbakke som går opp mot skogen. I enden av gressbakken går det en velbrukt sti opp til telemasten og til toppen. I traseen er det gravd ned strømledning til masten.

Map    

Bergen: Rødaksla

Date:
19.04.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.9km

Fin tur fra Rød til Rødaksla. Fulgte ned sporene til knutsverre (Knut S. Andersen) sin tur den 13 april i år. Ikke lett å se at her går det en god sti da den ikke er avmerket på kart. Sporene mine viser feil ved Ramsen, gikk ikke oppå men kloss under berget. Fra myren på østsiden av toppen tok jeg av fra stien og gikk gjennom en lerkeskog nedre del. Fin utsikt fra toppen. Samme vei tilbake.

Map    

Kvam: Tur rundt Øyjordsvannet i Strandebarm

Date:
18.04.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

En liten tur rundt Øyjordsvatnet i Strandebarm, trengte en pause fra ved og ryddejobb i skogen.

Map    

Bergen: 4 Småtopper vest for Arna

Date:
15.04.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Dagens tur gikk fra Kvamsdalen til småtopper som ligger mellom Kvamsdalen og Arna. Ikke det beste føret da det fortsatt lå godt med snø i nord og østhellingene. Fulgte knutsverre (Knut S. Andersen) sine spor men jeg sløyfet Stikka siden den har jeg besøkt tidligere. Sti hele veien unntatt da jeg krysset nord for myren under Fabiansvarden og da jeg krysset over til Mjeldheimssåta.

Map