Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Rabbafjellet

Date:
28.05.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

Etter turen til Kongsfjellet på Selbjørn kjørte jeg et stykke vestover og parkerte ved en nedlagt butikk. Turbeskrivelsen på ut.no var fin å ha. Jeg fulgte den vestlige stien opp til toppen. Stien er merket. Det var litt yr i lufta, men det varte ikke lenge. Selve toppunktet ligger på toppen av en fjellknaus. Fin utsikt, selv om det var en god del skyer. Jeg tok samme vei tilbake, men det er også mulig å ta en rundtur.

Map    

Kongsfjellet på Selbjørn

Date:
28.05.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.4km

Jeg parkerte ved Selbjørnshallen i Bekkjarvik. Bak en volleyballbane går det en sti som etter et lite stykke dreier sørover, mot Kongsfjellet. Det var lettskyet, sol og oppholdsvær. Fin utsikt fra toppen. På vei ned fulgte jeg den steinlagte stien, så da ble det en rundtur. Se også turbeskrivelse på ut.no .

Map    

Tryvannshøgda

Date:
25.05.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

I det fine været ble det en liten fottur ved Tryvannstårnet og Frognerseteren.

Map    

Bærumsmarka rundt

Date:
24.05.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
31.6km

Det var varmt og fint vær, så planen var en tur i Bærumsmarka med start fra Fossum. Etter et stykke med asfalt gikk det fint opp til Lathusåsen, forbi Østernvann og videre mot Brunkollen. Det var flere på tur, omtrent jevnt fordelt mellom gående og syklende. Jeg var innom Skuta (Skutehøgda). Her er det et godt stykke ned fra kanten av stupet. Etter en tur oppom Gravsvollhøgda bar det ned til Brunkollen og videre nedover til Skriverberget. Her fortsatte jeg ned til Burud, før jeg tok fatt på ryggen mot Kirkebykollen og Vensåskollane. På vei ned i dalen øst for Vensåskollane fulgte jeg en svak sti på kartet, og dette viste seg å være en grei sti å følge. Den var riktignok ganske bløt i starten, men det var en fin trasé. I dalen var det et hogstfelt som jeg krysset. Greit >>>

Map    

Hordnesskogen

Date:
21.05.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.6km

Rolig joggetur i Hordnesskogen. Ved Hordnes søyle er det en liten fjellknaus. Da jeg tok i berget for å klatre opp på vestsiden, løsnet en stein og falt ned. Steinen var på størrelse med en basketball. Det gikk fint, og jeg ble ikke truffet av steinen.

Map    

Høgåsen, Gjerdssåta, Snilshaugen og Solsmøghaugen

Date:
20.05.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
15.5km

Jeg fulgte turbeskrivelsen på ut.no og parkerte ved vannverket ved Myra. Derfra fulgte jeg grusveien opp til Fitjavatnet, som er en drikkevannskilde. Her tok jeg av på sti som var rødmerket. Litt før Høgåsen tok jeg av fra stien og fulgte terrenget mot toppen. Tilbake ved grusveien tok jeg av på en sti merket Gjerdssåto. Jeg gikk gladelig videre, men følte etter hvert at stien gikk litt i feil retning. Så da dreide jeg oppover ryggen i sørøstlig retning. Greit opp til toppen av Gjerdssåta. Neste topp var Snilshaugen. Jeg gikk i retning mot toppen og kom ganske raskt inn på en rødmerket sti. Etter et lite stykke mistet jeg merkingen, men fortsatte i samme retning. Det ble deretter en litt bratt nedstigning, før jeg fulgte et tråkk bort til skiløypetraseen. Det var litt uvant å gå her på barmark. Tidligere >>>

Map    

Gullberg

Date:
18.05.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

På vei til Bømlo stoppet jeg i Leirvik og tok en tur til Gullberg. Jeg parkert innerst i Øvre hageby og fulgte en sti nedover mot sjøen. Ganske snart gikk stien over til en fin skogsvei. Jeg gikk først bort til Store Gullberg (ikke i Peakbook, men i Fjelltoppjakten), før jeg fulgte sti bort til Litla Gullberg (Gullberg i Peakbook). En kort og grei tur.

Map    

Hordnesskogen

Date:
14.05.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.7km

Rolig joggetur på grusveier og stier i Hordnesskogen. GPS-sporet er unøyaktig en del steder, ukjent av hvilken grunn.

Map    

Skåtafjellet, Bogafjellet og Snøkkja

Date:
09.04.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.8km

Turen til Bogafjellet starter i Vinnesvegen, litt vest for Skåtavatnet. Opp til vannet er det grusvei, før en god sti fortsetter. Etter et lite stykke tar stien av oppover dalsida mot Skåtafjellet. Stiene er godt merket i området. Fin utsikt fra Skåtafjellet. Videre mot Bogafjellet er det fin og tilrettelagt sti. Tau er lagt ut på et par punkter i en litt bratt passasje. Fint rundskue fra toppen av Bogafjellet. Nede igjen ved Skåtavatnet fulgte jeg stien på østsiden av vannet. Her var det etter hvert flere trær som lå over stien, så det ble litt klyving for å komme forbi. Så ble det et stykke langs grusvei, før det var skiltet sti mot Snøkkja (Snøkkjo). Oppover til toppen var det merkbart bløtere enn tidligere på turen, siden stien gikk i et myrete område. Greit opp til Snøkkja. >>>

Map    

Løvstakken og Gullsteinen

Date:
05.04.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.0km

I det fine været ble det en rolig joggetur over Løvstakken og Gullsteinen. Det var stort sett tørre og fine forhold. På vei opp til Nova var det til dels bløtt. Ved toppen av Løvstakken var det noen få områder med snø. Med skjærtorsdag i morgen var det ganske få folk på tur i dag.

Map