Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Stoltzekleiven

Date:
14.06.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.1km

Joggetur til Stoltzekleiven.

Map    

Skåtåsen

Date:
11.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.8km

Vi parkerte ved Nesjaheimen og fulgte vei og sti opp til toppen. Se turbeskrivelser på ut.no for mer info ( Skåtåsen og Skåtåsen rundt ). Litt før toppen er det flere bratte partier. Det er satt opp trestiger og tau. Stigene virker å være av noe eldre årgang. Sitat fra turbeskrivelsen på ut.no: "For å komme til toppen må du klatre i flere stiger. Turen anbefales ikke for dem med høydeskrekk." Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Veten i Fusa

Date:
11.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.7km

Vi parkerte ved en rasteplass på Skåtodden (Skotodden). Etter et kort stykke langs bilveien tok vi av på grusvei innover dalen. Det var skilt der stien tar av fra veien, og vi fulgte stien oppover. Ruta var artig, der den snor seg oppover lia. Stien er til dels noe gjengrodd, men det var greit å følge den. Det finnes en annen sti også (se ut.no ), men vi tok samme vei tilbake. Takk for turen, Kjell Åge og KK!

Map    

Smøråsen

Date:
08.06.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.3km

Joggetur på Smøråsen.

Map    

Olsnesnipa og Rispingen

Date:
06.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.5km

Med skyfritt vær og nesten vindstille lå det an til en fin tur i dag. Fra P-plassen ved Båtaleitet fulgte jeg bilveien et lite stykke, før det tar av sti mot Olsnessåta og Olsnesnipa . Fin utsikt fra toppen. Litt etter at jeg passerte Raudskredvarden tok av jeg av mot Raudskredbruna . Det lå fortsatt noen få snøfelter i området. Jeg dreide deretter nordover igjen og kom etter hvert inn på stien som går til Rispingen . På toppen tok jeg en god pause og nøt den fine utsikten. Med god sti gikk det fint tilbake til Båtaleitet. Det ble litt småjogging innimellom. Dette er et fint turområde, med god utsikt på hele turen.

Map    

Geithaugen

Date:
05.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

På vei hjem fra turen til Raunelifjellet og Norafjellet kjørte vi oppover Stamnesvegen og parkerte i veikanten, men vi spurte fastboende om det var greit. Det er kort vei til toppen av Geithaugen , som har fin utsikt. På vei tilbake tok vi en annen sti, og da passerte vi stikrysset for stien som går opp til Middagshaugen. Takk for turen, Terje og Kjell Åge!

Map    

Raunelifjellet og Norafjellet

Date:
05.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.8km

Øya Osterøy består av kommunene Osterøy og Vaksdal. I dag ble det tur til to topper, en i hver kommune. Litt ovenfor Grøssviki parkerte vi utenfor veien, ved en skarp sving. Det er plass til 2-3 biler der, men det er en fordel med en bil som er litt høy under. Etter et lite stykke på en gammel skogsvei bar det videre oppover på ulike stier, men det var noen steder bare et svakt tråkk. Ved Klatregryvlet gikk vi ned en litt bratt renne og kom etter hvert ned i bunnen av dalen. Videre fulgte vi vestsiden av elva. Etter et lite stykke fant vi en sti som går nordover. Senere gikk vi i terrenget opp til Raunelifjellet , men av og til dukket det opp en sti eller tråkk. Fra toppen av Raunelifjellet kunne vi nå se over til "nabotoppen" Norafjellet . Vi fulgte mer eller mindre samme >>>

Map    

Arboretet på Milde

Date:
03.06.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.1km

Ved Arboretet på Milde er det flere grusveier og stier, så det ble en joggetur der i kveld. GPS-sporet er unøyaktig noen steder. Fint område på Store Brandaneset, mellom Søre Mørkevågen og Trettålen.

Map    

Hoklane og Kjeringhaugen

Date:
30.05.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.8km

Vi kjørte til Haverdalen på Osterøy og parkerte der. Etter et kort stykke langs vei tok av vi av på en våt skogsvei, før det bar oppover lia. Et par piggtrådgjerder måtte krysses, men greit opp til Hoklane . Like nedenfor toppen kom vi i prat med noen lokalkjente. De anbefalte en sti opp til Kjeringhaugen , og vi fulgte den stien. Litt sør for Steinsætret tok vi av fra skogsveien og kom ganske snart inn på stien. Det var noen okser der, og de så litt morske ut. Så vi gikk i en liten bue mot nord før vi kom inn på stien. Fin sti opp til Kjeringhaugen. Såtefjellet ble vurdert, men vi fant ut at det ville blitt veldig sent hvis vi også skulle gått dit. Istedenfor fulgte vi ryggen nordover. Ved 578-toppen tok vi av nedover lia og kom snart inn på stien som går nedover, før vi >>>

Map    

Slettegga, Nobbane, Austefjellet og Hausdalshorga

Date:
22.05.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
13.2km

Fra Bontveit fulgte jeg vei et stykke, før det ble sti oppover Vierrinden til Slettegga . Etter en avstikker til Nobbane fortsatte jeg til Austefjellet . Her er det fin utsikt. Mellom Austefjellet og Hausdalshorga er det fortsatt noe snø, men det gikk greit med joggesko. Etter å ha nytt den fine utsikten fra varden på Hausdalshorga bar det nedover på bratt sti. Det var veldig vått på det siste stykket før Dyrdalselva. Til slutt ble det sti og vei tilbake til Bontveit.

Map