Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Moldaåsen

Date:
25.01.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.2km

Før middag på Solstrand hotell tok jeg en joggetur med hodelykt. Det var yr i starten, og etter hvert regn. Jeg fulgte bilveien i Moldadalen mot Hattvik, og tok av på skogsbilvei sørøstover etter en stund. Skogsbilveien var veldig våt og gjørmete. På en bakketopp tok jeg til høyre (sørvestover) og gikk i retning Moldaåsen. Det var småkupert, så forsøkte å finne enkleste vei. I mørket var det lett å miste retningen uten kompass, men jeg fant toppen til slutt. På vei tilbake fulgte jeg et tråkk mer direkte tilbake til skogsbilveien. Tilbake på bilveien fulgte jeg den et stykke før jeg tok av på ny skogsbilvei. Denne var også veldig våt og gjørmete. Jeg passerte sørøst for Furehaugen, men jeg var ikke klar for mer nattorientering. Så da fulgte jeg veien videre og tilbake >>>

Map    

Joggetur på Forus

Date:
21.01.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.6km

I forbindelse med jobbreise til Stavanger ble det tid til en joggetur med hodelykt. Jeg startet utenfor Kvadrat kjøpesenter og løp først bort til Håholen ved Lura kirke. Deretter tilbake mot Ulsberget. Det går sti opp fra nordøst. Ved Ulsberget er det også muligheter for buldring . Via en liten omvei var neste stopp Vest for Husaberget. Jeg fortsatte mot Jåttånuten, men der var det piggtrådgjerde flere steder. Til slutt spurte jeg noen soldater i ei vaktbu, som sa at toppen av fjellet er stengt. Det ser ut til at få "sivile" har vært på toppen, i alle fall som er registrert på Peakbook. Rett etterpå kom det en regnbyge, og det ble ganske kjølig. Så da ble det retur til hotellet.

Map    

Alvehaugen

Date:
19.01.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Jeg kjørte til KIWI Godvik og parkerte der. Etter noen meter på asfalt tok jeg ryggen fra nord. Det var litt klyving i starten for å komme opp på selve ryggen. Fin utsikt fra toppen. På vestsiden er det en trapp, men i bunnen av trappa var det en låst port. Jeg kunne klatret over, men valgte å ta samme vei tilbake. På vei ned fant jeg en bedre vei, uten klyving. GPS-sporet er en del feil, ukjent av hvilken årsak.

Map    

Varden

Date:
19.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.2km

En meget kort og enkel "bestigning". Jeg parkerte i Vardesvingen og gikk bort til toppen.

Map    

Hjellestadvarden

Date:
19.01.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
1.7km

Kort tur til Hjellestadvarden. Jeg parkerte i Mildevegen og fulgte vei og sti derfra. Mot toppen var det flere stier, så jeg tok sikte på toppen. Begrenset utsikt på grunn av trær.

Map    

Grønhovda

Date:
19.01.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.3km

Det var -1 grad og til dels isete på veien inn til P-plassen ved Hatlelia. Jeg fulgte veien innover til kraftverket, der jeg krysset Sagelva på bru. Videre fortsatte jeg oppover god sti til et lite skar nordøst for Grønhovda. I dette området lå det mange trær over stien. Det var mange tråkk her, men jeg tok retningen mot det nevnte skaret. Herfra gikk jeg rett mot toppen. Litt klyving her. Begrenset utsikt fra toppen på grunn av mange trær. Jeg lurte på om det var sti i Øvreeidsdalen, men utover ryggen mot sørvest var det en grei sti. Etter hvert ble stien utydelig, men jeg fulgte dalen nedover. Senere kom jeg inn på skogsbilveien som går nordover til Gåssand. Men først besøkte jeg en foss i Stokkedalselva. På kartet så det ut til at skogsbilveien mot Gåssand krysser Sagelva. >>>

Map    

Skantane og Reppåsen

Date:
12.01.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.3km

Dagens tur gikk rundt Insta og Ytsta Raudlivatnet. Jeg parkerte på P-plassen ved Hatlelia og fortsatte nordover på grusvei fram til Raudlistova. Herfra var det ganske bløtt, siden stien gikk delvis over myrer. Videre bort til BJF-hytten ved Raudlitjørna. Deretter opp til Skantane, hvor det er fin utsikt fra gapahuken nedenfor toppunktet. Jeg fortsatte utover sørryggen på Reppåsen. Her var det en del kratt. Det viste seg at jeg ikke kunne krysse over demningen i sørvestenden av Krokvatnet, så jeg fortsatte ned til neste demning. Heller ikke her var det lett å krysse. Det hadde regnet mye dagen før, så det var mye vann som rant over demningen. Så da fulgte jeg rørledningen ned til bilveien og fulgte den tilbake til Hatlelia. Så Grønhovda får jeg besøke en annen gang.

Map    

Fureberget

Date:
04.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.4km

På vei hjem fra turen til Krossane og Gladihaug stoppet jeg på Flatøy og tok en tur bort til Fureberget. En meget kort tur.

Map    

Krossane og Gladihaug

Date:
04.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.5km

Det ble en tur til Lindås i dag. Det var sol, rundt null grader, litt vind og ca. 10 cm snø, så mer vinterlig her enn i Bergen. Jeg kjørte en smal vei opp til Hopsdal, der det er en parkeringsplass. Jeg fulgte sti og til dels traktorvei derfra. Stien var lett å følge, siden det var spor i snøen. Først gikk jeg bort til Krossane, der det også er et utsiktspunkt. Fin utsikt. Nedenfor Krossane var det et par ganske store varder, så jeg tok en tur bortom. Jeg fulgte deretter stien tilbake og tok av på ny sti opp til Gladihaug. Litt bløtt her, men det gikk greit med fjellstøvler. På vei ned igjen passerte jeg ei steinbu. Deretter sti tilbake til Hopsdal.

Map    

Veten i Åsane

Date:
01.01.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.1km

Årets første tur gikk til Veten i Åsane. Fra P-plassen i Dalabygda fulgte jeg vei og deretter traktorvei langs Langavatnet, før jeg kom inn på Sæterstølvegen. Her gikk det jevnt oppover, før jeg tok av på sti. Relativt bløtt oppover stien, men tørrere høyere opp. Jeg tok av fra stien litt tidlig på vei til Håkeberget, så måtte over et par "fortopper" før jeg kom til selve toppen. Letteste vei til toppen er fra nordvest. Videre greit til toppen av Veten i Åsane. Det blåste ganske friskt i høyden, så det var godt å være litt i le av varden. På vei tilbake tok jeg stien mot Rimmaskaret, før jeg fulgte den trondhjemske postvei tilbake til bilen.

Map     2 comments