Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Stendafjellet og Smøråsfjellet

Date:
30.12.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.5km

Joggetur til Stendafjellet og Smøråsfjellet. Forholdsvis bløtt etter mye regn i går. GPS-sporet gjorde et hopp et par steder; ukjent av hvilken grunn.

Map    

Smøråsfjellet

Date:
27.12.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.3km

Dagens tur gikk rundt Bjørnevatnet med hodelykt. Stort sett bart og fin løpbarhet hele veien, men enkelte partier med litt is.

Map    

Løvstakken

Date:
26.12.2019
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:00h
Distance:
6.4km

Det var nydelig vær i dag, og mange var på tur i området rundt Løvstakken. Jeg startet på Fjøsanger og fulgte veien forbi gården. Deretter tok jeg stien oppover ryggen øst for Langatjørna. Føret var fint, men det var litt glatt på berget noen steder. Fuktig fjell med innslag av is mot toppen gjorde at flere tok det rolig i det bratteste partiet. Det ble en tur oppom Storhaugen, som var min siste topp på lista Alle topper i Bergen . Deretter var det fint å nyte utsikten fra toppen av Løvstakken. Samme vei tilbake.

Map     2 comments

Fra Svartediket til Rundemanen

Date:
25.12.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.0km

Dagens turmål var Rundemanen, samt ruinene av hytta Noreg, nord for Tarlebøvatnet. Jeg startet ved demningen i Svartediket kl. 10. Det var fin temperatur for en joggetur, men det lå tåke i lavlandet. Etter den lange motbakken opp til Tarlebøvatnet fortsatte jeg på hovedstien over Vidden et kort stykke. Deretter tok jeg av fra stien i sørøstlig retning, der høyspentlinja krysser stien. Terrenget her består av mange tuer og noen små bekker som til dels er skjult av gress, så det gjaldt å trå forsiktig. Det var litt isete på steiner og klopper også, men det gikk greit. Fra ruinene av Noreg tok jeg samme vei tilbake, før det ble en tur opp til Rundemanen. Videre sørover langs stien på østsiden av Lille og Store Tindevatnet var det en del is. Etter et besøk til utsiktspunktet >>>

Map    

Svartediket og Tarlebøvatnet

Date:
23.12.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.5km

Det ble en ettermiddagstur med hodelykt i dag. Mellom Svartediket og Tarlebøvatnet passerte jeg noen ruiner. Jeg forsøkte meg på litt nattorientering ved Tarlebøvatnet, men det var mye kratt der. Samme vei tilbake. Det var ingen å se oppe ved Tarlebøvatnet, men i lysløypa ved Svartediket var det noen få på tur.

Map     3 comments

Smøråsfjellet

Date:
21.12.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
3.7km
Map    

Hytter på Vidden

Date:
17.11.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
24.5km

Jeg parkerte i Sollien og fulgte en sti opp til veien som går mot Ulriken. Deretter dreide jeg sørover og opp på ryggen. Her var det en del is på stien, men med fine steintrapper gikk det greit. Det var et tråkk videre mot Vassdalvatnet, før jeg kom til første ruin (Soria Mora). Videre løp jeg forbi Turnerhytten og kom etter det inn på hovedstien over Vidden. Vest for Byfjellenes høyeste punkt tok jeg av nordvestover i retning Isdalen og Svartediket. Jeg var spent på føreforholdene nedover her. Øverst var det snøføre, så det var greit å følge sporene etter 2-3 personer. Det er også varder langs stien. Lengre ned i dalen ble det til dels isete, men det gikk greit. Et sted så jeg at det raste is nedover fjelsida i det bratte partiet ved Ulrikseggen. Jeg fulgte så turveien >>>

Map    

Utepåegga

Date:
10.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Etter turen til Osen kjørte jeg til Romslo og parkerte langs veien. Jeg fulgte bratt sti oppover. Etter hvert ble det snøføre. Her var det ikke is, slik det var på turen til Nobbane tidligere i dag. Det var lett å følge stien. Ved skilt "Klompen" tar man til høyre. "Klompen" er visstnok trigpunktet på 482 meter. Etter hvert flater terrenget ut noe. Kort vei bort til det angitte stedet Utepåegga. Her var det nydelig utsikt til blant annet Osterøy. Deretter var det bare å følge stien tilbake til bilen. Jeg kjente det godt i beina at stien gikk bratt nedover. Med denne toppen har jeg fullført lista "Alle topper i Bergen".

Map     5 comments

Osen

Date:
10.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.0km

Etter turen til Nobbane kjørte jeg til Arna stadion. Jeg fulgte vei et stykke, før det ble sti. Det var godt skiltet her. Det ble en tur til Osen og et utsiktspunkt, samt en tur til en lavvo. Enkel og grei tur.

Map    

Nobbane

Date:
10.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

Etter turen til Folldalshaugane kjørte jeg til Osavatnet og parkerte i sørenden. Jeg fulgte sti oppover Katladalen. Det var isete i starten, så det gjaldt å gå forsiktig. Etter hvert ble det snøføre. Av og til var det is under snøen, hvilket gjorde det tidkrevende å gå. Rett før jeg krysset stien mellom Austefjellet og Slettegga, tok jeg av mot Nobbane. Her var det også et par skispor. Fjellstøvler var helt greit i dag, selv om gamasjer hadde vært kjekt. Greit opp til toppen og samme vei tilbake. Jeg kom ned i feil dal på slutten, så måtte gå opp på ryggen igjen.

Map