Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kolåsfjellet

Date:
28.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.4km

I Kolåsvegen er det tilrettelagt parkeringsplass, og det er godt skiltet mot Kolåsfjellet. Etter et lite stykke kommer man inn på grusvei som går oppover mot toppen. Det siste stykket er det sti. Fra toppen er det kjempefin utsikt mot vest, nord og øst. Jeg pratet med et par på toppen, og dette er tydleligvis et populært fjell.

Map    

Lauvåsåsen

Date:
28.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

Jeg parkerte i en parkeringslomme ved siden av Mongstadvegen. Derfra fulgte jeg vei og til slutt sti opp til toppen. Det var begrenset utsikt på grunn av trær.

Map    

Litlåsfjellet

Date:
28.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.1km

På kartet så jeg at det går vei fra Litlåsvegen og opp mot Litlåsfjellet fra sør, så jeg satset på den. Det viste seg å være en grusvei, men jeg så ikke noe skilt. Så jeg kjørte videre oppover veien. Etter et kort stykke sto det skilt om anleggstrafikk og kjøring på eget ansvar. Greit nok. Men ganske raskt ble veien svært bratt. Hva nå? Det gikk såvidt å komme opp, men her burde jeg hatt Toyota Land Cruiser. Det viste seg at det var en anleggsvei, så dette ble vel da en bilbestigning av Litlåsfjellet. Kun noen få meter å gå til toppen. Jeg tenkte at veien kanskje var bedre på den andre siden, og det var den. Etter et lite stykke var den til og med asfaltert, så jeg kjørte videre. Da jeg kom ned til hovedveien, dukket neste problem opp. Det var en bom der, og jeg var >>>

Map    

Solendfjellet, Nøttveitveten, Morkefjellet

Date:
27.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Etter turen til Kvitsteinfjellet (Kvistefjellet) kjørte jeg til Manger og litt videre, før jeg parkerte ved siden av veien. Det går også an å kjøre helt opp til Solend parkering. Jeg fulgte sti videre, og føret var vekslende. Det var en del is noen steder, mens det andre steder var helt fint. Opp til Nøttveitveten fulgte jeg en sti gjennom ganske tett vegetasjon. På vei ned igjen her tok jeg en annen vei, men det er visst flere stier her. Litt unøyaktig GPS-spor ved toppen. Videre bar det på grei sti bort til Morkefjellet.

Map    

Kvitsteinfjellet (Kvistefjellet)

Date:
27.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.4km

Etter turen til Solheimsåsen, Staurevarden og Orrnipa kjørte jeg mot Kvitsteinfjellet (Kvistefjellet på skiltet ved starten av stien). Jeg parkerte ved starten av en tømmervei, men det er nok også mulig å parkere der stien starter. Det var isete oppover stien. Fin utsikt fra toppen. Jeg tok også en tur bort til varden som ligger et stykke sør for toppen.

Map    

Solheimsåsen, Staurevarden og Orrnipa

Date:
27.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.0km

Etter turen til Vettåsfjellet, Peparen og Vetåsveten kjørte jeg videre til Sæbø og parkerte ved kirken. Etter et stykke langs bilveien tok jeg av på en grusvei, før det var sti opp til Solheimåsen. Etter en liten avstikker fulgte jeg sti bort til Staurevarden. Det var diverse merkepinner langs stien. På vei tilbake tok jeg av på en annen sti, før jeg kom inn på en traktorvei. Etter hvert fulgte jeg bilvei tilbake til Sæbø kirke. Fra Sæbø kirke fulgte jeg så veien et lite stykke, før jeg tok av på en grusvei som jeg fulgte helt til den stoppet. Derfra var det sti opp til toppen av Orrnipa. Det viste seg at det var bilvei på østsiden av toppen. Jeg kom inn på veien omtrent der stien tar av nordover mot toppen. Til slutt fulgte jeg samme vei tilbake til bilen.

Map    

Vettåsfjellet, Peparen og Vetåsveten

Date:
27.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.0km

Jeg startet fra en parkeringslomme i Sæbøvegen ca. halv ni. Det var fortsatt litt mørkt, men det gikk greit uten hodelykt. Stiene var godt skiltet i dette området. Jeg fulgte sti oppover ryggen mot Vettåsfjellet. Det var til dels isete, men det gikk fint. God utsikt fra toppen. Jeg fulgte stien videre sørover mot Peparen. På skiltene langs stien står det Peprane, mens det på kartet står Peparhaugen. Videre gikk stien litt bratt nedover, før den kom ut på en grusvei. Fra grusveien tok jeg av på sti oppover lia før jeg kom opp på ryggen mot Hestefjellet og Vetåsveten. Det var til dels ganske vått en del steder langs stien, men det var greit nå som det var frost i bakken. Jeg tok av fra stien litt tidlig, ned mot Søre Vetås. Jeg fulgte sti, men måtte passere et par grinder. >>>

Map    

Åsheimveten og Tveitafjellet

Date:
21.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.6km

Været var helt topp i dag. Vi fulgte en smal vei opp til Åsheim og parkerte der (20 kr, Vipps). Derfra gikk vi litt nedover veien, før vi tok av på sti ved et skilt. Etter ei grind fortsetter stien oppover ryggen. Det var et par bratte punkter, til dels med tau. Noen steder var det glatt, siden det var isete. Nydelig utsikt i alle retninger fra toppen av Åsheimveten. Nede i Vetaskaret ble det en avstikker ned til Fotlandssætra, ca. 200 høydemeter lavere. Bortover til Tveitafjellet er det grei sti, og fra toppen er det vid utsikt. Det lå litt snø rundt toppen, men det var veldig lite. Stien videre var til dels merket, og den var relativt bratt ned til Åsheim. Der vi kom inn på veien, var det også en liten P-plass (betaling med Vipps). Til slutt ble det et kort stykke tilbake til >>>

Map    

Gullfjellet

Date:
14.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
20.6km

Værmeldingen viste fint vær, så i dag ble det tur til Gullfjellet. Fra Osavatnet fulgte jeg vei og sti oppover til Redningshytten, inkludert et besøk til Store Stuthaugen. Neste topp var Toro, der jeg fulgte et tråkk det siste stykket til toppen. Fra skaret øst for Toro gikk jeg direkte opp på ryggen sørvest for Hausdalsgullbotntoppen. Det er bratt opp, så det ble litt enkel klyving. I dag var det isete noen steder, men med gode håndtak gikk det greit. Etter hvert kom jeg inn på ryggen som går opp til Sydpolen. Det er varder oppover ryggen, så det gikk stort sett greit å følge tråkket oppover. For å omgå noen glatte partier, ble det noe småklyving her også. Ved toppen av Sydpolen begynte tåka å komme sigende. Siden det var god sikt, fortsatte jeg til Søre Gullfjelltoppen. >>>

Map     2 comments

Bruviknipa og Utegardsnipa

Date:
13.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.3km

Fra P-plassen ved Båtaleitet fulgte vi sti til Bruviknipa (Brøknipa). Parkering koster 30 kr (betaling med Vipps). Været var fint og det var fin utsikt i alle retninger fra toppen. Det var snø på de høyeste toppene, og Folgefonna var også godt synlig. Etter besøk til Utegardsnipa og Ørnatuva fortsatte turen mot Borgasætra. Sola hadde gått ned da vi kom dit, men det var nesten ikke skyer og etter hvert godt måneskinn. Det var dog i mørkeste laget uten hodelykt. Stien var relativt fuktig sør og vest for Botnavatnet. Det siste stykket tilbake til Båtaleitet ble det vel mørkt, men det gikk greit.

Map