Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Stangelifjellet

Date:
25.04.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.1km

Veien forbi Selvik og innover dalen er til dels smal og bratt. Jeg parkerte i Vinddalsveien og fulgte stien opp til demningen. Det er god sti videre oppover til Stangelifjellet, og fra toppen er det fin utsikt. Videre ble det en tur rundt Setervatnet, med en avstikker bort til Storsåta. Det var stort sett tørt og fint på bakken. Likevel var det fint å ha fjellstøvler, siden det var noen myrer her og der. Været var helt topp i dag; skyfritt og veldig lite vind.

Map    

Småvatnet

Date:
23.04.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.2km

En rask kveldstur sør for Småvatnet, som ligger øst for Alvøen.

Map    

Lyderhorn

Date:
19.04.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.9km

Været var nydelig i dag. Jeg parkerte i sørvestenden av Bjørndalstjørna og fulgte gangvei og vei oppover. Starten på stien er skiltet, i Sildaberget. Det er fine trapper oppover den bratte stien, som etter hvert går over en del svaberg opp til Skarpafjellet. Videre er det god sti opp til Lyderhorn. Super utsikt i alle retninger. Jeg satt en stund og kikket på utsikten, før jeg tok omtrent samme vei tilbake.

Map    

Nattlandsfjellet og Ulriken

Date:
18.04.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.0km

I dag var det nydelig vær; knapt noen skyer, ikke vind og relativt varmt. Det var mange folk på tur, så parkeringsplassen i Nordre Nattlandsfjellet var helt full. Jeg fant en plass langs veien. Først tok jeg en tur til Nattlandsfjellet og varden sørvest for denne. Det ble en liten runde tilbake til parkeringsplassen. Herfra går det sti til Orrehaugane og Nubbevatnet. Stien er litt bratt i starten. Jeg passerte Baunehytten og Speiderhytten, før terrenget flater ut mot Ulriken. Det lå noen snøflekker enkelte steder, men ikke så mye. Jeg tok nesten samme vei tilbake, men jeg fulgte grusveien mot Helgeseter.

Map    

Rundelen

Date:
12.04.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.6km

Etter turen til Varden på Tyssøyna kjørte jeg til Bjorøy skule. Det ble en kort tur opp til Rundelen.

Map    

Varden på Tyssøyna

Date:
12.04.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.9km

Jeg kjørte til Tyssøyna og parkerte på en P-plass nordøst på øya. Det ble en runde før jeg gikk opp på Varden, som er det høyeste punktet. Det er et informasjonsskilt på vei opp til toppen, og stiene er også merket. Det var kraftig vind, så det var vrient å holde kameraet (mobiltelefonen) stødig. Fin utsikt i alle retninger.

Map    

Vestsiden av Fyllingsdalen

Date:
10.04.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.0km

I dag ble det tur til vestsiden av Fyllingsdalen. Været var supert, og det var ganske varmt. Det var mange på tur, kanskje grunnet koronavirus og at det var langfredag. Jeg parkerte i Vestlundveien og gikk oppover Seljedalen. GPS-sporet mangler i starten. Jeg fant ikke riktig sti med en gang, så jeg tok en omvei. Det var egentlig like greit, siden jeg da omgikk noen myrer. Greit bort til Nordnæsdalen. Noen steder var det relativt fuktig, så greit med fjellstøvler. Det er fine stier i området, men noen steder er det litt bratt. Nydelig utsikt fra alle fire toppene.

Map    

Gråfjellet og Strandafjellet

Date:
09.04.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
13.7km

Jeg kjørte til Rolsvåg og parkerte i en parkeringslomme i nordenden av Rolsvågvatnet. Det er grusvei i starten, før det blir traktorvei og til slutt sti opp til Botnavatnet. Løypa er skiltet. I starten er det fin og tørr grusvei, men etter hvert ble det til dels veldig vått og gjørmete. Fjellstøvler passet fint i dag, og jeg møtte flere som hadde gummistøvler. Etter en tur til Botnahytta gikk jeg opp til en annen hytte nordøst for Botnavatnet. Jeg gikk sørover og kom snart inn på en sti som jeg fulgte opp til Baggeskaret. Den siste delen opp til skaret var det flere tråkk, men det var greit å finne veien. Etter en matbit fulgte jeg ryggen sørover. Da jeg kom til en bekkedal, tok jeg bratt oppover i retning mot skaret nordvest for Midtfjellet. Det lå litt snø noen steder.. >>>

Map    

Løvstakken

Date:
07.04.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.9km

Det ble en kveldstur til Løvstakken i dag. Været var fint med måneskinn, men det var kjølig med en del vind på toppen. På vei ned måtte jeg ta på hodelykt da jeg kom inn i skogen.

Map    

Løvstakken

Date:
04.04.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.6km

Været var nydelig i dag. Det var nysnø på bakken, men føret var fint. Det var litt isete enkelte steder. Fra Fjøsanger fulgte jeg Løvstien et stykke, før jeg tok av på sti oppover. Etter hvert kom jeg inn på hovedstien til Løvstakken. Det ble også en tur opp til Storhaugen. Nydelig utsikt fra Løvstakken i det fine været. Det var en god del folk på tur i dag. På vei ned fra Løvstakken tok jeg en annen sti, der det var mykere underlag. Til slutt løp jeg over Gullsteinen, før det ble en avstikker på en for meg ny sti i retning Kråkenes. Det er mange stier i Løvstakken-området, så fint med en ny rute.

Map