Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Lone Camping

Date:
30.07.2018
Characteristic:
Car drive
Map    

Livarden

Date:
29.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.0km

I dag var det 23 grader og en del vind, men fine forhold for en løpetur. Fra parkeringen ved Øvre Totland fulgte jeg stien oppover mot Totlandsfjellet , med en avstikker til en speiderhytte . Fin utsikt fra toppen. Deretter bar det litt nedover før stigningen mot Livarden startet. Fra Livarden er det nydelig utsikt i alle retninger. Jeg fortsatte sørover mot Ulvursfjellet , før det ble en lang nedoverbakke mot Riple og Øvre Totland. Det er fint å løpe her, særlig nå som det er tørt. Jeg møtte et par som trillet sykkel oppover mot Livarden. Greit med sykkel når bakken er tørr.

Map    

Tinnhølen, Simadalen og Kjeåsen

Date:
24.07.2018
Characteristic:
Car drive
Map    

Danebu

Date:
19.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.9km

I det fine været ble det en kveldstur på Danebu. Det er fin løping med god utsikt. Enkelte stier er gjengrodd. Fra Freningfjell sørøst-3 fant jeg ingen sti vestover, så da tok jeg samme vei et stykke tilbake. Det var vindstille og varmt. Selv etter solnedgang gikk det greit å følge stiene uten hodelykt.

Map    

Danebu Kongsgaard

Date:
19.07.2018
Characteristic:
Car drive
Map    

Hedalen stavkirke

Date:
12.07.2018
Characteristic:
Car drive
Map    

Aust for Kreklingdyrflotte

Date:
07.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.7km

Jeg fulgte grusvei i starten fram til Raudberg. Derfra går det en sti oppover lia. Stien var stort sett grei å følge. Oppe på ryggen dreide stien først mot nordøst, før jeg tok av over ei myr mot nordvest. Oppover lia her var det vanskelig å finne noen sti, siden det var gjengrodd. Jeg fulgte oppover i nordvestlig retning. Det var delvis sti. Etter hvert tok jeg retning mot toppen. Det var en del vegetasjon på denne turen, men også god sti. En annen variant er sti via Gautungskvævtjønni og Kvævetjønn, men der har jeg ikke vært. Oppdatering 10.10.2022: Toppen het tidligere Krekledyrflott.

Map     2 comments

Vågsliheii

Date:
07.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
14.5km

Været var fortsatt nydelig, så det ble en formiddagstur. Jeg fulgte stien oppover lia og dreide østover mot Uføretjønn. Det var fint å løpe her. Greit opp til Uførenuten , Leirtjønnuten og Råsunuten . Det var kun registrert én bestigning for hver av de tre toppene fram til i dag. Nydelig utsikt fra toppene. 2 km vest for Råsunuten ligger Råsanuten; ganske like navn. Deretter tok jeg samme sti tilbake til Allmannatjønni, før jeg dreide mot Smørviknuten i nord. Fra toppen dro jeg bratt nedover mot østenden av Smørviktjønni, før jeg fulgte vestover til Tyrvelinuten . Fram til denne toppen hadde terrenget vært lettløpt. Fra Tyrvelinuten fulgte jeg lia ned til stien, men her var det mye trær og kratt. Det siste stykket på grei sti.

Map    

Vågslinuten

Date:
04.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.0km

Kveldsturen i dag startet i hyttefeltet ved Haukelifjell Skisenter. Jeg fulgte en sti oppover lia. Det var varmt og godt selv om klokka var over åtte om kvelden. På grunn av det varme og tørre været som har vært, var det knusktørt overalt i terrenget. Jeg fulgte en fin sti oppover vestsida av Råsanuten . Fra toppen var det storslagen utsikt, spesielt mot øst. Videre mellom de to Tvitjønnane bort til Vågslinuten . Nydelig utsikt her også. Jeg var nå på toppen av skiheisen, så jeg fulgte heistraseen et lite stykke nedover før jeg dro sørvestover mot Arbunosi . Deretter tok jeg sikte på en grusvei som går på siden av alpinbakken. Den siste delen ned til bunnen av dalen var det veldig varierende underlag, men det gikk greit. Til slutt ble det noen ekstra høydemeter tilbake til >>>

Map    

Haukeliseter Fjellstue

Date:
03.07.2018
Characteristic:
Car drive
Map