Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Birkelandsnipa og Hetlebakksåta

Date:
31.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.0km

Årets siste tur gikk til området mellom Åsane og Ytre Arna. Jeg parkerte ved siden av veien litt sør for Hetlebakkstemma og fulgte vei et lite stykke oppover lia. Der tok jeg av på en gammel vei der det trolig har kjørt skogsmaskin. Det var til dels dype hjulspor og ganske vått. Etter hvert kom jeg inn på en god sti. Det er grei sti helt til toppen av Birkelandsnipa, men det er til dels ganske vått og gjørmete. På tilbakeveien fulgte jeg etter hvert en fin sti nordover. Jeg gikk litt langt nordover, men dreide av østover og kom snart inn på en god skogsbilvei. Da jeg kom ned til bebyggelsen, krysset jeg dalen og tok stien opp til Hetlebakksåta. Det ble en avstikker til et par andre topper. Fin utsikt i dag. Snøen har lagt seg på de høyeste toppene.

Map    

Topper ved Myrdalsvatnet

Date:
27.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.8km

Det var mange på tur i dag, så parkeringsplassen ved sørenden av Myrdalsvatnet var så godt som helt full. Jeg fant likevel en ledig plass. Deretter fulgte jeg veien langs vannet, med et besøk innom en gapahuk. Her var det en del folk i alle aldre. Det var regn i lufta, men ikke mye. Derimot var det ganske så bløtt på bakken, hvilket jeg snart skulle finne ut. Jeg tok av fra veien og kom snart opp på ryggen som fører til Limesbrotet . Sørveggen her er veldig bratt. Så tok jeg sikte på neste topp, Kattuglehaugane . Det var mye hjortetråkk i området, så jeg fulgte dem et stykke. Likevel var det litt tungt å gå i terrenget, siden det var myrete og vått. I dette området er det fortsatt godt synlige spor etter den store skogbrannen i 2003. Videre bar det ned til Barkahaugane . Jeg mistet GPS-forbindelsen >>>

Map    

Storakvitefjellet

Date:
25.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.0km

Jeg parkerte på en åpen plass ved siden av veien, et stykke sørvest for Nordvikvatnet. Etter et kort stykke langs veien tok jeg av på skogsbilvei. Det lå noen store steiner i elva, så det var lett å krysse den. Litt senere tar det av sti sørover. Denne går til dels bratt oppover til toppen. Det var litt fuktig noen steder langs stien, så fjellstøvler var kjekt å ha i dag. Fin utsikt fra toppen.

Map    

Tereleitet og Sveåsen

Date:
25.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.5km

Jeg kjørte til Kismul ved Kalandsvatnet og opp mot Kismul P-lomme. I veikrysset sørøst for denne står det skilt om at veien er privat. Så jeg droppet det, og fant istedenfor en plass til bilen nede ved hovedveien. Jeg fulgte fin sti oppover Ramsdalen, før det ble skogsbilvei og god sti opp til Tereleitet. Sørøstover mot Skitnasmoget (et søkk) var det grei sti. Deretter tok jeg sikte på ryggen sørover mot Sveåsen. Like før toppen kom jeg inn på stien som går nordover fra toppen. Fra Sveåsen fulgte jeg sti sørover. På et punkt tok jeg av fra stien og dro rett østover. Her er det til dels veldig bratt, men det gikk greit. Nede på flata kom jeg inn på stien som nok går i en del slakere terreng. Jeg gikk så bort til veien som går ned til Kismul. På de siste 50 meterne før >>>

Map    

Løvstakken

Date:
24.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.1km

I dag var det endelig sol fra skyfri himmel, etter mye overskyet vær i det siste. Det var en del på tur, så P-plassen ved Krohnegården var nesten full. Jeg fulgte den vanlige stien oppover til Løvstaken, men tok en liten "snarvei" før jeg kom opp på selve ryggen. Det hadde vært kuldegrader, så det var en del is på bakken. Så det var egentlig best å gå utenfor stien noen steder. Etter en tur oppom Løvstakken og Storhaugen fortsatte jeg nordøstover, stort sett utenom sti. Det er for øvrig mange stier i området. Etter å ha besøkt et par hytteruiner krysset jeg Juvdalen og gikk opp til Liafjellet. Deretter besøkte jeg et par hustufter før jeg gikk ned til Krohnegården.

Map    

Storsåta

Date:
13.12.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.0km

Turen i dag startet ved Hjortland P-plass kl. 08.15, så jeg hadde på hodelykt. Første topp var Storåsen, der det ble litt nattorientering uten kompass. Deretter ble det en lang bakke opp til Litlanipa og Storanipa, der jeg tok av hodelykta. Videre i småkupert terreng bort til Storsåta og så nord og øst for Setervatnet. Oppe i høyden her var det en sur vind, men temperaturen var grei. Det var frost i bakken, så det var fint å gå over myrer og tidligere gjørmete partier. En del steder var det is på berget, så det gjaldt å være obs på det. Sørøst for Stangelifjellet tar det av sti som går til Hjortland. Jeg fulgte en variant som går ganske rett ned til grusveien i Simsedalen. Det var få folk på tur så tidlig på dagen. Jeg så en håndfull personer på hele turen.

Map    

Skjenhaugane og Lauvåsen i Fyllingsdalen

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.9km

Fra Spelhaugen P-plass fulgte jeg vei et lite stykke, før jeg tok ryggen fra nord opp til toppen. Dårlig utsikt på grunn av trær. På vei ned kom jeg ganske tett på et rådyr, som raskt løp unna. Jeg tok deretter retning mot Lauvåsen i Fyllingsdalen. Litt nord for Lauvåstjørna gikk jeg bratt opp lia. Videre lett til toppen.

Map    

Ruskeneshaugen

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.4km
Map    

Storrinden

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.6km

Fra Birkelandsskiftet fulgte jeg vei et stykke. Rett før en høyspentledning tok jeg av på sti merket Dolvikfjellet. Denne stien var veldig fin. Fra toppen er det lite utsikt på grunn av trær. Etter et kort stykke på sti kom jeg inn på grusveien som går opp til Storrinden.

Map    

Løvstakken

Date:
05.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.5km

Turen i dag startet ved P-plassen på Krohnegården, øst for Litlavatnet. Plassen var nesten helt full med biler. Det ble først en tur oppom to topper ved Storavatnet. På grunn av trær var det ikke så mye utsikt fra toppene. Deretter tok jeg vei og sti mot Rosenlundveien, før jeg tok av på en litt bratt sti opp mot Løvstakken. Etter et stykke går stien i nordlig retning opp en renne til et skar. Det var en del løse steiner i denne renna, og oppover mot Løvstakken var det noe is og snø. Det var en god del folk på tur i dag. På det øverste partiet rundt toppen av Løvstakken var det snø- og isføre. Men på bergene var det forholdsvis tørt, og ikke glatt. Jeg var innom et par hustufter, før jeg tok den vanlige stien ned til Krohnegården P-plass.

Map