Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Smøråsen

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.3km

Det ble temperaturrekord for Bergen i dag med 33,4 grader, så en joggetur på Smørås etter solnedgang passet bra. Det var litt mørkt i skogen, men det gikk greit å løpe uten hodelykt. På turen så jeg utrolig mange padder og frosker på stien og veien. Det må ha vært over 50 stykker på hele turen.

Map    

Stendafjellet

Date:
25.07.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.1km

Kveldstur til Stendafjellet. Fint å løpe etter solnedgang.

Map    

Ulriken

Date:
23.07.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.4km

Fra Montana Vandrerhjem tok jeg turveien oppover. Etter å ha fulgt sti gjennom skogen et lite stykke, kom jeg inn på steintrappene Oppstemten. Temperaturen lå på rundt 22 grader, så det ble ganske hett oppover mot Ulriksmasten . Det var en god del på tur i dag, selv om det var sent på dagen. Det lå noen tåkeskyer rundt toppene, så utsikten var noe begrenset. Fra Ulriksmasten fulgte jeg sti og kløv ganske bratt opp til Vardebu , før jeg fortsatte opp til Ulrikens hovedtopp . Det ble også en tur til Middagshøyden , som ligger litt østenfor. På vei tilbake passerte jeg hyttene Ulvehylet og Fjellsol , før jeg løp oppom Lægdetjerntoppen . På vei ned fulgte jeg den bratte ryggen vest for steintrappene. Denne ruta er grei nedover når det er tørt, men trolig glatt når det er vått.

Map    

Storrinden

Date:
22.07.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.1km

Storrinden passet bra for en kveldsjoggetur. Det var tåkete og litt yr i lufta.

Map    

Gravdalsfjellet

Date:
21.07.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.0km

Kveldens tur gikk til Gravdalsfjellet. Jeg parkerte i Vestlundveien og fulgte sti oppover. Første stopp var minnesmerket Våpensteinen . Siden jeg ikke var kjent, tok jeg av fra stien og tok retning mot minnesmerket. Men terrenget var noe ulendt, så det ble en omvei. Man kommer enkelt fram ved å følge stien direkte. Så tok jeg turen til Sethaug , som ligger på en høyde. Videre bort til Laksevåghytten . Stien hit gikk delvis over myr, så det var ganske vått med joggesko. Jeg fulgte så god sti til Nordnæshyttene , der jeg snudde. Etter hvert fulgte jeg bratt sti opp til Brattheim , før jeg kom til Viggohytten . Hytta har en veldig fin beliggenhet. Kort vei videre opp til Gravdalsfjellet , hvor man har herlig utsikt. Klokka var nå 22, så det ble mer eller mindre samme vei tilbake til bilen.

Map