Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Fra Øyjorden til Blåmanen

Date:
24.08.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
20.1km

Det var skyet i dag, men fin temperatur for en løpetur. Jeg tenkte å besøke området nordvest for Rundemanen. Her er det nydelig utsikt i alle retninger, som jeg hadde sett på en tidligere tur til Emanuel Mohns utsikt (Kvitebjørnen) . Jeg startet i Øyjordsveien og fulgte veien oppover. Første topp var Ørneberget NV , før jeg fortsatte på sti til Ørneberget . Det var delvis tråkk og sti videre til utsiktspunktet Ørneberget syd . Tilbake ved Ørneberget fulgte jeg sti og vei videre. Ved sørøstenden av Langevatnet tok jeg av på sti som etter hvert gikk bratt oppover sør for Orretua. Stien var merket med små, oransje flagg på bakken. Det gikk bratt oppover, delvis i ur, før jeg kom til Solhaug . Et artig sted oppe i den bratte fjellsida. Det så ut til at det var merket sti videre også, men jeg sjekket ikke dette.

Map    

Stendafjellet

Date:
14.08.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.2km

Kveldstur til Stendafjellet.

Map    

Borga

Date:
09.08.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.1km

Fra parkeringsplassen på Hjortland fulgte jeg grusveien oppover og videre sti til Norhytten . Deretter fulgte jeg nordvestryggen opp til Borga . Her var det ganske tungt terreng med mange tuer og en del myr, så det gikk ganske rolig oppover. Det var mange sauer i området. Klokka nærmet seg 22 da jeg nådde toppen av Borga, så det gjaldt å komme seg tilbake før det ble altfor mørkt. Jeg fulgte omtrent samme vei tilbake til Norhytten. Det ble ganske så mørkt før jeg nådde grusveien ned til Hjortland, men det gikk greit.

Map    

Fra Svartediket til Fløyen

Date:
08.08.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km

Fra Svartediket fulgte jeg bratt vei oppover. Etter et lite stykke gjennom boligfeltet fortsetter veien i bratte slyng oppover. Jeg tok av på en fin sti oppover mot Heimtun . Videre går stien bratt oppover, delvis over svaberg, opp til Søre Midtfjellet . Et par stykker satte opp et telt ved utsiktspunktet. Fin utsikt herfra. Videre på sti bort til Nordre Midtfjellet . På vei til Fløyen stakk jeg innom Aasebu og Torrfjellet . Ved Fløyen var det mange turister. Sola hadde gått ned, men det var fortsatt fin utsikt. Til slutt fulgte jeg bratt vei ned til Svartediket.

Map    

Stendafjellet og Råvarden

Date:
07.08.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.6km

Etter turen fra Lagunen opp til Stendafjellet var planen å løpe innom Råvarden på vei tilbake. På kartet går det en vei opp til toppen fra vest, men her var det adgang forbudt og kameraovervåking. Så da ble det en ekstra omvei. Fra toppen av boligfeltet gikk jeg mot toppen fra sør. Det var tydelig av flere hadde gått her, siden det høye gresset var bøyd ned. Jeg nådde toppen kvart på elleve. Fin utsikt mot nord, selv om det var veldig mørkt.

Map    

Hytter på Vidden

Date:
03.08.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
17.1km

Det var meldt sol i dag, men det skulle vise seg å bli mye tåke istedenfor. Jeg tenkte å besøke en del av hyttene sørøst for Ulriken. Fra Helgeseter fulgte jeg grusvei, før jeg tok av på sti oppover mot Landåsfjellet. Jeg passerte Nubbevatnet og etter hvert Stemmevatnet, selv om sistnevnte var skjult i tåka. Videre over Vasslifjellet før jeg etter hvert dreide østover til Haukelandsvarden. Dårlig utsikt her på grunn av lave skyer. Jeg løp deretter til Hauggjelsvarden og Byfjellenes høyeste punkt. Planen var nå å besøke hytta Skjulet. Det var tåkete og dårlig sikt, så det ble kompassgang kun med kart på mobilen til hjelp. Jeg kom litt for langt øst, men plutselig dukket hytta opp. Etter dette var det kort vei til jeg var inne på hovedstien over Vidden. Det var ganske >>>

Map