Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Bykletten

Date:
29.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
1.3km

Det ble en kort tur i dag. Jeg kjørte forbi Sartor Storsenter og deretter sørover på Bildøy (Bildøyna på kartet). Jeg parkerte ved en parkeringsplass vest for Steinsvika. Her starter en turvei som går vestover, mot en badeplass i Vollvika. Jeg fulgte veien (Byklettvegen) rundt Bykletten og gikk opp til toppen fra øst-sørøst. Kort tur til toppen, som er bratt på nesten alle sider. God utsikt fra toppen, der noen trær var hugd ned. GPS-sporet litt unøyaktig i dag.

Map    

Storevarden på Askøy

Date:
28.04.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.5km

Etter turen til Folleseåsen kjørte jeg Bergheimvegen forbi Bergheim idrettssanlegg. Denne veien er veldig smal med skarpe svinger. Her er det viktig å kjøre sakte. Planen var å gå til Storevarden langs stien fra sør. Problemet var at det ikke var noen steder å parkere i nærheten. Derfor kjørte jeg til Storevardsbrekka og gikk derfra. Det går sti til toppen, og starten på stien er innerst i Storevardsbrekka. Etter hvert går stien over noen svaberg. Til dels glatt her. Det var også små rester av nysnø et par steder. Fin utsikt fra toppen, særlig mot Bergen.

Map    

Folleseåsen

Date:
28.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.1km

Været var bra, med noen få regndråper på formiddagen. Sent på ettermiddagen var det sol fra skyfri himmel. Jeg parkerte ved Follese idrettsbane og fulgte vei et kort stykke. Herfra var det god sti til toppen. Nydelig utsikt i alle retninger. GPS-sporet er litt unøyaktig, idet jeg fulgte stien hele veien.

Map    

Dronninga, Tiurleiken og Varden på Askøy

Date:
22.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.6km

Etter turen til Annfinnsåsen kjørte jeg til Ravnanger idrettsanlegg. Dronninga (på kartet) eller Dronningen (på skiltene) var neste mål. Jeg fulgte sti nordover fra idrettsbanen, ned til sørenden av Båtevikvatnet. Videre på god sti mot toppen. Nord for toppunktet er det en fin plass med benker. Videre var det et kort stykke på sti sørover til selve toppunktet. Fin utsikt mot vest. Fra toppen av Dronninga fulgte jeg god sti og deretter skogsbilvei sørover. Planen var å bestige Tiurleiken (Terleiken på kartet). Da jeg sto på skogsbilveien sørvest for toppen, vurderte jeg om jeg skulle gå rett opp til toppen. Det var veldig bratt med ymse vegetasjon. Men rett på ville jo være korteste vei. Så jeg gikk oppover. Det var klyving ved å holde seg i trær et par steder. Så denne veien er definitivt >>>

Map    

Annfinnsåsen

Date:
22.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
1.6km

Etter turen til Klettane kjørte jeg mot Annfinnsåsen og parkerte på en liten parkeringsplass sørvest for toppen. Herfra gikk det god sti bort til Annfinnsåsen. Fin utsikt mot vest. Videre bortover ryggen var det flere stier. Jeg tok stien som gikk østover og tok sikte på toppunktet som viser 96 moh. på kartet. De siste meterne til toppunktet var uten sti, men det var fint terreng. God utsikt mot nord fra dette toppunktet. Turen gikk deretter til Dronninga, Tiurleiken og Varden på Askøy .

Map    

Klettane

Date:
22.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.1km

Det ble tre turer på Askøy i dag. Jeg kjørte først til Davanger og parkerte i en parkeringslomme i Davangervegen, sørvest for Klettane. For å få en rundtur dro jeg nordover til Svartetjørna, før jeg dreide sørover. Terrenget er preget av høye og bratte knauser, men jeg fant en fin sti opp et bratt skar nordvest for Klettane. Nydelig utsikt i alle retninger fra toppen. Turen gikk deretter til Annfinnsåsen . Oppdatering 22.08.2021: Jeg har fått melding fra en grunneier om at det ikke ønskes ferdsel nord for Davangervegen, der jeg gikk tilbake fra toppen. Grunneieren ønsker istedenfor at man skal bruke ruta via Svartetjørna.

Map    

Gaursfjellet

Date:
21.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
1.4km

Etter turen til Silkesåta kjørte jeg et kort stykke sørover, før jeg parkerte i en parkeringslomme vest for Heiavatnet. Herfra fulgte jeg en skogsbilvei et stykke, før jeg dreide omtrent rett mot toppen. Toppunktet på Peakbook er plassert litt for langt mot øst. På vestsiden av Gaursfjellet (Gausfjellet på kartet) er det veldig bratt ned mot et myrområde. Tilbake samme vei. En rask bestigning.

Map    

Silkesåta

Date:
21.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.6km

Jeg kjørte til Askøy og parkerte på en parkeringsplass ved sørenden av Åsbøvatnet. Stien Askøy på langs passerer her, så jeg fulgte denne et stykke. Det var skogsbilvei et lite stykke i starten, før jeg fortsatte på god sti. Etter hvert dreide jeg sørover mot toppen. Det er vel to toppunkter her, hvorav det søndre har en stein på toppen. Det nordre har ingen markering, etter det jeg kunne se. På vei tilbake fant jeg en fin sti. Her kunne jeg kikke opp på stupet på sør- og vestsiden av Silkesåta. En fin rundtur på artige stier.

Map    

Ospåsen

Date:
15.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.9km

Etter turen til Ørnareiret kjørte jeg mot Ospåsen og parkerte på en p-plass nord for Kistetjørna. Det var skikkelig varmt nå, og det var mange på tur i området. På dette stedet er man omtrent halvveis på turen Askøy på langs, fra Kleppestø til Herdla. Jeg fulgte stien Askøy på langs mot sørøst. Her er det fin sti med broer og klopper. Enkelt til topps på Ospåsen. Litt nedenfor toppen er det et informasjonsskilt som forklarer bakgrunnen for et krater et stykke nedenfor. Det er skiltet til krateret, som skyldes bombing under andre verdenskrig. Etter en rask tur samme vei tilbake til bilen fortsatte jeg på god sti nordvestover mot Kjerrgardsåsen. På toppen er det et tårn. Fra toppen av tårnet er det nydelig utsikt i alle retninger. Dette var et fint område å løpe i. Stiene var gode, og de var merket >>>

Map    

Ørnareiret

Date:
15.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.7km

Etter turen til Storevardhaugane kjørte jeg til Haugland og parkerte ved en parkeringslomme sørvest for Gauvika. Herfra kunne jeg se bort til Ørnareiret. Jeg fulgte veien ned til Gauvika, der jeg tok av oppover på en skogsbilvei. Det var stille og rolig der jeg jogget innover Gauvikdalen. Etter et stykke tok jeg av til venstre på en sti. Det er greiere å fortsette litt til og ta av på en skogsbilvei, som var det jeg gjorde på vei tilbake. Ganske unøyaktig GPS-spor her. Videre var det bare å følge ryggen bortover mot Ørnareiret. Litt nedenfor toppen er det et fint utsiktspunkt. Samme vei tilbake til bilen. En artig topp med grei adkomst.

Map