Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Espeland

Date:
31.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Jeg parkerte i Moldamyrane, ved Espeland fangeleir. Etter et kort stykke langs vei krysset jeg elva over Nesbrua og fulgte sti over de tre toppene. Til slutt fulgte jeg grusvei tilbake til bilen. Det ble ganske mørkt på tilbaketuren, men det gikk greit uten hodelykt.

Map    

Nordhordlandskulten

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.3km

Jeg parkerte ved Tømmernes og fulgte vei et kort stykke. Videre var det traktorvei, før det ble sti. Fin sti opp til Sælafjellet og videre til Nordhordlandskulten og Raudlifjellet. Det sto skilt på et tre om hjortejakt i området fra 1.9. Fra Sælafjellet og videre går stien over en del myrer, så det var greit å ha fjellstøvler der.

Map    

Bogadalen

Date:
28.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.5km

Vi kjørte gjennom Bogatunnelen til Vaksdal og deretter litt sørover langs "gamleveien". Fra parkering ved siden av Bogavegen fulgte vi grusvei oppover. Skal man kjøre her, må man ha tillatelse og en bil som er høy under. Veien er overraskende bratt etter at den krysser elva som renner ut fra Bogavatnet. Her er det mange løse steiner på veien. Oppe ved Bogavatnet tok vi av på sti som går forbi flere hytter. Etter hvert fulgte vi terrenget videre oppover. Ved Herfindalsfjellet tok vi en god pause. Jeg hadde en avtale senere på dagen, så vi rakk ikke å gå videre til Gråfjellet. Det er et fint område her oppe, med god utsikt. Dette ser også ut til å være et fint område om vinteren. På vei tilbake fulgte vi en god sti som går mer direkte til Bogavatnet. Denne stien >>>

Map    

Fløyen

Date:
23.08.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km

Joggetur fra Bystasjonen til Fløyen. GPS-sporet er veldig unøyaktig på vei ned, men på vei opp er det stort sett riktig. Det ble ganske mørkt på vei ned, i alle fall der det ikke er gatelys.

Map    

Haganes

Date:
21.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Det ble en kveldstur til Sotra i dag. Jeg satset på å rekke solnedgangen fra Haganesfjellet. Fra en parkeringslomme øst for Haganesvatnet fulgte jeg fin sti i småkupert terreng til Haganesfjellet. Nydelig utsikt i alle retninger.

Map    

Hjartåsfjellet og Ramusfjellet

Date:
15.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

Fra turparkering ved Framo-fabrikken fulgte vi merket sti oppover. Det var til dels steinlagte trappetrinn i den bratte motbakken. Vi gikk ruta opp Fossdalen. Det var lite utsikt fra Hjartåsfjellet på grunn av trær, men på Ramusfjellet var det fin utsikt. Langs ryggen på Ramusfjellet var det artig å gå. Til slutt ned langs ryggen og tilbake til bilen. Takk for turen, Kjell-Åge!

Map    

Orrsåta

Date:
15.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.0km

Fra parkering ved Vestbygd skule fulgte vi vei til øvre del av boligfeltet, der stien til Orrsåta starter. Etter et kort stykke går stien bratt oppover. Fra utsiktspunktet Holsberget var det fin utsikt, selv om det var regn og tåke i dag. Videre går stien i småkupert terreng. Vi gikk litt for langt, så det ble en tur litt tilbake (vestover) til toppen. Her var det veldig mye rotvelt. Det ble også litt klyving på et punkt. Det er ingen utsikt fra selve toppunktet. På vei tilbake gikk vi ned skråningen sørvest for toppen, før vi kom inn på stien. Holsberget har fin utsikt, men Orrsåta er en utpreget skogstopp.

Map    

Veten

Date:
14.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.7km

Fra Stranda skole fulgte jeg fin sti oppover. Stiene her er godt skiltet og tilrettelagt. Etter en avstikker til Storevarden bar det opp til Førdesveten (Veten på kartet). Her er det vid utsikt. På vei tilbake la jeg turen om Kleppaksla. Her var det også fin sti i småkupert terreng. Fra boligfeltet på Kleppe fulgte jeg veien tilbake til Stranda skole.

Map    

Løvstakken og Gullsteinen

Date:
07.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.0km

Jeg startet fra turparkeringen ved Casperkollen. I tillegg til noen småtopper ble det tur via Gullsteinen til Løvstakken. Mindebakkentoppen var siste topp. Siden det var sent, var det nå veldig mørkt inne i skogen. Det gikk likevel greit å gå uten lys. Det var tett skog på vei til Mindebakkentoppen, så det ble en slags direkte rute. Det siste stykket opp til ryggen var det bratt. Etterpå fant jeg ut at det går fin sti fra toppen og sørover ryggen, og denne fulgte jeg videre. Etter et lite stykke kom jeg inn på hovedstien nedover ryggen, og denne fulgte jeg ned til turveien.

Map    

Mellom Alvøen og Haakonsvern

Date:
04.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.5km

Jeg parkerte i veikanten vest for Ytste Rotatjørn. Først gikk jeg opp til Myraskjena. For å unngå ei myr gikk jeg rundt på sti. Deretter gikk jeg til Mathopsskjenet og fortsatte på ryggen sørover. Øst for Stemmegårdsvatnet ble det en liten omvei mot vest, og her sluttet Peakbook-appen å vise bakgrunnskartet. Jeg hadde kart fra norgeskart.no, så jeg gikk i riktig retning. Siden jeg da ikke visste nøyaktig hvor Storhaugen lå, ble det litt leting. Plutselig virket Peakbook-appen igjen, så da var det greit å finne "toppunktet". Til slutt gikk jeg til Grønabrekka, før jeg fulgte sti og vei tilbake til bilen via Småvatnet.

Map